Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Soru] 9 yaşında kas hastası oğlum için evde eğitim olanağı olabilir mi?

OturanBoğa

Yönetici
Konular
676
Reaksiyonlar
944
bilgi@engelliler.biz adresime gelen bir soru:

[size=4]benim oğlum 9 yaşında. düchenne tipi kas hastası. ilkokul 2. sınıfa gidiyor
fakat hiçbir gelişme yok. Şu anda yürüyemiyor. Yalnız başına oturup kalkamıyor, tuvalete gidemiyor. Okulda başarısız ve ilgisiz. Özel eğitime gönderdik fakat verim alamadık.
şimdi sormak istediğim şu: kaymakamlık ve meb tarafından özel öğretmen görevlendirilmesi diye birşey var mı/varmış, eve gelmesi için. Bu konuda bir kanun var mı, varsa bunun yolu nedir?[/size]

Çocuğunuzun evde eğitim alması bence iyi olmaz. Elbet siz de bunun kritiğini çok kereler yapmışsınızdır ama, gene de görüşümü belirtmek istedim. Bence çocuğunuzu bir sosyal danışmana veya psikoloğa götürmeli ve herkesle aynı havayı soluyarak eğitim almasını (aslında yaşamda varolmasını demek daha doğru olur) sağlamaya çalışmalısınız.

Evde eğitimi düzenleyen yönerge metni: Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Gerektiren Bireyler İçin Evde Eğitim Hizmetleri Yönergesi

Konuyla ilgili aydınlatıcı bir haber:
  • "Milli Eğitim Bakanlığı, en az altı ay evden çıkmaması gerektiğini sağlık raporu ile belgeleyen okul çağındaki tüm çocuklar için evde eğitim verecek. Dersler haftada en az 10 saat olacak" Detaylar: RADİKAL

TEŞEKKÜR

ilgi ve alakanıza teşekkür ederim.Bu bilgiler işime yarayacak sanırım.Kanuni gelişmeleri ve prosedürü öğrenip sizlerlede paylaşağım.
şimdilik iyi günler dilerim.

Üst Alt