Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Soru] Ön Boynuz Hastalığı teşhisi (kas ve sinir biopsisi) hakkında bilgisi olan var mı?

renk2007

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
aranıza yeni katıldım herkese merhaba kas ve sinir biopsisi oldum 1 ay olucak sonçları hala alamadım
olanlar varsa lütfen bilgi . raporumda ön boynuz yazıyo emg .kafam karışık şimdiden teşekkürler.

kas ve sinir biobsisi

merhaba kas ve sinir biyobsisi olanlar varmı iyi

Çok geçmiş olsun.
Konu hakkında bilgim yok, bilgisi olan arkadaşlarımız mutlaka yazacaklardır buraya...

İnternetten araştırdın mı?

Merhaba arkadaşım,
Kas-sinir biyopsi sormuşsun. Ben yıllar önce biyopsi oldum. Benim de ilk teşhisim kronik ön boynuz hastalığı idi. Ön boynuz denilen yer, omurilikte motor sinirlerin yani istemli hareketleri yaptıran sinirlerin bulunduğu bölge. Bu bölgenin çeşitli nedenlerle hastalanması sonucu kaslara yeterli elektrik gidemiyor. Bir anlamda güçsüzlük ve kaslarda erime meydana geliyor. Bu erimenin gerçek sebebini anlamak için Kas-sinir biyopsi yapılıyor. Biyopsi sonucunda hastalığın kas dokusunda mı yoksa sinir dokusunda mı olduğu anlaşılıyor. Kas erimesinin değişik birçok sebebi vardır. Ayrıntılı bilgi için bkz:
http://www.itfnoroloji.org/semi1/kaserimesi.htm

Merak ettiğiniz her konuda foruma yazabilirsiniz,
Acil şifalar dilerim.

Bilgileriniz için çok sağolun..
Herkese acil şifalar dilerim.

Üst Alt