Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal güvence için başvursam malul çocuğumdan dolayı ne zaman emekli olurum?

• Konbuyu başlatan kutup yıldızı
  • Başlangıç tarihi
K

kutup yıldızı

34 yaşındayım kızım için evde bakım ve 2022 maaşı bağlandı. benim hiçbir sosyal güvencem yok. kendi adıma hiç başlangıç falanda yaptırmadım. eşimden dolayı istege bağlı bağkurluydum. o da şubat ayından bu yana içerde borçlu.
benim öğrenmek istediğim. bizim için bir başlangıç ve emeklilik gibi ayrıcalıklı bir yasa var mı ve bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa cvp yazarsa sevinirim arkadaşlar.
bir başlangıç yapayım diyorum. geç gibi görünüyor ama yinede yapmak istiyorum.

Şöyle düşünün: Normalde A yılda sigortalılıık süresi ile B tarihinde ve C gün primle mi emekli olabilirdiniz... İşte bu verilen hakla her üçünden de %25 avantajınız olacak.

pardon :(ee ben bişey anlamadım.daha açık anlıyacagım şekilde yazarmısınız?% 25 avantaj derken!!normalde olurmu?! olmazmı?!

Sayın burcu hanım, şuanki şartlarda sizin yerinizde normal birisi nasıl emekli oluyorsa, siz engelli annesi olduğunuz için %25 daha az prim ve gün avantajı ile emekli olursunuz. mesela normal birisi 10.000 gün prim ve 10 yılda emekli oluyorsa, siz 7.500 gün prim ve 7,5 yılda emekli olursunuz.

peki mantıken başlatayımmı başlatmayayımmı sizce!başlatsam neler yapmam lazım.bir yewre girip çalışamam.bana bir yol gösterirmisiniz?

Eğer biryere girip çalışamayacaksanız, fakat ekonomik durumunuz ssk nizi kendiniz ödemeye müsait ise o zaman tabii ödeyin derim, ama önünüzde uzun yıllar var bunu iyi hesap edin, şuan %25 erken emekli olma hakkınızda bulunmakta fakat sizin emekli olma zamanınız geldiğinde bu hak halen devam edermi bilemem bunuda hesaba katın derim. Ama bu hak iptal edilse bile yinede yaş haddinden erken emeklilik hakkınız olacaktır. Yani çalışamayacağınızı söylediğinize göre durum sizin ekonomik durumunuza kalmış birşey, ama benim tavsiyem oraya verilecek para ile eşinizin bağkur borçlarını ödemeniz yönünde olacaktır. saygılar

aslında mantıklısı buda!hani ben kendim içinde bişey yapabilirmi bu saatten sonra diye düşünmüştüm.teşekkürler.

Üst Alt