Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal hizmet yetkilileri rutin kontrole geldiler, maaş bordrosu istediler?

Prayer

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
1
Kalem hanım ve bilgisi olan arkadaşlar :

Evde bakım için sosyal hizmet yetkilileri evimize geldiler ve emekli maaşı bordrosunu kuruma getirmemizi istediler.
daha önce (2009) dan beri)sanırım internetten bakıyorlardı şimdi yalnızca e-devlet ten görülüyor diye tahmin ediyorum bu yüzden olabilir mi acaba nedir?

ahmet_p

evde bakım aylıgı baglandıktan sonra emekli mi oldu birisi? sonradan gelir değişikliği mi oldu hanenizde yani?

Kalem
eve giren tek gelir benim emekli maaşım. başvurduğumuzdan beri böyle.
yani 2009 dan beri gelir kriterimiz filan uyuyor
benim merak ettiğim her altı ayda bir emekli maaşı zammları olduğunda
kuruma bildirmiyorduk çünkü sınırı aşmıyorduk
şimdi ise 2 gün içinde emekli maaş bordrosunu getirin dediler
halbuki haneye 1 kişi daha eklendi (2014de çocuğumuz oldu ve bildirdik) kişi başı 300 tl civarında kriterimiz.

şu an SGK'ya gideceğim fakat gündemdeki GSS ödemeleri olayından dolayı çok sıra olur
ve alamazsam yetiştiremem gibi durum olabilir
sizce ptt den her ay aldığım emekli maaşı dekontunu götürsem kabul ederlermi?

demek ki denetim yapıyorlar. hanede kişi başına düşen aylık gelir 606,95 Tl altındaysa sorun yok rahat olun.

dekont iş görür mü bilemedim. alo 183'ü arayarak bilgi almayı deneyin bu konuda. alo 183 haftanın 7 gunu 24 saat ücretsiz olarak hizmet verir. SGK önündeki muhtemel kuyruklardan bahsedin ve emekli maaşı bordrosunu bu 2 gun içinde almakta sağlık açısından zorlanacagınızı onun yerine başka seçenek olup olmadıgını öğrenmeye çalışın. il müdürlüğünü de iş saatleri arasında telefonla arayıp bilgi alabilirsiniz tabi ki.

@Kalem

merhaba abla. evde bakım maaşı na artık sydv mi bakıyor artık?

bu konuda geçecek diye bir haber okumuştum ama bulamadım. artık sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ilgileniyor bu maaşlar la.

evde bakım aylıklarına Aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlükleri bakıyor. vakıflar bakmıyor.

Kalem sosyal hizmetler den alınıp sydv ye devrolunacak diye bir söylenti vardı demekki sadece söylenti imiş.
abla hem öğretmenlik yapıp hem de bizleri bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim. sizden çok şeyler öğreniyoruz teşekkürler.

emekliyim emekli maaş zam artışını her 6 ayda bir kuruma bildirmelimiyim yoksa onların haberi oluyormu bu rutin artıştan Kalem hanım?

ahmet_p
hayır bildirmenize gerek yok. belli aralıklarla lüzum duyuldugunda sizden evrak istenir zaten.
ama hanede bir gelir değişikliği (biri çalışmaya başlarsa, yeni bir gelir elde edilirse vs) ya da kişi değişikliği olursa en geç bir ay içinde bildirmekle yukumlusunuz.

S.a.

Kalem hanım merhabalar babam ıcın raporumuz %100 agır sınırsız babamın emekli maaşı 1095 lira ve uzerıne resmi bir daire var ordan da 500 lira gelirimiz var hanede annemle birlikte 3 kişiyiz bugun için şartlarımız tutuyor gibi ev sıkıntı olmaz diye düşünerek..

Sorum şu ki bu bakım ücreti bağlandıktan sonra ben bir işe girersem ve bildirmediğimiz takdirde ne gibi yükümlülükler vardır ? geçmişe dönük geri mi alırlar tamamını mı çalısmaya başladıgım zamandan mı veya ceza varsa vs. ? ve kontrol nasıl işliyor bilgilendirirseniz sevinirim.. iyi günler..

kelam
eger evde bakım aylıgı baglanırsa ve siz bakım aylıgı baglandıktan sonra çalışmaya başlarsanız bu durumu en geç 1 ay içinde aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz. aksi takdirde hakkınızda hukuki işlem yapılır. bakıcıya bakım aylıgı baglanırken taahhütname imzalattırılıyor. bakıcı bu taahhütnameyi imzalarken gelir değişikliklerini vaktinde bildireceğinin taahhüdünü veriyor imzalayarak. o yüzden gelir değişikliği oldugunda bildirim yukumlulugunuz var. bu sorumluluk size aittir. kurum denetimi geciktirse bile sorumluluk sizlere aittir. siz taahhütnameyi imzalayarak sorumlulugu alıyorsunuz zaten.
siz çalışmaya başladıktan sonra bu durumu bildirmez ve evde bakım aylıgı almaya devam ederseniz bu durum da sonradan anlaşıldığında gelir değişikliğinin oldugu tarihten itibaren ödenen evde bakım aylıkları faiziyle birlikte geri istenir.
diyelim ki 2 sene sonra anlaşıldı. hiç fark etmez. gelir değişikliğinin oldugu tarihten itibaren yersiz ödenen tüm aylıklar faiziyle geri istenir.
o yüğzden size tavsiyem çalışmaya başladıktan sonra en geç 1 ay içinde gelir değişikliğini ilgili kuruma bildirin. kurum da gelir hesabını yapar ve sınırı aştıgınız tespit edilirse aylıgınız kesilir.

Üst Alt