Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Soru] Ağustos 2006'da özürlü kimliği için başvurdum..?

kayamurat75

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu yaz yani Agustos 2006 da özürlü kimliği için başvurdum. Bana artık kimlik kartlarında özür durumlarının yazılacağını güncelleme yapılacağını ve nüfus dairesinden yeni nüfus cüzdanımı alabileceğimi söylediler.O kadar zaman geçmesine rağmen nüfus dairesi hala güncelleme yapılmadığını söylüyo.Bu konuda bilgisi olan var mı acaba

Şimdi:Nüfüs cüzdanına özür oranı yazdırabilirsin. Yeni nüfus cüzdanlarında arka kısmında % iş gücü kaybı hanesi var oraya raporunla birlikte başvurduğunda o rapordaki oranını yazdırabilirsin.
NOT: Seyahat dışında pek işe yaramıyor.

Sizin sorduğunuz soru özürlü kimlik kartı olunca doğal olarak güncelleme yapılmadı diyecekler. Ancak nüfus cüzdanınıza özür oranını yazdırmak istediğinizi söyleyin gerekirse ellerindeki yeni boş cüzdana bir bakın varsa şimdi yaptırabilirsin ki yaptıran arkadaşlarımın yeni nufüs cüzdanlarını gördüm.

Evet, Özzrlü Kimlik Kartı başvurusunu tamamen unutun.
Varolan bir sağlık raporunuzla beraber nüfus müdürlüğüne müracaat edin ve ibareyi işletin.

OturanBoğa, ibareyi işlettiğimizde bazı haklardan yararlanıyor muyuz; örneğin THY % 20 indirim gibi ve 'Askerlik Yapmaya Elverişli Değildir' raporu yeterli oluyor mu ibareyi işletmek için. Sanırım yanıtın "Hayır" olacak. İş Gücü Kayıp Oranını belirten raporu bana emeklilik işlemleri sırasında SSK'nın sevkettiği bir hastane verdi (daha doğrusu bana vermedi; kurum içi yazışma ile İhtiyarlık ve Malüllük Servisi'ne gönderdi) Bu durumda bu rapora nasıl ulaşabileceğim, yeniden bir rapor mu çıkarmalıyım yani... (Yahu kusura bakma, seni de ağlama duvarına döndürdük :) )
Not: Emeklilik işlemlerim bitmedi, seviye T-12

Özürlü Kimlik Kartı ne işe yar(am)ıyorduysa, nüfus cüzdanına işletmek de o işe yar(am)ıyor! :)

"Askerliğe elverişli değil" raporu da işe yarayacaktır. Yeniden rapora gerek yok.

Kurum içi yazışmayla verilen rapora ulaşman mümkün değil.

Kocaeli Belediyesi özürlü kimlik kartı için başvuruları almaya devam ediyormuş.Demek ki bazı illerde veriliyr halen.

Başka bir karttır o. Zira Özürlü Kimlik Kartı'nı sadece Özürlüler İdaresi Başkanlığı veriyordu. Ve artık verilmiyor...

Üst Alt