Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal hizmetlerin evde bakım için ikinci kez memur göndermesi uzun sürer mi?

caglasuer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba, 2 ay önce daha önce gelir düzeyini aştığımız için alıyorken bizzat sorun yaşamayalım diye kendimizin kapatttırdığı evde bakım hizmetine yeniden başvurduk. şu an gelir düzeyimiz uygun. bugün sosyal inceleme için geldiler ancak babam diyalizde olduğu için hasta yoksa inceleme yapamayız deyip gittiler.

tekrar gelmeleri çok uzun sürer mi? müdürlüğü aradım bilgi alamadım malesef. zaten 2 aydır bekliyorduk ve gerçekten ihtiyacımız vardı.

Kalem

merhaba, size bir sorum olacak.

Babam diyaliz hastası ve ben onun bakıcısı olarak evde bakım aylığı alıyordum. Daha sonra paraya sıkıştık ve 4 ay süreyle çalışmak durumunda kaldım. Gelir düzeyi aşıldı ve bu durumda Evde bakım maaşı almamam gerektiğini de sonradan öğrenerek işe giriş tarihimden 3 ay sonra dilekçe vererek bizzat kendim kapattırdım.

Şimdi işsizim ve yeniden başvurduk. Şu an maaşı alabilmek için tüm şartlarını sağlıyor olmamıza rağmen bunun bize sorun yaratacağını, bırakın para alabilmeyi bir de borçlu çıkabileceğimizi söylediler

. Sizce sonuç ne olur? Hiç para alamaz mıyım ve borç durumu nasıl olur?

caglasuer

ne yaptınız başvurunuz sonuçlandı mı?
yahu siz zaten 3 ay çalışmış ve sonra da bildirmişsiniz. bu durumda 3 ay yersiz ödeme almış oluyorsunuz. borcunuz da olsa olsa faiziyle birlikte 3 aylık olur. borcu sorun etmeyin. onu da baglanan evde bakım aylıgından taksitlendirirsiniz.

Kalem

dosyanızı kurula sunacağız kararı onlar verecek dedi memurlar. maaş bağlansın da taksitlendirme yapmaya razıyım.

caglasuer maaş tekrar baglanacaktır inşallah. gelişmelerden haberdar edin lütfen.

Üst Alt