Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Soru] Özel İlköğretim kolejinde okuyan özürlü çocuk eğitim için maddi yardım alabilir mi?

mhendis

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Re: [Genelge] Özürlü Çocuklara Gelişim ve Eğitim Yardımı: Aylık 360 YTL

Herkese merhabalar!

Özürlü çocuk Özel İlköğretim kolejinde paralı olarak okuyor. Özürlü çocukların gelişim ve eğitimine ilişkin yardımlar alabilir mi?
Teşekkürler

Sınır şöyle çizilmiş:

• ... özürlü çocukların rehabilitasyonlarının ve eğitimlerinin, ruhsat aldıkları kurumların ilgili yönetmeliklerinde belirlenen esaslar doğrultusunda gerekli personeli istihdam eden resmi (kamu kurum ve kuruluşları ile üniversiteler tarafından açılan merkezler) ve özel rehabilitasyon ile özel eğitim merkezlerinde sağlanması durumunda; özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi tarafından hazırlanan aylık/yıllık çalışma programı, bireyselleştirilmiş eğitim planı ve belirlenmiş rehabilitasyon programları doğrultusunda aldıkları...
Yani özellikle sakatlığı olan çocuklara eğitim vermesi gerek. Eğer çocuk bu eğitimi o okulda alıyorsa, belki bunun için özellikle çabalanıp bir ödeme alınabilir. Denemek gerek... Çcuk için en doğrusunun "bu okul" olduğunun anlatılması işe yarayabilir belki...
M.E.B BEDENSEL ENGELLİLERİN EĞİTİMİ ŞUBESİ: orgm_bedeneng@meb.gov.tr
M.E.B KİŞİSEL VE PSİKOSOSYAL HİZMETLER ŞUBESİ: orgm_psikososyal@meb.gov.tr
M.E.B REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ: orgm_ramsubesi@meb.gov.tr

Teşekkür ederim Oturan Boğa,
Sizin önerdiğiniz ilgili kuruluşlara e-maille yolladım ama bir cevap gelmedi.
Başka bir yol varmı?

İl milli eğitim müdürlüğüne bizzat gidip, özel eğitim yöneticileriyle konuşun ve sıkıntınızı dile getirin. Bu hem doğru bilgiye ulaşmanız için en doğru yol, hem de böylesi bir talebin dillendirildiğini oradakilerin bilmesi için önemli.

Üst Alt