Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal medya üzerinden küfür eden biri hakkında nasıl işlem yapılır?

Umutgs

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Sosyal medyada bana küfür edildi ss aldım mahkemeye verecem seni dedim ciddiye almadı nereye şikayet edebilirim acaba yardımcı olun

bana da olmuştu karakola çıktısını verdim onlar adliye ye sevk etti ilk mahkeme de karar verdi hakim 5 yıl boyunca suç işlerse 6 ay hapis cezası

mahmut85 çok iyi özetlemiş. sosyal medyada ki kullanıcı ismi doğruysa şıp diye bulup işlem başlatırlar

mahmut85
Birde ciddiye almadı bunu ss aldım şimdi nereye gitmem lazım dava açmak için

Savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız.

Karşı tarafın kendimi haklı gördüğü bir nokta olmasa size sinirlenip küfür etmez.
Şikayetçi olmak yerine metenetle karşılayıp uzlaşmaya çalışın.
Kötülüğü iyilikle yen, sen o kişiyi şikayet edip kanun nazarında mağdur edeceksin o kişinin size öfkesi bir ise 2 olacak. Eğer basit konuysa dediğim gibi yapın yok aranızda kan davası varsa onun dedesi senin dedeni öldürmüşse hemen şikayet et.

Hırs gelir Göz kararır hırs gider yüz kızarır.

Küfür hakaret gibi şeyleri şikayet konusu yapan tiplere sinir oluyorum boş iş yükü bunlar hadi tehdit darp falan olsa neyse .

Konudan bağımsız ama bir baya tecrübeli savcı arkadaşım var bana her zaman küfür suç olmamalı bu ülkede der. Konuya gelecek olursak, yukarda yazılmış bu tarz olaylarda şikayet yeri mahkeme değil savcılık, varsa Bilişim suçları yoksa genel soruşturma, Kullanıcı kendi adını kullanıyor yada toplumca biliniyorsa sıkıntı yok, Aksi durumda ne facebook ne twitter ülkemize kullanıcı bilgilerini vermiyor. Bunun istisnası bildiğim kadarı ile çocuklara yönelik cinsel suçlar.

Bende %91 engelliyim salak karı demistim ama isim yok sayfayi acanada denmis olabilir yani isim beyan edilmemis ilk defa oluyor sonuc ne olur

xuga

Salaktan bir şey olmaz merak etme sen zaten bu milletin %60 ı iyidir hoştur severim yani .:cool:

Uzlasmaci arıyor neymis bu davalar 6000 tlimis psikoljik bozuldu inanın uzlaşma yapmiyim dimi herkes ıhtar alirsin diyor tskler

Facebok hesabında bir partinin uyesi admin diyim bir resim paylasmis altinada yorum yaptim kayyum atanan yerler icin siyasi parti baskani eski baskanlarla resmi vardı.bende bunlar gorevden alindi boş yapma salak karı dedim. Karakoldan cagirdilar ifade vermeye polis memuru bana sen bu kisi nin kim oldugunu biliyormusun falan bagirdi ters konustu bende ilk defa ifade verdigim icin korktum beyin ameliyati oldum tekefonumda sifre yok bilmiyorum dedim ilgili kisiyi basindan taniyorum dedim. Uzlasmaci aradi bu davalar 6000 tl falan dedi kabul etmedim. Mahkeme acilirmi acilirsa söyle diyeceğim ben sayfayi açan admin bayana dedim dava acan kisiler niye ustune aldi anlayamadim sonucta isim yok. Sizce sonuc nasıl olur. Tskler

Arkadaşlar bugün uyaptan sms geldi iddianame hazirlanmis savcilik 53. Maddeden ceza talebinde bulunmuş.

bu ülke de malum kişiye küfür eleştri haricinde kişilere küfür suç değil hele hele iftira at ödül bile verirler!!..adam bana burada''senin hastalığın yok sahte raporlusundur sen, öyle engellilik mi olur diyor beni tanımadan...hadi ispat ettim diyelim(ha öyle bir mecburiyetim yok da ona karşı!!)ne olacak ne cezası alacak ki!??...attığı iftira yanına kar kalacak ben de sinir olmamla kalacağım hepsi bu!

Haklarını sonuna kadar kullan bence.
Mesela kendini engelli gibi tanıtıp yasalardaki boşluklardan usulsüz yollarla çıkar sağlamaya çalışanları Bakanlığa Bildiriyorum.
Gereğini yapıyorlar ki kimsenin engellilerin haklarını gasp etmeye hakkı yoktur.

Ilk defa karakola gittim ifade verdim ilk defada mahkemeye cikacagim. Inanin hipertansiyon hastasiyim tansiyonum 20 oldu. Hakkimizi nerede arayacagiz cozum sunarmisiniz

xuga
Uzlaştırma kanun/yönetmeliğine göre uzlaştırmacının size bu dava şu kadar vss demesi yasak. Uzlaşma müessesesi böyle birşey değil. Raporda ne çıktı bilmiyorum ama bu beyanı ispat ederseniz o uzlaştırmacı ceza alır. Buda işin farklı bir yönü.

Üst Alt