Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Soru] Nüfus Cüzdanımızda özürlü ibaresi..?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar,bana %79 oranında sürekli,ağır özürlü raporu verildi.sakat kimlik çıkarılacak bunun için nüfus müdürlüğüne müracat etmemiz gerektiğini ve özürlüdür ibaresini ayrı bir kartta değilde direkt nüfus cüzdanıma yazılması gerektiğini söylediler bu nekadar doğrudur ve bunu yapmak gibi bir mecburiyetimiz varmıdır.ayrıca bu özür oranının bana negibi imkanlar sağlayacağı hakkındada bilgilendirirseniz sevinirim.birde verilen raporda sadece kimlik kartı alabilir denilmiş diğer şıkların mesela özel donanımlı araç,H sınıfı ehliyet,tekerlekli sandaliye gibi yazılı yerlerede HAYIR denmiş bunlar ne anlama geliyor bilgilerinizi bekliyor hepinize kolaylıklar diliyorum.

Doğru, bir süre önce Özürlü Kimlik Kartı verilmesi uygulaması kaldırıldı. Elinde eskiden varolanlar kullanabiliyor ama yeni kart verilmiyor..
Artık nüfus cüzdanlarına yazdırılıyor sakatlık ibaresi.
O sağlık raporu sadece kimlik kartı verilmesi için verilmiş. Bu durumda sadece nüfus cüzdnına sakatlık oranını işletmek için kullanabilirsin. Başka bir işe yaramaz.

Nüfus cüzdanına bu ibareyi işletmek ne işe yarar? Hiç! Daha doğrusu eskiden Özürlü Kimlik Kartı ne işe yaramıyorduysa, şimdi de bu ibare o işe yaramıyor!

Yani diyorsunki boşuna uğraşmışsın öylemi.Yada şöyle birşey sorsam elimdeki rapor kimlik çıkarmadan herhangi bir işlemde geçerlimidir.

nufus suretine yazdırma zorunlulugun yok arkadaşım

Raporun hangi iş için kullanılacağı yazılıdır. Orada işaretlenmemiş konularda kullanamazsın.
Teoride bu ibareyi işletmek zorunda değilsin.

Üst Alt