Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Soru] Her otobüste indirim uygulanan sadece 2 engelli mi olabiliyor?

Asmina81

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Biz İzmirden grupça Talasemi Fedarasyonunun talasemili bireyler için düzenlemiş olduğu kampa gideceğiz ve her birimizin %40 raporu var buna istinaden bir kaç otobüs firmasını arayıp 15-20 kişilik rezarvasyon yaptırmak istedik fakat özürlü indiriminden her otobüste en fazla 2 kişi yararlanıyormuş :roll:

Hani Belki kendilerince haklılar (yoksa otobüsün yarısı indirimli giderse batarlar:) ama bunu merak ettim gerçekten böyle mi yoksa bize mi başlarından atmak için böle sölediler onu merak ediyorum... Şimdi her otobüste iki kişi diyorlar eee 10 otobüse ayrı ayrı bincek halimiz yok bunu bildikleri için belkide diyorum... bu konuda bilgisi olan var mı? Böle bir şey var mı? Her otobüste en fazla 2 kişi mi? :roll:

ındırım lafına kulak asmadan egelencenıze gıdın arkadas fırsat herzaman elınıze gecmez otobus fırmalarının agızkokusunu cekecegınıze verın ucbes kuruslarınıda eger bu ındırımler bızlerın hakkıysa sadakamız olsun onlara deyıp fırsattan ıstıfade guzel tatıl fırsatını kacırmayın

Yok öyle bi$ey!!

:evil: Bu ülkede yasalarda işlerine gelmeyen bir boşluk olduğunda, kafalarına göre doldurmaktan kimse geri durmuyor!

İlgili madde sadece şöyle:
[size=4](Değişik: RG 19/11/2006- 26351) ı) 6 yaş ve üzeri tüm yolcuların ayrı koltukta seyahat etmesi zorunlu olup, 6-12 yaş arası çocuklar ile yaş şartı aranmaksızın özürlüler için bilet ücreti % 50 indirimli düzenlenir.[/size]

Hiç de "sadece 2 engelli" diye bir ibare geçmiyor. %50 indirimi 20 kişiye uyguladıklarında o şirketin betacağını sanmam.. Bedava gitmiyorlar ki.. Üstelik böyle bir şey senede bir defa ya olur, ya olmaz.. Sanki her gün %50 indirimli 20 kişi seyahat ediyormuş gibi tavır almalarına ne demeli? :evil:

Malasef Arkadaşlar Biletler normal tarifeden alındı... Engelli indirimi bizim için biraz kağıtta kaldı tıpkı ülkemdeki kağıtta kalan kanunlar gibi...
İndirim mindirim grupça gidince biraz hikaye oluyor... Bilgilerinize...

Yanlız Ben bu olaya çok kızdım ve Boykot ediyorum onları Uçakla gidicem... THY rezarvasyon yaptırdım bakalım gidip bileti alınca özürlü belgesini ibraz edince onlar en azından %20 indirim veriyomuş... Bu kaçıncı tatilim ilk kez kullanalım dedik ama malasef Otobüs firması buldu bahane bakalım THY napcak :roll:

Bu Her otobüs sadece iki engelli muhabbetininde peşini bırakmaya niyetim yok... :twisted:

Evett otobüslerdeki indirim fiyaskosnudan sonra tabi arkadaşlar aldı biletleri % 50 indirim-siz bende boykot ettim tek başıma olsamda THY ile gitmeye karar verdim ve bu gün THY'ye rezervasyon yaptırdığım bileti almaya gittim ama malasef iki rapor götürmeme rağmen ordaki çalışan bayan raporları evirdi çevirdi biraz baktı tamam bakarız dedi vs.vs.vs. bir süre sonra çözemedi gitti şefinin veya müdürünün yanına orda konuştu bir süre ve sonra geldi bana dedi ki malasef indirimden yaralana mı -yor -su -nuz...

Peki Neden? Bu uçuş THY ile SUNEXPRESS ortak uçusu imiş ve bu uçuşlarda indirim yokmuş. Eğer aktarmalı gidersem var mış... yani arkadaşlar bu indirim olayları mış... muş... miş...

Aldık mecburen indirim-siz

Ama Merak ediyorum şimdi Hiç Sunexpres THY ortak uçusundan bilet alan var mı indirimli olarak yoksa bunlar kafalarına göre mi takılmakta??? Ben biletimi THY den alıyorum bu nasıl bi çelişki yaaaa....

Bide Sunexpres'de THY'ye ait biliyorum ben... ya garip ve çelişki dolu entrika bir ülkem var benim inanın... öyle her şey kılıfına uydurulmaktaki... Yok her otobüste iki kişimiş yok Sunexpres THY ortak uçusuymuş yani vermiyoz kardeşim yok indirim mindirim diyin baride tamam olsun... bizde ona göre işimize bakalım...Sırf Reklam kokan hareketler... Görünen fakat uygulanamayan indirimler... Hakkımızmış.. dedim yaaa var olmayan kağıt üzerindeki mış... miş.. muş'larla devam ediyor yaşamlarımız...

bunların hepsi böyle arkadaşım...yasalar uygulansaydı herzaman herşey daha farklı sonuçlar doğurabilirdi ama maalesef hiç birşey göründüğü gibi olmuyor

her otobüsde sadece 2 engelli uygulaması baştan sona hikaye..
ilk defa burda duydum ve çok saçma buldum..
hakkımız olan indirimi uygulamamak için bin türlü hikaye uyduruyorlar...
aslında bütün otobüs firmalarına, yetkili yerlerden resmi yazılı bildirim gönderilmeli!..

BURAK GÜMÜŞ'e aydınlatıcı bilgileri için teşekkür ederim. Bunun idrakindeyim ve zararlarından ilk konuyu açarken bahsetmiştim...
Belirtmek isterim ki sizin bahsettiğiniz firma değil ama genelde tüm firmaların prosedürü bu...

Evet grupça yaptığımız konuşmada ise indirim 45 ytl olan biletlerde kişi başı 5 ytl indirim olması grup indirimi almış olduk onu zaten normal müşt. yapıyorlar:))

Yaaa 2 kişi maksimumda, bizim bazı arkadaşlar ayrı olarak başka bir firma ile gidiyor ve 5 kişi hepsine indirim vermişler...

Yaaa gene de isteseler yaparlardı... bir arkadaşımızın bahsettiği gibi Koca firma her gün engelli taşımıyor ve batmaz... ama neyseee... Kılıf hazır ülkemde her konuda...

Ama Bu THY konusundada biri mantıklı bi açıklama yaparsa sevinirim...

arkadaslar sanki bu adamlar %50 indirimle batacaklarmı günde aynı firmaya 20 engellimi binecek belki bir belki iki kişi ama bunun bazen olmadığınıda ele alarak zaten bu firmaların burakgumus bu firmaların sorunlarını sen neden düşünüyorsunda eger bu adamlar günde 20 engellimi biniyor aynı firmaya ve bu foruma girmeyen ve bu konudan haberdar olmayan var.bende bugün okudum ve bundan sonra hakkımıda vermeyecem.arkadasımın biri demişki ağız kokusu felan o adamlar sanki bindikten sonra yeterli imkanı veriyormu vermiyorlar bunun için ne sadaka veririm nede paramı bırakırım bundan sonra bunun arkasında durucam..imren sanada destek veriyorum arkadasım

Gecen hafta üniversite kayıtları için Muğla dan Mersin'e otobüslerde yer olmadığı için aktarmalı gittim( dört gidiş-üç geliş) .Yolculukta KONYA ve batısı bölgelere ait ve temiz-bakımlı otobüslerin hepsi de indirimli biletde duyarlıydılar.Ama Konya dan ilerisi DOĞU ve GÜNEY DOĞU Firmalarına ait otobüsler hem çok pis hem de indirim yapmadıkları gibi hakaret de ediyorlar..
Yolculuklarınızda;Mümkün olduğunca ORTA ve BATI bölgelerin otobüslerini tercih etmeniz de fayda var .Ne de olsa bu bölgeler daha uygar daha anlayışlı.

selam

ilk önce selamlar sevgiler ben tamamen raslantı sonucu bu forumu buldum biraz inceledim hemen kaydoldum iyi deyapdım sakatlara %50 indirim konusu bende şehirler arası seyahat acentesiyim%50 hiçbir firma 2 taneden başka yapmaz yapıncada tarife 50 normal tarifede 40 inrim yapılacagı zaman 50 lik tarifen yapılır.
aslında yapmaları lazım hiçbir kaybı olmuyo firmaların yine de kazanıyorlar

Ben bu başlığı yeni gördüm belki ileride başka arkadaşlar benzer sorun yaşayabilir diye bir kaç şey söylemek istedim. Birincisi her araçta iki engelli olayı diye birşey yok bunu söyleyenler kesin yazahanecidir. Şimdi böyle toplu girişimlerde firmanın müdürlüğü ile bağlantı kurmanız gerekiyor. Ben %50 indirimin uygulanmadığı dönemde hatta %50'den de fazla grup indirimi aldım Pamukkaleden. Üstelik bizim grubun hepsi aynı şehirden gelmedi ve yine üstelik o zaman %50 diye birşey yoktu. Ayrıca Pamukkale sadece şehirlerarası indirim yapmadı servislerinide iki gün boyunca bize ücretsiz verdi. Yani söylemek istediğim böyle özel durumlarda yazanecilere gidip şöyle böyle demekle sonuç alamazsınız firmanın gerçek yetkililerine ulaşmak zorundasınız. Hava alanı ile ilgili indirime de şaşırdım ben böyle birşeyle karşılaşmadım başbakanlık kartımı gösterip indirimli biletimi alıyorum hava yollarından. Ordaki durumu anlayamadım.

Ben baştada dediğim gibi bunları sadece ilerde yeniden başka bir konuyla karşılarsınız diye bilgi amaçlı yazdım.

Üst Alt