Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal fobi ve bipolar bozukluk rahatsızlığım var. Askerlikte GATA süreci..?

Kartal_G

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ,

Benim maalesef hastalıklarım kombine ... Öncelikle psikolojik bozukluğumu belirtiyim , yaklaşık 12 yıldır Sosyal fobi ve bipolar bozukluk nedeniyle hergün ilaç kullanmaktayım . Kullanmayı kestiğim zamanlar sinirime hakim olamıyorum . Bunun dışında Hepatit B taşıyıcısıyım ama ilaç kullanmadım ve Gözlerimde 5,75 - 5,5 miyop / 0,75 - 1,0 astigmat mevcut ... Ne yapmamı önerirsiniz ? Bu rahatsızlıkları dile getirsem beni muaf tutma olasılıkları nedir sizce ?

bence muaf olursun bipolardan...biide kisilikle bipolari karistirma senin sinirligin kisiliginden kaynaklaniyor hastaligindan deil

Teşekkür ederim cevap için , ben bipolardan çok diğer unsurlar üzerinde durulur diye düşünmekteydim aslında ...Bakalım neler olucak ..

bipolar cok agir bi hastalik diger unsurlar katilarak daha agir vaka olursun

Benim durumumda olan veya çevresinde şahit olan biri var mıdır ?

Arkadaşlar , bu hastalıklar tek tek değerlendrildiğinde askere elverişli görünüyorum , fakat birlikte değerlendirilir mi ? veya farkı ne olur ? Lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olmaya çalışsın , bu hafta yoklamaya gitmeyi düşünüyorum . Hiç dile getirip de uğraşmasam mı ?

Hemen hemen aynı durumdayız. Bende de bipolar bozukluk ve sosyal fobi var uzunca bir zamandır. Ayrıca bir de deri rahasızlığı gelişti son1 yıldır fakat benim gözler sağlam Bende hapları kullanmadığımda öfkeli oluyorum Bende kararsız kaldım ne yapmam gerektiği konusunda ama bipolar da düzenli hap kullanımı istiyor. ben şahsen durumumu bildirmeyi düşünüyorum

hastalığınızdan birinde bile muafiyet gerektirecek durum varsa askerlikten muaf edilirsiniz.

Merhabalar , cevaplarınız için teşekkür ederim .

Özel bir hastanede 4 gün önce olduğum psikiyatrik muayene sonucunda , ''12 yıldır Bipolar , Anksiyete , Sosyal Fobi teşhisleriyle takip ve tedavi olan hastamızın ,hipomanik dönemlerinin olduğu anlaşılmıştır , Yakınmaları olan hastaya'' Bipolar bozukluk , depresif nöbet tanılarıyla'' .... ilacı başlanmıştır''

yazmakta , bu hafta yoklamaya gideceğim , sizce ne olur durumum ?

Bugün askerlik şubesine gittim yoklama için , sağlık durumumu belirttim , beni aile hekimine yönlendirdiler . Aile hekimi elimdeki durum bildirir raporlara bakarak , ilgili evrğa ''Askerliğe elverişli değildir , Gataya sevki uygundur '' yazdı ... Durumum ne olur iyice kafam karıştı , Aile hekiminin böyle birşey yazması olağan birşey mi ?

Bipolardan dolayı heyete sevkedildim , doktorlar aralarında konuşurken C kodu dediklerini duydum , sanırım erteleme vericekler , ince eleyip sık dokudular baya , 2 test yaptırdılar MMPI ve adını hatırlamadığım test . Ayrıca kan tahlili yaptılar kandaki lityum seviyesine bakmak için . Salı günü daha netleşicek sanırım . Bu arada Gata'da insanların çoğunluğunun söylediği gibi kötü bir muamele yok , gayet iyi doktorlar var , 1 günde muayeneyi halledebiliyorsunuz . Numara yapan çok insan var , gözlerimle gördüm , kapıda ağlayanlar , isyan edenler , askerlik yapmak istemiyorum diye feryad eden asker üniformalı arkadaşlar vs. vs. İşler çok zor anlayacağınız ama gerçekten sıkıntınız varsa , inandırıcı iseniz zaten doktorlar gereken kanaati gösteriyorlar , bir de sivilde aldığınız tüm tedavileri vs. belge halinde götürün mutlaka...Soru sormak isteyen arkadaşlar varsa yazabilirler ..

Arkadaşlar , heyete sevkedileceğimi düşünüyodum ama yanılmışım , biraz önce gittim , yine uzman doktor muayene etti C kodu yazdı sonra sildi ,yanındaki doktor konseye çıksın dedi . Konsey nedir acaba daha önce tecrübe edinen var mıdır ? Konseyin kararları genel olarak nasıl çıkmakta , yani kasıyorlar mı ?Lütfen bilen arkadaşlar cevap atsın , 1 nisana kadar beklemek çok yorucak beni ..

Gata Psikiyatri Konseyi

Arkadaşlar , Bipolar bozukluk nedeniyle GATA da Psikiyatri Konseyine çıkacağım Nisan başı . Bu konsey'e daha önce çıkan var mıdır , nasıl bir yol izlemek gerekir , çok katımı davranıyorlar . Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim .

Kenan, bence muaf tutulacaksın. Hiç merak etme.

GATA'Ya giderken elinde ne kadar rapor varsa hepsini yanında götür. İnşallah kısa sürede işlemler tamamlanır...

Merhaba , Gata'dan seneye erteleme aldım bipolar yüzünden, bakalım seneye neler olacak

Üst Alt