Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Soru] Emlak vergisindeki saçmalık: yeni ve orjinal sağlık raporu!

Konular
26
Reaksiyonlar
0
arkadaslar emlak vergı daıresıne borcum cıktı.
engellıler tek evı olursa emlak vergısınden muaf oldugu ıcın hastaneden aldıgım raporun aslı gıbıdır kaşesı ıle konak emlak vergı daıresıne gıttım. raporumu beyan ettım. memur baktı " bu rapor olmaz aslı gıbıdır olmıycak aslı olacak" neyse mudure cıktım "mudure hanım bakın kanunda aynı rapor bır daha ıstenmez tek rapor kullanılır heryerde dıye yerı var" dedım. Müdüre hanım emlak vergısı kanununda aslı olacak yazıyor gıdıp yenıden rapor al.. Mudure hanımın sözu aynen şu.. "Sen sımdı yenıden rapor alırsan 300-350 ytl masrafı. ama senın emlak borcun 60 ytl.. "
yenı bır azız nesın hıkayesı gıbı degıl mı ?

şimdi anlamadığım nokta şu,bunlar her yıl emlak dönemi boyunca senden yeni bir rapormu isteyecek???

aynı şekilde bende yaşadım...
Özürlü kimlik kartımın fotokopisi verdim ve 2006 yılında emlak vergisi ödememek için işlem yaptım. İşlem tamam dediler belgeelr vesaire verdiler.
yıl 2007 gel vergisini öde dediler. Gerçi vergi sistemi kaldırıldı deniyor hay hay dedim.
Gittim belediyeye baktım 2007 vergi borcumdan muaf oldum. Nasıl isterseniz dedim. Ama dediler 2006 yılında vergisini ödememişsiniz dediler.
Nasıl yani dedim?
İşlem yaparken görevliye bildirmemişim ben vergi borcundan muafım demem gerekiyormuş. Ben yapacağımı yaptım geriye helalleşmek mi kaldı dedim? İnanmadılar geçen sene aldığım belgeleri verdim aha sizin görevlinin imzası tarih vesaire.
Baktı bir bana baktı: Helalleşmemek bana pahalıya patlamasın dedim.

Bir düşün: Siz raporla uğraşıyorsunuz ben sadece kimliğimin fotokopisi ile hallediyorum. Siz yapamıyorsunuz ben ise hellalleşmedim diye işleme koymuyorlar:
MEseleyi uzatmayayım biraz hallettim: Farklı çözüm olduğu için konuyu uzatmıyorum.

Rapor aslı gösterip aslı gibidir belgesi versek yine beğenmeyecekler. Amaçları nedir bilmiyorum ama bir üst amire güzel anlatmak gerekiyor. Güler yüzle övgü dolu sözcükle anlatırsanız: yılanı bile deliğinden çıkarırsınız.
Ben öyle yaptım biraz matrak olsa da yine de çözüm ürettiler.

Yasa yapıcıların umursamazlığı ve bilgisizliği... Yasa yapıcılar "raporun aslı olacak" diye yazarsa Teblğe, memur tabii ki "yassak" diye tutturur.
Hey allahım ya, ne günlere kaldık. 50 YTL inndirim çin 200 YTL masraf ve günlerce hastanede sürünmek... Tam Türkiye işi!

Bence Maliye Bakanlığına bir dilekçeyle başvurmalıyız hepimiz, ve bu anlamsız uygulamanın düzenlenmesini istemeliyiz.
Bugün GÜNDEM forumuna konuyla ilgili dilekçe ve gerekli mail-fax bilgilerini eklemeye çalışıcam

Üst Alt