Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal güvence ile cihaz almamız mümkün mü?

ottoman

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Sosyal güvence ile yaklaşık 2.500 TL tutan bir cihazı almak mümkün müdür?

Tecrübeli arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.

yet kardeş sözlerine sonuna kadar katılıyorum hatta yazdıkların az bile diyorum engllilere gelince sgk da para yok ama kendileri en son model arabalara binerken para var.ben 6 yıl oldu uzun bacak yürüme cihazı yaptıralı şuan eskidei ne yazıkki ithalını devlet karşılamıyor önce karşılıyordu ayıp bunların yaptığı eyyy lokman ayvaa duy bu seslerii

:eek:hukumetimizin, bosbakanimizin,lokman ayvanin pekte gunahina girmeyin isterseniz
once doktorun gayretli olanini bulucaksiniz sonra zaten agir isitiyosunuz;yaniniza bir artik ailedenmi arkadastanmi yoksa tanidiktanmi birini alicaksiniz size hastanede engelli gozuyle bakmaz duymuyo ondan gelmis demezler
bisuru surunuceksiniz oraya git buraya git bilmem kac ay sonra odyo olcumune gel dicekler
sonra doktorlarin insiyatifine kalmis usenmeden dijital cihaz icin aciklama yazarsa iyi vay bide usengec doktora denk geldin sadece isitme cihazi yazdi hicbi ise yaramayan cop kutusunu boylayacak adem-atadan kalma analog verecekler
350- 170 tl gibee kendinde para varsa ac keseni ya yoksa
isitme cihazi yaramiyo tekrar doktora gidiceksin
doktor isitme kaybin coksa hemen sana koklear implant ameliyati yapalim dicek
cesaretiniz varsa hadi diceksiniz
30- 40 bin dolar dikkatinizi cekerim tl degil dolar bunun hepsini odeyecek sgk artisi pillerinide verecek daha ne istiyosunuz iste
allah devletimize milletimize zeval vermesin:D

Sevgili arkadaşım ben özel statülü bir devlet bankası emeklisiyim ve bankamızın kendi emekli ve sağlık sandığı mevcut. Yani biz şu an için SGK kapsamına alınmadık ve eskden olduğu gibi kendi emekli sandığımız kapsamında sağlık işlerimizi yürütmeye devam ediyoruz. Ben uzun bacak yürüme cihazı kullanıyorum ve 2008 yılında 2.400TL.sına bir tane yaptırdım. Faturasını ve yeni cihaz yapılmasının ihtiyaç olduğuna dair devlet hastanesi raporumu bankamın emekli sandığına gönderdim ve bankam bana 1.600TL ödedi, kalan 800 TL benim cebimden çıktı.
Bilgilerine..

2006 da benim isitme cihazimada 850 tl odemisti emekli sandigi akp burokratlari kirpti kirpti kusa cevirdi

anlayamadığım, koklear implant'a gelince 30-40 bin doları ödeyen sgk, 1000-2000 dolarlık işitme cihazını neden ödemeye yanaşmıyor. bu devirde 350 liraya dijital işitme cihazı mı var? kurum yıllardır kötü yönetilme ve soyulma sonucu zararda ise bunun suçu biz sigortalılarda mı?
biz de burada kendimiz çalıyor, kendimiz oynuyoruz. boşa zaman kaybı...

hunsal;

turkiye isitme cihazi saticilari dernegi varmis sayin burokratlarimiz vede devletimizi idare eden partimizin saglik bakanligi mensuplari bu dernekten bilgi aliyorlarmis ordan burdan okudugum
bu dernegin baskanlari kuvvetli adamlar :) sozleri gecen adamlar bunlar koklear implantta pazarliyor
isitme cihazi satarken cok bi para kazananilmaz bu koklear implantta muthis paralar donuyor anlarsiniz ya
baska isitme cihazi ne koklear implant ne
hadi biraz daha teknolojik olsun koklear
bu kadar farkli fiat olmamali sankim son model tasarim arabasini piyasaya yeni suruyor mubarekler
koklear implant diye sgk bu kadar para odemesini sorgulayacak bi akli selim idarwcimiz yok ona gore 370 tl ise yarar bi isitme cihazinin ne kadar katkisi olacagini bilmelerinide tahmin edersiniz
bu koklear implant icin 30-40 bin dolar odeyebilen bonkor devletimiz bu koklear implantin sarf malzemesi olan pillerin hepsini kabolari senede bir oduyorda
isitme cihazi icin oduyorum diye bi kemik parcasi atiyor onumuze.....

Bende bir yürüme cihazı yaptırdım, yaklaşık 6-7 ay önce. Daha önceleri devlet tüm tutarı karşılıyordu. Ama ben yaptırmaya gittiğimde yaklaşık %25-30 civarını karşıladıgını söylediler. Yaklaşık 1,500 TL'ye yaptırdım bir adet yürüme cihazını. Bu paranın %25-30'unu tahsil etmem içinde, rapor gerekliydi. Malum git sıra al, orada muayene ol diğer doktora kaşelet... Bir gün uğraştım, baktım olacak gibi değil, bütün para cebimden çıktı. :) Diğer ayağımın yürüme cihazı hala bekliyor, Belki yeni kanun çıkar diye ... :)

Aslında her şeyden önce SGK dijital işitme cihazının önemini kabullenmiş değil. E doğal olarak kabul etmez , çünkü fiyatlar dudak uçuklatana dek çıkıyor. Analog cihaza göre bu 350-400 lirayı ayarlamış kendince. Oysa ki analog cihazların artık üretimi neredeyse duracak. Odyologlar ve alandaki uzmanlar SGK ya anlatmaya çalışıyorlar bunu ama onların işine gelmiyor sanırım. Çoğu kişi işitme cihazı almaya niyetlenmişken bu rakamlar yüzünden vazgeçiyor.

bunlar iyi günlerimiz. koklearın dış işlemcisi değişme zamanı gelince vatandaşı 3 milyar 8 milyar farkları cepten ödetmeye mecbur bırakıyor sgk.
mecburi ihtiyaç piller için de yedek parça için de aynı durum söz konusu.

yarın sgk bu kulak arkası işitme cihazları gibi yüzde 20 sini karşılarsa kıyamet o zaman kopacak. bu ameliyatları boşuna mı olduk diyecekler.

Üst Alt