Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal fobiden oran alan var mı?

son nefes

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Anksiyete bozuklugundan rapor oranı alan var mı?

Sosyal fobiden anksiyeten rapor almak cok zor diyorlar alan varsa yardimci olabilirmi?

Son düzenleme:
KKELEBEKK peki rapor almak çokmu zor bu anksiyete bozuklugundan? 8 ay tedavisi varmış yüzde 90 ileşebilen bir hastalıkmış onun için vermiyorlarmış doğrumu?

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

Majör Depresyon için:
a.Manik nöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

Doktorun kendisine sormuştum öncesi yok dedi

Kalıcı kroniklere veriyomuş

sahranil benim gözümde kayma var ve bu kaymadan dolayı insanlardan hep kaçtım sosyalleşemedim göz göze bakamadım kimseyle,
Bunun sonuncunda bu hastalık meydana gelmiş bende 10 yıldır var yaş 27tedaviye başlamadım başlasam iyileşecegimi sanmıyorum,
bende kronikleşmiş gibi acaba doctor gözü bahane ederek oran veririmi sizce?

Son düzenleme:
Vermiyo sosyal fobiye

Gözle pskiyatrinin alakası yokki

sahranil nasıl vermiyoki tabloda 25 yazıyo halbuki bana 12 bile yetecek

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

Tedaviyle düzeldiği için vermiyo çoğu doktorun kendi dedi

Rapor ilaç bişilerin varsa gösterirsin

Giripte ben sosyal fobim dersen vermez bişi

sahranil peki benim iyileşip iyileşmediğimi doktor bilirmi? ya oran almak için numara yapıyo sanıp oran vermesse nolcek hep yalancılar yüzünden biz magdur oluyoruz böyle durumlarda

O cetvelden haberleri yok pek doktorun

Sürekli ilaç kullanıyosan kanıtlarsın ilaç raporu oluyo gösterirsin

Bide hakem hastanesine gitmen daha iyi onlar daha bilinçli hastayı dinliuo

Ankaradaysan mevki çok iyi

Heyet polikinliği ayrı binada doktorları ayrı

sahranil yok ben uşaklıyım
şimdi ben tedavi olmuyorum tedaviye başlayıp 6 8 ay sonunda hayetemi başvurmalımıyım?

Rica ederim bu hastalığını yenmeye çalış

İlaçlardan pek fayda görmezsin

Depresyon için çoğu

Gözünüde takma kafana

Sosyal fobiden anksiyete bozukluğu adı altında engel oranı verilebilir. Ama mutlaka ilaç tedaviniz olacak 6 ay ile 1 yıl arasında minimum. Ayrıca gerçekten bu hastalığa sahip semptomlara (belirtilere)sahip olmalısınız. İnsanı psikolojik olarak yıpratan bir rahatsızlıktır. Doktorunuz sizde bu durumun gerçekten var olduğuna kanı getirirse oran alabilirsiniz. Aksi takdirde zor

nostaljik bütün belirtileri var.
gerçekten zor bir hastalık insanın hayatını yaşanmaz hala getiriyor
ben bu hastalıktan rapor alacagıma iyileşmeyi tercih ederim
tek gözden 32 de kaldık 12 puan lazım iyileşemezsem rapor almam gerek bir iş bulamıyoruz bulsak bile çalışamıyoruz
o derece yani hayatı ciddi oranda etkiliyor...

Son nefes hemen git bir psikiyatriye tedavi gerekiyorsa ol mutlaka. İş rapor meselesine gelirse zaten doktorun sende var olan hastalığa senin mağduriyetine karşılık olarak sana engel oranı verecektir rahat ol. Burda asıl olan şey senin sosyal fobiye maruz kalıp sosyal faaliyetlerinden ne kadar engele uğradığındır.

Üst Alt