Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Soru] Okulda, Engellilerin Toplumdaki Yeri konulu bir sunum yapmam gerek..?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar bildiğiniz gibi ben muhasebe bölümü 1. sınıf öğrencisiyim... Her üniversiteyle ortak dersimiz olan T. Dili ve Edebiyatı dersimizde bir sunum yapmam gerek... Ders hocamızında belirttiği gibi herkes kendi yaşamıyla ilgili birşeyler paylaşırsa daha iyi olur diye ve benimde ilk aklıma gelen, "Engellilerin Toplumdaki Yeri" konulu bir sunum yapmak...

Burda sizlerin de fikirlerini almak ve varsa Engelliler ile ilgili konular, yada yapacağım sunumda hangi konulara değinmeliyim sizce...

Benimle paylaşır ve yazışırsanız bi mukabele beni mutlu etmiş olacaksınız....

Şimdiden teşekkürler...

Herkese sevgiler dostlarım...

Şuradan başlayabilirsinbence: Sakatlığı olan insanların sorunu, ellerinin-ayaklarının-gözlerinin olup olmaması değil, bu farklılığı bahane eden toplumun onlara karşı (bilerek ya da bilmeyerek) ayrımcı/ötekileştirici/dışlayıcı/engelleyici tutum takınmalarıdır.
Bu ayrımcılık bazen iş başvuruları için "sakat olmamak şartı" şeklinde; bazen kamu binalarına ya da halka açık binalara erişememe şeklinde; bazen herkesin yararlanabildiği toplu ulaşım araçlarından yararlanamama şeklinde; bazen okula alınmama şeklinde; bazen kiralayacak ev bulamama şeklinde... olabiliyor.
Yani sakat olmak kendi başına kişiye hiç bir sorun yaratmazken, toplumsal tutum ve tercihler sebebiyle sakatlar herkes gibi YAŞAYAMAMAKTADIR.

Sevgili hocam bu konuyla ilgili tezi sizlere bıraksam siz yazsanız buraya bende onu slayt ta çevirip sunumu yapsam olamazmı? Çünkü derslerden dolayı pek vaktim yok ve kısa zamanda yapmam gerek... Bu konmuda yardım ederseniz sevinirim...

Sevgiler....

Olmaz tabii ki :)
Sen yazmaya başla, göreceksin arkası gelecek. Sonra burada tartışır son şeklini veririz istersen...

Üst Alt