Öncelikle çevrenizdekilere danışarak konusunda uzman tavsiye edilen, gördüğünüzde ise iyi hisler uyandıran bir ortopedi uzmana gidin.O size tedavi yöntemlerini anlatacaktır.
Doktorum 24 saat aralıksız bir korse takmamı istemişti, okul çağında olmama rağmen okula giderken bile takmıştım ki korse kumaştan değildi plastikti.24 saat takamıyordum ama yine de denedim.
Benim tavsiyem ise yüzme olacaktır.Ben doktorumun şiddetli tavsiyeleri üzerine yüzmeye gittim.Etraftan duyduğumuz üzere bir hoca eşliğinde yüzmeme karar verildi.küçük bir not skolyozu olan kişilere kurbağalama yüzülmesi tavsiye edilmiyor.Ben küçüklüğümden beri kurbağalama yüzdüğümden bırakmam zor oldu.13.00-17.00 arası yüzüyordum bu birazda yüzmeyi sevdiğimden kaynaklanıyordu.
Gelişme çağında olduğumdan 6 ayda bir kontrole çağırıyordu doktorum.Röntgen çekiliyordu.Yüzmeye başladıktan 3-4 ay sonra bir kontrolüm vardı ve gittim.Doktorum çok şaşırmıştı.Kendisi derecemin 16 derece olduğunu bunu azaltmanın mümkün olmayacağını ancak ilerlemesini engelleyebileceğimizi söylemişti ve derecem 12 dereceye düşmüştü.Çok sevindik.
Doktorum en kötü ihtimalleri beni üzmeden paylaşan birisidir.Gelişme çağını bitirdiğimi anladıktan sonra artık çok sık gelmeme gerek kalmadığını, ağrı ya da fazladan bir histe gelmemin yeterli olacağını söyledi.Yüzmeye devam etmemi istedi.
Bunlar dışında bir tavsiyede bulunamayacağım zira derecem çok yüksek olmadığından dolayı fazla bir tedavi uygulamadık.Geçmiş olsun.