Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Soru] Öğrenme güçlüğü olan çocuklarla görüşmeliyim?

mimar

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, bu dönem Özel Eğitime Giriş dersim var. Hocamız konusunda uzman. Derste öyle güzel şeyler anlatıyor ki... Bu derste aktif olmayı çok istiyorum. Grup olarak ödevimiz var. Benim konum; öğrenme güçlüğü olan çocuklar. Sıradan olmayan bir sunum yapmak istiyorum. Öğrenme güçlüğü olan çocuklarla ilgili gerçek yaşam öykülerine ve bir de bu tür çocukları olan ailelerle etkileşim kurmaya ihtiyacım var. Bu konuda beni yönlendirir misiniz?
Bu tür çocuklara ve ailelerine ulaşmamı sağlar mısınız?

Teşekkürler.

sevgili mimar, çocuklarınya aralığı ne olmalı? Bir de hangi ülkede/şehirde yaşadıklarının bir önemi var mı? Yani inrternetten mi görüşeceksin?..

Bületn merhaba. Yaş aralığı önemli değil. Hangi şehirde yaşadığı da. İnternet üzerinden de görüşebiliriz. Öğrenme güçlüğü olan çocukların yaşamına dair canlı bir örneği okula taşıyabilirsem, o kadar iyi olacak ki. Diğer engel türleriyle ilgili yaşanmış olaylar ya da tanıklar bulmak kolay ama öğrenme güçlüğü olan çocuklara dair fazla bir şey bulamıyorum.

Bülent, aslına bakarsan öğrenme güçlüğü olan özel çocukların da nasıl çocuklar olduğunu bilemiyorum. Ama down sendrom zihin engelliler katagorisine giriyor. Bu konuyu başka bir grup aldı zaten. Bu öğrenme güçlüğü engel grubunda okul çağına gelmiş çocuklar, yaşıtları ile aynı hızda ve seviyede öğrenemiyor. Mesela d, b gibi harfleri tersinden yazıyor. Hecelemeyi yapamıyor. Böyle bir engel grubu. Çok geniş bir konu sanırım. Ama melekler sitesini zihin engelliler için araştırma yapacak arkadaşlarıma mutlaka önereceğim. Teşekkürler.

Down Sendrom Dayanışma Derneği' ne üye olayım ben de. Ne kadar güzel. Bu çabalar beni de yüreklendiriyor.

bebekkokusu güzel site, çok yararlanacağım. Teşekkürler Bülent. :lol:

Oturan Boğa, konuyla ilgili çok çarpıcı hayat hikayeleri buldum. Cuma' ya hakkını vererek güzel bir sunum hazırlıyoruz arkadaşlarla. Öğrendiklerimi paylaşacağım burada. Çok şaşırtıcı olan noktalar var. Özel eğitim konusunda daha çok işimiz var...

Sabısızlıkla bekliyoruz hocam... :)
İşte böyle, akademisyenler iş yapın biraz... :)

Öğrenme güçlüğü olan çocuklarla iilgili araştırma yaparken, bu çocukların zihinsel engelli olmadıkları halde alt sınıflara verildiğini ya da daha kötüsü okuldan atıldıklarını duydum. Bu tür muamelelere maruz kalıyor bu özel çocuklarımız. Doğrusu bu beni şaşırtmadı. Ancak bu tür muameleleri kabullenmek niyetinde de değilim.

Üst Alt