Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Soru] Tekerlikli sandalye kullanan çocukların okulda karşılaştığı zorluklar ve çözüm yolları?

SeLiMBaB

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
[Soru] Tekerlikli sandalye kullanan çocukların okulda karşılaştığı zorluklar ve çözüm yolları?

arkadaşalar siteye yeni üye oldum bu konular bana çok lazım bu konular bir arkadaşin ödevi arkadaş çoçuk gelişimı bölümünde okuyor....Lütfen yardımmmm

1) Tekerlikli sandalye kullanan çoçukların karşılaştıgı zorluklar ve bulunan çözüm yolları

2) İki veya Tek elini kullanamayan çoçukların sınıfta çıkacak sorunlar ve çözüm yolları

1- Okul yönetiminin, öğretmenlerinin ve öğrencilerinin ayrımcı ve dışlayıcı tutumları ve sözleri ("bu halinle okulda ne işin var"ı onlarca değişik söz ve tabırla söyleme)
Çözüm: O çocuğun da diğer çocuklar gibi birey olduğunun ve eğitim hakkı olduğunun herkesçe bilinmesi ve kabul edilmesi. Yani çocuğun karşılaştığı sorunların (merhamet ya da iyilik değil!) HAK temelinde çözülmesi
2- Mimari sorunların ortadan kaldırılması. Çocuk okul içinde birilerinin kucağında ya da yardımıyla değil, kendi başına tkerlekli sandalyesiyle dolaşabilmeli.
3- Çocuğun özel ihtiyaçları (tuvalet, ilaç vb.) olabileceği öğretmenler tarafından bilinmeli ve çocuğun bu ihtiyaçları nüksettiğinde kendisine kolaylık sağlanmalı.
4- Çocukla sürekli iletişim halinde olunmalı. Çocuk, diğer çocukların "acımasızlığına" terk edilmemeli. Öğretmen sakatlığı olan çocuğa ne kadar saygı ve sevgi gösterirse (merhamet ya da iyilik değil!), diğer çocukların da o kadar/derece yakınlık kurcağı unutulmamalı.
5- Çocukla sık sık göz teması kurmak ve kendisinin farkında olunduğunu ona göstermek önemlidir.
6- Çocuğun diğer çocuklarla iyi (ve eşit) ilişki kurması için öğretmen, sınıfın popüler çocukları ile "ortak"lık kurmalı.

Üst Alt