Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal Hizmet kurumunda kalan kardeşim için özürlü aylığı alınabilir mi?

erenhan41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba %80 oranında kardeşim var 1971 dogumlu özel bir sosysl hizmetler kurumunda kalıyor kardeşime sakat aylıgı alabilirmiyiz birde bu bakım evinden alsam evde bakım üçreti alabilirmiyim evde geliri olan tek benim maaşımda net 3000 tl

Evdeki kişi sayısını bilmek lazım,

özürlü kişiyle 5 kişiyiz üzerimizde gelir getiren hiçbir gayri menkul ev arac ve arazi miras yok

erenhan41 Aybala çok güzel izah etmiş.
kardeşiniz için sakat dıye hıtap etmenız çok incitici
2022 maaşını alamaz kardeşiniz ama siz ebmyı alırsınız .tabi bakımını yapıp ılgılenmek şartıyla yoksa eve getrıp bı köşeye atmakla olmaz.kurumdan habersızce gelıp kontroller yapılıyor nasılsa maaş baglandı dıyemezsınız kontrolde bakımı yapılmadıg tespıt edılırse maaş kesılır
not: 2022 alamz dedım amma eğer ev sızn değılde kırada ıkamet edıyorsanız emsal kıra bedelı gelırden düşecegı için 2022 maaşını alabılır kardeşiniz.

Herşey para degil tabiki ama varsa bi gelir neden alınmasın ayrıca para yüzünden bakacak degili kardeşime tanısı şizofren %80 oranında 15 günde bi iğnesi var ve düzenli alması gereken ilaçları var benim maaşım ançak yetiyo evde kira 500 tl kira ödüyorum 2 çocuk okula gidiyor eşim pskolojik rahatsız onunda ayda bi doktora gidiyor yani anlıy an yetemiyorum

erenhan41
3000 m + 1305 ebm :4305 -500 kira :3805 / 5 : 761
ebm alırken 2022 ye başvuruda ebm gelıre dahıl edılecegı için sizin ödedıgnız kırayı düşünce bile 2022 yı(engellı maaşını) kardeşiniz alamıyor 151 liralık fark yüzünden. ama siz 3000liralık gelirinizle kardeşinizi yanınıza alırsanız raporu ağır engellı evet ise ebmyı alırsınız

Üst Alt