Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal inceleme memuru ben yokken gelirse ne olur?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Tam bir ay bir haftadir eve sosyal incelemecinin gelmesini bekliyoruz vakifi aradim bekleyin diyor annemin göz ameliyatini erteledim ama kalp kontrollerini yaptirmam gerek sonucta engelli insanlariz doktor kontrollerimiz var biz evde yokken memur gelirse ne olur tekrar gelirler mi

Seve seve gelicekler usta isterlerse gelmesinler babalarının hayrına çalışmıyorlar banada olldu aynısı aradım bi güzel saydırdım onlara saydırdım derken bagırdım çagırdım 2 gün sonra geldiler numaramı verdim gelmeden beni arayın dedim aradılar biz geliyoruz dediler bizde eve geçtik geldiler. :)

O öncedendi, şimdi sıkıysa bir daha bağır çağır.
Geleceklerini haber vermezler artık.
Fatma hanim vakıfı arayarak durum Bildirirseniz o gün gelmez

Nereye gelmiyorlar ya ben daha 1 ay olmadı isterse gelmesinler bu sefer oraya giderim seve seve gelirler

Betemam2 helal olsun valla sana �� he_man vakfi aradim 18. Denememde actilar biz bilemeyiz ne zaman geleceklerini memurlarin dediler ve son derece umursamazlardi.

Ne zaman geleceklerini Elbette söylemezler,Çünkü ne durumda olduğuna bakmaları gerek.
Sadece işiniz olduğu zaman bildirirseniz o gün gelmezler

bölgeye göre fark gösterir mi bilmiyorum, başvurunuzu takip eden 1 ay içerisinde gelirler. sizi önceden arayıp aramama konusu tamamen onlara kalmış. sanırım 3 defa geliyorlar, bu üç gelişte size ulaşamazlarsa tekrar başvurmanız gerekiyor. bana ilk geldiklerinde evi bulamamışlar geri dönmüşler, bir sonraki gelişlerinde arayıp adres sordular :D

Fatma hanim annenin hastane işlerini aksatma. Hastaneye gidecekseniz gidin. sizi evde bulamazlarsa tekrar gelirler. bu onların sorunu sizin değil. sosyal inceleme yüzünden evde hapis hayatı yaşamaya mecbur değilsiniz. evde olmadıgınız zaman da aramanıza lüzum yok.

@mehmet b. evet 2022 aylığında da haneye geliyorlar. sosyal inceleme yapmak zorundalar yönetmeliğe göre.

Bu konuda yönetmelik şöyle der:

"Sosyal inceleme

MADDE 6 (1) Sosyal inceleme, hane ziyareti ve çevre araştırmasından elde edilen bilgilerden oluşur.

(2) Sosyal inceleme; başvuru formunda beyan edilen bilgiler ile merkezi veri tabanlarından yapılan sorgulamalar doğrultusunda elde edilen bilgilerin doğrulanması ve hanenin genel durumunun mahallinde tespit edilmesi amacıyla, Vakıf personeli tarafından başvuruda bulunanın ikametgâhına ve çevresine gidilmek ve hane ziyaret bilgi formu doldurulmak suretiyle gerçekleştirilir.

(3) Aylık almaya hak kazanan kişilerin sosyal incelemeleri her yıl yenilenir."

Bugun vakfa gittim nolur nolmaz diye haber verip sonra annemin tedavilerini yaptirayim dedim tam düsündügüm gibi oldu evde bekliyecekziniz sizden daha acil durumda olanlarda olabilir dedi memur bey bende onlara annemin ameliyat olacagini daha bundan acil ne olabilir dedim 40 gun oladigini henuz 39 gun oldugunu söyledi memuriyenin biri şakamisiniz dedim inceleme memuruyla görüsmem yasakmis beklicekmisim bu vakfi nereye sikayet edebilirim

Melek hanimcim ben valilige sikayet icin gitmistim ve tesadüfen cok eski bir arkadasimin orada calistigini gördüm sagolsun beni hatirladi ve valilikten sydv ye bir tek telefonla sosyal incelemeciyi ayni gun eve getirttiler simdi mütevelli heyeti günü beklemekteyim yani heryerde bir ahbabin olacakmis onu anladim ben . Rayic bedelide ayarladilar gerisi rabbime kalir

Fatma hanim
ağlanacak halimize seviniyoruz. kurumlar da işlerini aracısız tanıdıksız yapsalar adam gibi olmaz sanki. sadece işi doğru şekilde yapacaklar hepsi bu. aksi durumlarda tüm yetkililere şikayet etmek lazım. havalarını almadan olmuyor memurların. yoksa kraldan fazla kralcı oluyolar vatandaşın başına.

ama sonuçta tanıdık vasıtasıyla bile olsa işlerini halletmişsin. buna inan çok sevindim. evin rayiç degeri de düzeltilmişse sorun çıkmayacaktır inşallah.
gelişmelerden haberim olsun lütfen:)

Aynen size katiliyorum isveren patron gibi davraniyorlar bize. Böyle olmamaliydi ama oldu iste. Allah böyle yardim etti diyorum ben gelismelerden haberdar edecem

Iki kere kaymakamlik kalemine sikayet etmistim hic umursamamisti ki memur memuru korudu 2 defa itiraz dilekcesi vermistim hep sonuc negatifti memurlar cok üzüyor cok

Sydv den gelen memur annemin evinin yagmur akan küflü tavanini kirik pencerelerini görmüs olmasina ragmen bu rezillige göz yumdu ve yine maas basvurumu reddetti annemin gözlerinden akan her damlanin hesabi sorulur insallah

Kalem abla cok guzel konustun azina saglik allah seni korusun abla aylik alanlar dedin her yil incelenirler orayi anlamadim

Yani eve her yil gelipmi incelerler

etna 01
Yönetmeliğin ilgili hükmünü bir önceki sayfada okudunuz. gördüğün gibi 2022 aylığı alanların sosyal incelemesi her yıl yenilenmek zorunda. bunu eve gelip de yapabilirler, gerekli evraklı isteyerek vakfa çağırarak da yapabilirler. ama yönetmeliğe göre usulü hane ve çevre ziyareti şeklinde olmasıdır.

Kalem ablam 1, 5 aydir sosyal hizmet inceledi ve hala bir tlfon acmadi sosyal e d icin cevaplarsan sevinirim abla

selam arkadaşlar ve @Kalem hanım ben tam 2 buçuk ay oldu Çocuk için Sed yardımına başvurdum sosyal hizmetlere ne gelen oldu ne giden aradım yoğunluktandır dediler sert bir şekilde nekazetsizce bir cevap,eve gelirseler evde yoksak ararlarmı dedim küçük bir yer burası 10 dakka içinde evde olurum dedim yok aramazlar evde bekleyeceksiniz dediler yine nezaketsiz bir ses tonuyla ya sabır çektim olur dedim :) bulamazlarlarsa ne olur dedim bir daha gelirler dedi 2 buçuk aydır gelmeyenlerin bir dahaki gelişi kaç ay sonra olur bilemem tabi .ben ağır özürlü değilimki eve çakılıp onların ne zaman geleceğini bekleyelim gece gündüz tuhaf bir durum yani ne diyeceğimi bilmiyorum ya sabır diyorum bir aya kadar gelmezlerse şikayette bulunacağım cimer yada bimer e

Son düzenleme:
Üst Alt