Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal ortamlarda TAK ihtiyacını gidermek..?

masallarda

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
1
Merhaba,
Malum yaz geliyor,havalar ısınıyor. İmkanı olan arkadaşlar bol bol güneşe kanacak. Öğrenmek istediğim dışarıda iken veya sosyal ortamlarda nasıl t.a.k. yapıyorsunuz? Dışarıda özürlülere uygun tuvalet bulmak zor .Ben her zaman evde t.a.k. yaparım. Dışarıda isem genelde gecikir.
Yanınızda sürekli idrar torbası taşıyor musunuz ve t.a.k. yaparken hareketlerinizi kolaylaştırıcı kıyafetler giyiyor musunuz?
Teşekkür ederim.

En büyük dert! Dışarda TAK yap(ma)mak olanaklı değil ki!
Dışarı çıktığımda mutlaka TAK yapma ihtiyacı hissederim. Havanın soğuk olması, otomobile inmek.. mutlaka erken TAK yapmama sebep olur. Ve gideceğim yerde TAK yapılabilecek bir yer olmasına özen gösteriyorum, yoksa oraya gitmiyorum! Bu illla tuvalet olmasa da olur; sandalyeyle girip yalnız kalabileceğim herhangi bir oda da olabilir. Şaşal su kullanarak TAK'ı ıslatıp işimi görüyorum, sonra torbayı yanımdaki refakatçim tuvalete boşaltoyor...
Bazen kendi otomobiliimde de yapıyorum; yol kenarına ya da benzinciye çekip...

coo zooorrrr

mrb arkadasım.ben omurilikten vuruldum silahla kavgada.bu tak olayı gercektennn büyük sorun.bide türkiye şartlarında bi daha zorrr.bi engellinin kullanıcagı bi wc bile yokkk.varda cok kısıtlı sayıda.ben tak olayını 2 yıl uyguladım.iki bastonla yürüyodummm.vede cebimde tasıyodum sondayı.aslında cok siteril olması gerekir.ama ben hic dikkat etmedim.ama allahtan bişey olmadı.suan düzeldi.takı bıraktım.ama genede eve gelmek zorundayım.cünkü kullanabilicem bi wc yok.sinopta yasıyorummmm.

ben tak için hidrokit kullanıyorum, işim bitincede cope atıyorum.. valla nerde olursa yapıyorum.. genelde arabanın içinde.. ama sokakta iki araba arasında yaptıgım bile oluyor yada bi cafe yada barda tuvalette falan tuvaletin içine giremesemde lavaboların orada falan.. napalım.. utanacak bişey yok bence.. uygun mimari olmaması benim sucum değil.. tek bişey var aklımda.. arabamın camlarına film kaplatmak.. ama malesef o da yasakmış :)
tak harici kacaklar içinde prezervatif sonda kullanıp bacagımda torba ile dolasıyorum :wink:

Oturan boga kardeşim bende aynen senin yaptıklarını tatbik ediyorum, bizim mesane boşaltımımızı batından yapmamız eskiden yapmamıza nazaran daha kolay oldu galiba. Biraz Anatomimiz değişti ama olsun.

selamlar...

arkadaşlarr

ben ik başlarda utandımmmm.bi zaman sonra utanmadım.cünkü başka alternatifin yokkkk.geceleri karanlık ortamlarda bile yaptıgım olduuu.suan iyi,bıraktım.ama genede eve geliyom mecburrrr yapmaya.bende sizler gibi bi araba almak istiyom.yurtdısında ablam var.nasıl getirtcem bilmiyommm.cünkü taksi parası vermekten bıktımmm.

yukarıda okudğum kadar herkes aynı tekniği uyguluyor tak için...
ben bir çözüüm getirmeyi düşünüyorum tam :D onda voltaj düşüyor
ilk zamanlar sorun yaşıyodum ama şimdilerde sondasız çıkmıyorum...
ama bu tak olayı gerçekten sosyal hayatta en onemli engel gerçi kendimce çözüm üretim ...fazla sıvı tuketmeyince ve sigara içmeyince takma gereği duymuyorm...ama bu konuda daha iyi teknikler geliştiren varsa öğrenmek isterim ....

Gerçekten bizlerin belki en önemli sorunu "TAK" veya "TAKMAMAK" :D olduğunu düşünüyorum. Bende 3 senedir bu sorunu nasıl çözebileceğimi tam anlamıyla bulamadım. Bazen aynı masadan kalkıp yanıma birini alıp oda sadece gözetmenlik yapması açısından bir apt. içinde bazen wc de, kimi zamanda ıki arabanın arasında olduğu çok olmuştur.

Fakat aynı ortamda denk geldiysem 2-3 omurilik felçli arkadaşla ve bulunduğum oratmda 5/6 saatir duruyorsam sadece kendimin tuvalet sorunumu çözmek için uğraştığımı farkederim. Acaba tek bu sorunu ben mi yaşıyorum diyede düşünmekten kendimi alamam. Sanıyorum diğer arkadaşlar evden çıkarken tak yapıp prezarvatif sondayı bağlayıp çıktıklarını söylerler belki onların yaptıkları daha kolay en azından ortam içersinde bu sorunla karşı karşıya kalmıyorlar fakat ben hiç kullanmadım. Yani açıkçası bizlerin en büyük sorunu bu sanıyorum..

sondayi,takmak. taki tak,,yapmak benim en buyuk derdim be..nasil anlatayim ,yasamak lazim..normal insanlar anlamaz..anlatilmazda utanmak bi turlu,anlatmak bi turlu,hele hele hep fis..fis.. baska turlu..
hep kaciyorum utaniyorum..ama cesme hep acik..CONTA yok..he..he..SEBIL...

C-5 seviyesnde olup ellerini tam olarak kullanamayan biri mesela ben :) kendi başına TAK yapabilir mi? Bunu başarabilen birileri var mı?

Deveye hendek atlatmak daha kolaydır gibi geliyor M.Cem :)
Bence prezervatif sonda daha bir mümkün. Tabii kasılmalarla mesane boşaltılabiliyorsa...

arkadaslar bende bu tak sorunu yasıyorum dısarı cıktıgımda yanımda sonda bulunduruyorum ama cok cabuk sıkısıyorum yani mesane min kapasite si cok dusuk bunu cozemedim gitti bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.normalde 3 4 saatte bir olması gereken tak sondayı 1.5 2 saatte bir yapıyorum mecburi baska turlu kacak oluyor.

üroloji doktorunagitmeni tavsiye ederim,detrisitol(2mg,4mg)mictoronom,üropan,spazmex bunların birini ürolojik sorununa göre sana verecektir. tabiki bu arada idrar kültürü yaptırmanı da tavsiye ederim bakteri üremesini görmek için ve bunun yanı sıra ürodinami yapabilir doktorun. Ayrıca buralara bi göz atarmısın
http://www.engelliler.biz/forum/saglik-omurilik-hasarlari/9153-mictonorm-kullanan-var-mi.html
http://www.engelliler.biz/forum/sag...n-yerine-yeni-bir-ilac-cikmis-detrusitol.html
buna benzer birçok başlık bulabilirsin.umarım sana biraz olsun yardımım olmuştur acil şifalar

Üst Alt