Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Soru] Okulda yoklama mecburi ise ne yapabilirim?

GuLeNKIZ

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
selamlar okulda her güne bir ders koymuşlar ve her dersin öğretmeni yoklama alıyor ve bu sefer değişiklik getirerek kendilerinin elinde olmadığını devamsızlıktan kalma durumunda direkt öğrenci işlerinin bırakacağını belirtmişler. önceden hocalarla konuşuyordum bana kolaylık sağlıyorlardı. anca 2 gün gitmeme gücüm yetiyor daha fazlasında yoruluyorum hastalanıyorum . Şimdi bu değişiklikle ben ne yapacağım raporumu okula götürsem bi kolaylık sağlarlar mı?

Okul yönetimiyle iyi niyetli görüşmeler yaptın mı?..

bugun bi hocayla konuştum öğrenci işlerine yolladı beni öğrenci işlerinin önüne bir gittim anacan babacan günü herkes şikayet etmeye gelmiş bu durumu o ortamda durumumu anlatamayacağımı düşündüm yarın kapsamlı bir şekilde raporumuda alıp konuşmayı planlıyorum açıkçası kendimede çok güvenim yok bi cesaret lazım

GuLeNKIZ, görüşmenin iyi geçeceğinden eminim. Yeter ki karşındaki kişiye okumak istediğini ve bunun için her şeyi yapacağını hissettir; sağlığın elverdiği ölçüde her şeyi yapacağını... Ve derse devam zorunluluğu getirerek senin eğitim almanı engellememelerini iste onlardan. "Okumak istiyorum" de, "sadece okumak"!..

walla bunun için bi ayrımcılık yok.olmasıda düşünelemez saten. ama her şey iyi niyetli şekilde aşılabilir..hoş ben okuldayken bir hocam vardı üç dersime giyordu onun hiç bi dersine girmeden üç dersinide geçtim....

Ege'de misin Dokuzeylülde mi?

Bence sen hiç öğrenci işleriyle zaman kaybetme
Onlar yönetmeliği uygulamakla mükelleftir
Doğrusu yönetmelikte yazan Özel durumlar hakkındaki kurallarıda pek bilmezler. Çünkü sık karşılaştıkları şeyler değildir. Böyle şeyler nadir olur.

Sen en iyisi Genel Sekreterliğe ya da öğrenci işlerin bağlı bulunduğu rektör yardımcısından randevu al git görüş. O işini halleder.

Ege'nin yönetimi Dokuzeylüle göre daha serttir.

Ünüversitede okurken Bazı Öğrenciler vardı Derselere girerlerdi ama arkasıralarda oturup Gırgır Şamatayla Dersi kaynatırlardı
Emektar Saygıdeğer Bir Hocam o Öğrencileri kastederek Şunu derdi :
Derslerinizde Başarılı olamazsınız, Çaresi Bulunur.
elinizde olmayan nedenlerden dolayı Devamsızlık Yaparsınız. Çaresi Bulnur.
Amaa : ahlaksızlığın . Terbiyesizliğin asla Çaresi Bulunmaz.

senin Sorunun Devamsızlıkla ilgili Vardır Çaresi Önemli olan Sınavlarda Başaılı olmandır.

Bölüm Başkanı Sorunu çözemiyorsa , İlgili Rektör Yardımcısı ile konuş.

arkadaşlar ne yazsam bilemiyorum nereye gittiysem başından savdılar bu kadar sorumsuzluk görmedim . Oturanboğa seninde dediğin gibi güzel bir dille anlattım derdimi öğrenci işleri dekan sekreterine yolladı dekan sekreteri de düzgün bir şekilde bile dinlemeden dilekçe yazın biz değerlendiririz dedi ya ben anlatıyorum bütün gerekçelerimi söylüyorum ya neyse yarın onların dediğini yapcam dilekçeyi vericem olmadı dekana çıkacağım ama eğerki bırakırlarsa değil dekan cumhurbaşkanına kadar çıkarım sinirlerimi acayip bozuldu bu kadar umursamazlık olamaz. Son dönemim buraya kadar onların çabasıylan mı geldim engele engel olmayacaklar.

Kamu işyerlerinin tümünde bu tür işler yazılı olarak yani dilekçeyle yapılır. Çünkü daha sonradan doğabilecek problemlerde ellerinde yazılı bir belge olması önemlidir. O bakımdan bunu "başlarından savdılar" olarak görmemelisin. Hem yazılı olarak başvurmak senin de işine gelir. Daha sonradan, konuyu, daha yukarılara götürdüğünde "ben şu tarihte, şu dilekçeyle başvurdum ama bir şey yapılmadı" diyebilirsin..

Bir de ağabey tavsiyesi: Dilekçeni sakin bir zamanında yaz, sert ifadeler kullanma ve dilekçe yazım kurallarına dikkat et.. Umarım, olumlu bir sonuç alabilirsin. Aşamaları buradan izliyoruz.. ;)

baben ağbeyin dediği gibi gergin olmadıgın bir zaman yaz ve elinden geleni yap birşeyler olacaktır inan ve derslerinde başarılı olki devamsızlıklar gözden geçirilirken haklılıgın ispat edilsin aksi halde düşük notlarla müsamma göstermeleri çok zor tabi .

Sinirlerim şu an çok gergin dekan yardımcısı dilekçemi almadı bile dediği ise neydi biliyomusunuz Açık öğretime gitseydin herkese göre burda düzenlemeler yapamazlarmış türkiye şartları buymuş ve benzeri şeyler hiç umudum kalmadı ama Sevgili oturanboğa bu başlığı açmamın sebebi aslında özürlüler yasasında bu konuyla ilgili bir madde varmı biliyormusunuz?

Hangi okul ve bölüm?

Şunları yap:

1- Özürlüler İdaresi Başkanlığı'na bir dilekçe yaz ve iadeli taahütlü gönder.
Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı
Atatürk Bulvarı Ihlamur Sok. No:1 06440 Kızılay/Ankara
E-mail : bilgiedinme@ozida.gov.tr
Tel: 0 (312) 419 79 23 / 0 (312) 419 79 24 / 0 (312) 419 79 25
Faks: 0 (312) 417 76 20 / 0 (312) 417 52 96

2- Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'na bir dilekçe yaz ve iadeli taahütlü gönder.
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu
Adres: Sosyal İşhanı 1. Kat No. 108 Kızılay Ankara
Telefon: 0312 434 51 00
Faks: 0312 434 10 25

3- YÖK'e bir dilekçe yaz ve iadeli taahütlü gönder.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK)
Adres: Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı 06539 Bilkent- ANKARA
Telefon: 0 (312) 298 70 00
Faks: 0 (312) 266 47 59

4- Okulunun bağlı bulunduğu Valiliğe dilekçe yaz

5- Engelli milletvekillerine e-posta yolla ve sorunun çözmünü talep et:
Sayın Lokman Ayva: la@lokmanayva.net
Gürsoy Erol'un iletişim bilgilerini şimdilik bulamadım...

Not: Dilekçeyi yazdıktan sonra, ilgililere göndermeden önce buraya ya da özelime yazarsan, fikrimizi söyleyebiliriz...

Özürlüler Yasası'ndaki madde:

[size=4]MADDE 15.- Hiçbir gerekçeyle özürlülerin eğitim alması engellenemez. Özürlü çocuklara, gençlere ve yetişkinlere, özel durumları ve farklılıkları dikkate alınarak, bütünleştirilmiş ortamlarda ve özürlü olmayanlarla eşit eğitim imkânı sağlanır.

Özürlü üniversite öğrencilerinin öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için Yükseköğretim Kurulu bünyesinde araç-gereç temini, özel ders materyallerinin hazırlanması, özürlülere uygun eğitim, araştırma ve barındırma ortamlarının hazırlanmasının temini gibi konularda çalışma yapmak üzere Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Merkezi kurulur.

Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Merkezinin çalışma usûl ve esasları, Sağlık Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumu ile Özürlüler İdaresi Başkanlığınca müştereken hazırlanan yönetmelikle belirlenir.

İşitme özürlülerin eğitim ve iletişimlerinin sağlanması amacıyla Türk Dil Kurumu Başkanlığı tarafından Türk işaret dili sistemi oluşturulur. Bu sistemin oluşturulmasına ve uygulanmasına yönelik çalışmaların esas ve usûlleri Türk Dil Kurumu Başkanlığı koordinatörlüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü ve Özürlüler İdaresi Başkanlığınca müştereken çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.

Özürlülerin, her türlü eğitim ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak üzere kabartma, sesli, elektronik kitap; alt yazılı film ve benzeri materyal üretilmesini teminen gerekli işlemler, Millî Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığınca müştereken yürütülür.[/size]

çok teşekkür ederim kafamı bi toplayım sakinleşince yazacağım yardımlarınızla

gulenkız her universitenin ozrencileri için hizmet veren saglık kuruluşu vardır. hiç zaman kaybetmeden elindeki raporu o saglık kuruluşuna goster. onaylat. ve arkasından ilgili raporunla birlikte bir dilekçe yaz. bölum dekanlıgına... durumunu kısaca ve anlaşılır şekilde izah et. raporunu ilişiğe eklemeyi unutma. malesef universitelerde prosudurler boyle uzun suruyor.
bizim okulda mediko sosyal vardı. oraya gider muayene olurduk. orda hastalıgımıza dair bir rapor aldıysak işleme hemen konulurdu. çunku universite bunyesindeydi. sizin universitede de vardır.
sen kendi raporunu al en kısa zamanda kendi okulunun ogrencilerinin gittiği saglık kuruluşuna git. orda doktorlar muayene edecektir sanırım seni tekrardan.ve ropor vereceklerdir sana.. bu şekilde işin daha hızlı olur.

Allaha şükür işim halloldu arkadaşlar dün yukardaki adreslere dilekçeler yazmadan son bi kez şansımı deneyim dedim babamla beraber dilekçe ve raporumla ikinci dekan yardımcısına ordan dekana çıktık dilekçeyi okuyunca adam babama bir sarıldı ne zaman isterse gelsin dedi isterse sadece sınavlarda gelsin dedi çok mutluyum en azından okulumda duyarlı bir kaç hocam varmış ama öbür dekan yardımcısının dediklerini asla unutmayacağım Allah ona vicdan versin neyse bu mutluluğumu sizlerle paylaştım teşekkürler hepinize

Canım benim inan çok sevindimm.Sana demedin mi halledersin diye :)

Bizler de çok çok sevindik.. :oops: Umarım başka olumsuzluklar çıkmadan tamamlarsın okulunu.. :wink:

Süpeeeer :)
Okulunu başarıyla bitirdiğinde, diplomanı, o insan evladı öğretim görevlisi yöneticiye itaf edip, teşekkür edebilirisn...

Bununla birlikte, umuyorum kısa süre içinde yapılacak düzenlemelerle, eğitim hakkımız birilerinin insafına bırakılmaktan kurtulur!

çok teşekkür ederim hepinize yanımda olduğunuz için tekrardan iyiki varsınız

Olaya çok sevindim. 3 yıl önce teknik resim için ben de dekanla konuşmuştum, anlayışla dinlemişti. (Gerçi birşey değişmedi, dersin her gerektirdiğini yapıp notumu da aldım ama olsun.)

hey Allah ım ya ne kadar sorumsuz bi insanmış o adam.ne demek açıkögretime gitseydin.kazanılan bi hak var ortada ve kişiyi başka yere yönlendiyor bu adam.Allah akıl fikir versin ya kendi zor durumda olsaydı...

hepinize görüşleriniz için teşekkür ederim öyle böyle acısıyla kavga döğüşle bitti arkadaşlar okul ama o adamla karşılaşırsam iki çift lafım olacak elbet

Üst Alt