Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal fobi, sosyal anksiyete bozukluğu yüzünden öğretmenlikten memurluğa geçiş

usengec

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
İyi günler arkadaşlar. Sosyal fobi denen bir hastalıktan muzdaribim. Öğretmenlikle son derece tezat bir hastalık. En yüksek seviyede falanım büyük ihtimalle. Her neyse, öğretmenlik benim için çok zor. Hep zordu, bir gün bile isteyerek gitmedim okula. Çocuklara yansıtmamaya çalıştım hep, elimden geleni yaptım. Diyeceksiniz neden öğretmen oldun o zaman, ingilizceyi çok seviyorum ve çocuklara da bu sevgiyi aşılamak istedim. Başardığım öğrencilerim de oldu. En büyük yanılgım, öğrencilerimin, benim öğrenciliğimdeki gibi olacağıydı. Neyse devam edeyim. Antidepresan kullanıyorum sürekli, etkisi azaldıkça doktor kontrolünde artırıyor veya değiştiriyorum ama mutsuzum. İşimde mutsuzum, bu eve yansıyor, evimde de mutsuz oluyorum. Hiçbir zaman çocuklara yetmediğimi düşünüyor ve onlar için üzülüyorum. Evliyim çocuklarım var. Sorum şu heyet veya psikiyatri den öğretmenlik yapamaz gibi bir rapor alabilir miyim, alıp milli eğitim bünyesinde görevlendirme vb memur olmak istiyorum. Daha önce konusu geçmiş ama sosyal fobi diğerleri kadar ağır bir hastalık gibi görünmüyor. Bu yüzden ne tür bir hastaneden nasıl bir rapor almalıyım? %xx engelli gibi bir oran gerekiyor mu?

Stresli ve gergin ortamlarda heyecanlı olmak hatta terlemek titremek falan sosyal fobik bir durum mudur ?

bence dikkatli olun hocam, size ne söyleyebiirim geri hizmete alınma gibi bir durumunuz olabilir. Ama tutup da psikiyatriye ben öğretenlik yapamıyorum yapmak da istemiyorum demeyin (yani amacnız sırf yer değiştirmek ise (çünkü görevlendirmeden bahsetmişsiniz ve sizde biliyorsunuz ki bu kelime geçici bir yer değişikliği demektir. (örn norm fazlası olma gibi)) kadronuz esas olduğunuz okulda kalır ve sonra tekrar oraya dönersiniz büyük ihtimal. ama yer değişikliği demek tabiiki atama demek aynı zamanda ama bunun için engelli raporu alabilirsiniz , fakat ben öğretmenlik yapamıyorum yapmak istemiyorum gibi tümceler kullanırsanız o zaan sizi geri hizmete çekme ihtimalleri var olur ki şahsen bu benim kendim için istemediğim bir şey.

Benzer şeyleri yaşıyorum. Ben de memurluktan öğretmenliğe geçmeye çalışıyorum. Sizce hata mı ediyorum ?

oncelikle gecmis olsun. bu tip sorunlari olan arkadaslarin gunumuzde yapmayacaklari isler arasinda 1. sirada ogretmenlik gelir.

Merhaba, ben de aynı problem yüzünden akademisyenlikten vazgeçtim. Topluluk içinde konuşamam kesinlikle.
Acaba özel ders verme ya da küçük 4 5 kişilik sınıflarda çalışma imkanınız var mı, etüt merkezleri gibi?

Yami-arha

nispeten büyük şehirlerde yapılabilir. şimdi online özel ders diye bir şey de çıkmış. talep ne kadardır bilmiyorum ama

Bende toplum içinde çay ,kahve içemiyorum bu da sosyal fobi midir ?

Üst Alt