Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal güvence nedeniyle 2022 aylığım kesilmiş!?

Denizblog

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hepinize merhaba,geçen ay abime engelli maaşı bağlandı denilerek para geldi bu ay e devlet sistemi üzerinden baktığımızda ise reddedildi/feshedildi (diğer sosyal güvence nedeni ile) yazıyor şimdi maaş kesilmiş mi oluyor ama hiç bie sosyal güvenlik durumu yok GSS borcu var ,ve hiç bir şekilde 144 hattına ulaşamıyorum çok çaresizim fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ederim 🙏

Denizblog

Adınıza, herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna pirim ödeniyor mu?

Hayır bildiğim kadarıyla ödenmiyor. Ama e devlette neden oolarak(diğer sağlık güvence tespiti nedeni ile yazıyor) bizde çok şaşkınız, nedenini arayıp öğrenmek istiyorum ama 144 e hiç bir şekilde düşmüyor

Denizblog
Vakfa gidip konuşun gss si görünüyorsa geliri olmadığını beyan etsin G0 yani : eski adıyla yeşil kartlı olsun gelir düzeyi belirledikleri orandan yüksek görünüyor sanırım
E devlet bakın [FONT='inherit']G 0 (Asgari ücretin 1/3'ne kadar) [/FONT]Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gelir Testi Sonucu Sorgulama maya bakın gelir G 0 mı G 1 mi yazıyor G1 (Asgari ücretin 1/3'ünden fazla) Go olması lazım alması için
Birde buraya bakın e devlete
Sosyal Güvenlik KurumuGenel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama 60/1(c-1) Gelir Testine Tabi Olanlar olması lazım yakınınızın durumu

Evet beyefendi 2022 aylığından bahsediyorum.sosyal güvenlik kurumuna girdiğimde bu şekilde gösteriyordu ama tam olarak anlamadım,G-2 olarak gösteriyordu

riRr8Q.jpg

Gelir durumu G0 olması gerek ve aynı hanede sigortalı çalışan veya gelir durumunuz kişi başı gelir hesaplamasını aşıyorsa, kesebilirler.

anlıyorum ama gelir testi g-2 olduğu halde geçen ay maaş gelmişti ve getiren görevli maaşınız bağlandı demiş ama bu ay baktığımızda red olarak gördük

Denizblog
En iyisi vakfa gidip konuşmanız bence bir yanlışlık varsa düzeltirler

Arkadaşlar hepinize tekrardan merhaba, bugün sydv vakfıma gittim ve nedenini öğrendim (1gün sigortalı çalışmış abim) birkaç belge verdim, sonuç 1 aya çıkar dediler umarım tekrar bağlanır.🌼🙏 Bu aşamadan sonra ben gss borcunu nasıl sildirebilirim abimin ne yapmam gerekiyor? Bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim 🌼🙏

Denizblog
Tekrar vakfa gidip durumu anlatman lazım belli tarihe kadar olanlar silinmişti 2 sene önce benimde 2 bin tl silinmişti gss primleri borcu biriktiği zamanlarda çalışmadığnı söyleyin sigortlalı olup olmadığı çıkar zaten o tarihlerde kesin bilgiyi vakıfdan alırsın yani biz ne desek boş şu an buradan

Üst Alt