Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Soru] İETT Otobüs şoförü kartlar için "geçersiz" dedi. Neden..?

celik

Aktif Üye
Konular
68
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşkar. sizinle bir sorunumu daha paylaşmak istiyorum. ben ve engelli bir kuzenim dün Zeytinburnu sahiline doğru gittik. taksimden otobüse binerek - otobüsten tranvay yaparak - sonra tekrar otobüs yaparak sahile vardık. ama eve taksime doğru tekrar İ.E.T.T otobüsüne bindik. kartlarımızı gösteriyoruz. adam geçerli değil dedi. şok olduk. neden, niçin, nasıl sorularını kuzenle bir birimize soruyorduk. özel halk olsaydı neyse değerdik ama İ.E.T.T onun için şaşırdık. sizce neden arkadaşalar... bu arada otobüste ATATÜRK HAVALİMANI - TAKSİM otobüsü idi. saygılar...

merhabalar
bende pazar günü otobüse bindim aynı şekilde geçerli değil dendi :(
2-3 ay önce değiştiğini söylediler. yeni kartı nasıl alabilirim yardımcı olursanız sevinirim :p

arkadaşlar kusura bakmayın beyaz kartımızı kullandığımızı unutmuşum. yani beyaz kartlarımız olduğu halde. olmadı. onun için diyorum ki atatürk havalimanı - taksim de yazdım. hani belki yollardan kaynaklanıyordur diye

O hat belediyenin değil bildiğim kadarıyla. O HAVAŞ'ın hattı. Bu kart sadece belediyeye ait ulaşım araçlarında geçerli.

OturanBoğa' Alıntı:
O hat belediyenin değil bildiğim kadarıyla. O HAVAŞ'ın hattı. Bu kart sadece belediyeye ait ulaşım araçlarında geçerli.

çok tşk ederiz oturanboğa bey. sizlerden daha çok şey öğrenicez.. saygılar..

çelik arkadaşımız 96T hattından bahsediyorsa (havalimanı taksim hattı şubatta başlatıldı) İETT nin hattıdır. bu hatta özel bir uygulama varsa bilemiyorum ancak Havaş a ait değildir. bu konuyu sordum. cevap alabilirsem sizlerle paylaşırım.

skilicli' Alıntı:
çelik arkadaşımız 96T hattından bahsediyorsa (havalimanı taksim hattı şubatta başlatıldı) İETT nin hattıdır. bu hatta özel bir uygulama varsa bilemiyorum ancak Havaş a ait değildir. bu konuyu sordum. cevap alabilirsem sizlerle paylaşırım.

tşk... ler sizleri beklioyruz...

Evet, İETT ise kart geçerli olmak zorunda.
celik, eğer HAVAŞ'ınsa otobüsün yanında kocaman yazması gerekti HAVAŞ diye...

konuyla ilgili aldığım yanıt aşağıdaki gibidir. çok anlamsız

[size=4]Değerli Yolcumuzsultan kılıçlı, İETT'ye yaptığınız başvuru inclenmiştir; -------------------------------

Ekpres ve çift katlı hatlarımızda beyaz kartlar geçersizdir.
--------------------------------
2007-05-15 11:32:55 tarihli mesajınız: 96T havalimanı taksim hattının şöförü bu hatta beyaz kartın geçersiz olduğunu söyledi. bu doğrumu? -------------------------------- İyi yolculuklar... İETT Halkla ilişkiler[/size]

nasıl yani... :roll: :roll:

Ekpres ve çift katlı hatlarımızda beyaz kartlar geçersizdir.

Yanıttan anlaşıldığına göre; bazı hatlarda bu kartlar geçersiz!

Bu işlemin çok daha önceden, beyaz kartı olanlara broşür vb. ile duyurulması gerekirdi! Yapıldı mı bilmiyorum ama herkes internete girip sorma şansına sahip değil ki.. :(

bende aynen sizin gibi dedim. Nasıl yani..

beyaz kartta toplu taşıma araçlarında kullanılır yazıyor. bu durumda ekspres ve çift katlı otobüsler toplu taşıma aracı kapsamında değilmi?

otobüslerde ilan edilen iett indirimli ve ücretsiz kartlar afişindede herhangi bir ikaz yer almıyor.

bu yüzden tekrar msg yazdım cevabı gelince sizede göndereceğim.

Arkadaşlar İETT de çift katlı, express ve köprü geçişli olanlar hariç çift biletli otobüsler kapsam dışı bu e-otobüs dediğimiz olay. Bizlere geçersiz olan otobüsler hat numarasının başında E olan aynı zamanda taksimden kalkan 96T leventten ve kadıköyden kalkan sabiha gökçen hava alanına giden ve çift katlı otobüslerdir. Birde yine İETT denetim ve kontrolleri altında çalışan yeni bosnadan hareketli çatalca, silivri, kıraç, hadımköy, mimarsinan, güzelce yönüne giden, bayrampaşadan kalkan bolluca, haraçcı yönüne giden, ümraniyeden kalkan şile, taşdelen, ömerli yönüne giden özel halk otobüsleride geçersizdir. Bu özel halk otobüslerinde de indirimli tarife üzerinden seyahat edilebilir. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir, saygılarımla.

evet barisyaman'in dediği gibi kartlar bu otobüslerde geçerli değil, hatta şöyle söyleyim. bu hatlarda öğrenci, öğretmen kartları, pasolar, mavi kartlar, basın kartları ve aklınıza gelecek diğer indirimli ve ücretsiz yolculuk sağlayan kartlar geçersiz. o e-otobüs denilen otobüslerde expres olduğu için geçersiz sanırım, bence kötü bir uygulama, bu otobüslerde engellilerin yapmış olacağı yolculukların iettye en küçük bir zararı dahi olamaz. tam tersine çok iyi biliyorum, havalimanından kalkan kozyatağı otobüsü en fazla 5 bilemediniz 6 kişiyle kalkıyor, taksim deseniz hadi 20 olsun en fazla, bu otobüsleri günde kaç kere engelliler kullanabilir ki?

Uyarı var

Arkadaşlar olay otobüsün çift katlı olmasından kaynaklanmaktadır hat la alakası yok.Aynı hatta çalışan tek katlı bir araca binilebilmektedir.Uyarı konusuna gelince araçların dış tarafındsan görünecek şekilde ''ücretsiz seyahatr kartları geçersizdir''uyarısı mevcut.

ufukalp bizim bu bahsettiğimiz hatlarda çift katlı otobüsler çalışmıyor. bu otobüsler express olarak geçiyor o yüzden böyle bir uygulama yok bunlarda. ee havalimanından çıkan adamın parası vardır iki bilet fazla atar, mantığıyla yapılmış bir uygulama sanırım.

natilius, ben de aynen bu şekilde düşündüm zaten..

Üst Alt