Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Soru] Özürlü Kimlik Kartları bu ay sonmuş. İETT..?

alpi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bugün otobüse bindiğimde şoför bey beni uyarlı elimizdeki kimlik kartlarımız İETT lerde bu ay son buluyormuş yeni kart çıkartmak gerekiyormuş fakat ben nereden yenileneceğini öğrenemedim bilen arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim inşallah Ankara'ya tekrar müracaat etmemiz gerekmiyordur yok 1-2 aydan aşağıya yeni kartlar gelmez.

Sanıyorum bir yanlış bilgilendirme söz konusu. Zira İETT'nin web sitesinde şu güncel duyuru var:

"İETT’nin 2005 yılı öğrenci ve öğretmen pasoları ile 2002 ve 2003 yıllarında tanzim ettiği yaşlı kartlarının geçerlilik süresi 28 Şubat 2006`da sona eriyor. Bu tarihten itibaren yeşil renkli yaşlı pasoları ile turkuvaz rengi öğrenci ve öğretmen pasoları yerini gül kurusu pasolara bırakıyor."

Dahası, İstanbul'da toplu ulaşımdan yararlanmak için İETT'nin verdiği her hangi bir kart yok. Elinde Özürlüler İdaresi'nin verdiği Özürlü Kimlik Kartı olan herkes toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanıyor...

bende geçen ay otobüse binerken bana pasoların
degiştiğini bunların gecersiz olduğunu söyledi yalnız yaptığım araştırmalarda böyle bir şeyin olmadığı sadece kimlik kartındaki aplemin değiştiği bunu fırsat bilen halk otobüsüde kartları değiştiğini söyleyip para kopartmaya çalışıyorlar

Bende İETT nin web sitesine dün gece baktım dediğiniz gibi kartlarımız geçerliliğini koruyor. Fakat şöyle bir sorun var yeni kartları gösteren afişte bizim eski kartların resmi yok yeni logolu kartın resmi var doğal olarak otobüs şoförleri bu konuyu bilmedikleri için bizim kartların iptal edildiğini sanacaklardır inşallah İETT yetkilileri şoförleri bu konuda uyarır yoksa birçok tartışmayla karşılaşacağız.

• Soru: Özürlüler İçin Kimlik Kartını nereden, nasıl alabilirim?

Cevap: İdaremiz özürlü vatandaşlarımıza ücretsiz seyahat kartı düzenlememektedir...

Kaynak: www.iett.gov.tr/sss.php?id=23

Yukarıda da dediğim gibi, ücretsiz ulaşım hakkından yararlanmak için Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nın verdiği Özürlü Kimlik Kartı'nın olması yeterli. İETT'nin verdiği bir kart söz konus değil.

evet arkadaşım yanlış bilgi almışsın bir daha yapma böyle şakalar :) :lol:

Üst Alt