Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal fobim var. EKPSS’yi kazansam, Atanmama mani sayılır mı?

umutaltan24

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar 22 yaşındayım açık lise okuyorum inşallah 1 yıl sonra mezunum lise bitincede aöf tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik okumak istiyorum sonrada ekpss üzerinden atanmak istiyorum benim derdime gelince bende psikoz ve sosyal fobi var bazen insanlarla konuşurken heyecanlanıyorum insanlarla göz teması kuramıyorum sizce benim gibi birini işe alırlar mı siz olsanız alırmısınız

umutaltan24

Kamu sektörü buna bakmaz. Tabi mülakat olan alımlarda bakılır. Psikolojik problemi olup çalışan çok takma kafana...Çalışırsın

Sosyal fobi nedir yani yeni biriyle hic tanisamiyor musunuz anlamadim pek

Edacano

Yes....aynen öyle bir problemi var...Bi ara bende de var sanıyordum...Değilmişim :D

Edacano

Al sana detaylı cevap :)

Sosyal fobi bireyin başkaları tarafından yargılanabileceği kaygısını taşıdığı toplumsal ortamlarda mahcup ya da rezil olacağı konusunda belirgin ve sürekli korkusunun olduğu bir kaygı bozukluğudur. Kişiler başkalarıyla etkileşimde bulunmalarını gerektiren ya da bir eylemi başkalarının yanında yerine getirmeleri gereken durumlardan korkarlar ve bunlardan olabildiğince kaçınmaya çalışırlar. Başkalarının kendileriyle ilgili olarak anksiyeteli, zayıf, kaçık ya da aptal gibi yargılarda bulunacağını düşünürler. Ellerinin ya da seslerinin titrediğinin farkına varacaklarıyla ilgili kaygılarından ötürü toplum önünde konuşmaktan korkabilirler ya da düzgün bir biçimde konuşamıyor gibi görünmekten korktukları için başkalarıyla karşılıklı konuşurken aşırı kaygı duyabilirler. Diğer insanların ellerinin sallandığını görmesinden utanç duyacaklarından korktukları için başkalarının yanında yemekten, içmekten ya da yazı yazmaktan kaçınabilirler

Üst Alt