Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal yardima basvurabilir miyim?

katre35

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba
sosyal yardima basvurmak istiyorum ama sonuc alinir mi bilmiyorum.
durumum soyle.
esim 60 yasinda malulen emeklilik icin basvurduk henuz muayne olunuyor.kabul edilmeme duumu var.
esim calisamiyor cunku kemoterapiye basladik ve agir kansizlikla birlikte trombosit azligi vs. Var.yani kan degerleri dusuk ve bi kanser cesidinden muzdarip..mds rahatsizligi var.kalp yetmezligi seker tansiyon ve tek bobrek.saglik durumu calismasini engelliyor.
ben 40 yasindayim.bi cocugumuz var 10 yasinda.esime ve cocuguma bakiyorum bu yuzden calisamiyorum.
esim arabasinla cakmak satarak gecimimizi sagliuordu ama artik yurumeye bile gucu yok.

Kendi evimiz var.iyi bi muhitte ama cok yuksek sigorta ve vergi borclari var esimin.iflas etmis daha once.bu yuzden ev ipotekli sadece icinde oturabiliyoruz.
araba var.o da ipotwkli.trafik el koymustu.zor geri aldik.cunku arabaula calisiyor zaten esim.surekli bi isyerinde calismasi da zor.cunku kendini iyi hissettigi zamanlarda gidip calisabiliyor zaten.

maddi ve saglik durumumuz boyle.sizce biz ne yapabiliriz?

Bu durumda evde bakim maasi alabilir miyim?

evde bakım maaşı için önce aşağıdaki kriterler uygun olmalı:

* hastanın % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporunun olması

* hanedeki kişilerin tüm gelirleri toplanıp evdeki kişi sayısına bölündüğünde;
aylık gelir sınırı bugün itibari ile, 784, 97 TL nin altında olması

* bakıma muhtaç olması (kendi başına günlük ihtiyaçlarını yapıp yapamadığı)

... bu şartlar uygunsa, ikamet edilen ilin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz;
gerekli belgeleri sizden isterler,
daha sonra Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyeti evinize gelerek inceleme yaparlar,
uygun gördükleri takdirde bankadan hesap açıp kuruma bildirmeniz istenir ve maaş bağlanır.

şu linkteki bilgilere göz atın:

http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html

Kalem

Melek Hn merhaba,

Benim kayınvalidemin sağ el bilekten itibaren doğuştan ampute. Kendisinin hiçbir geliri ve malvarlığı yok, eşinden ayrı ve bizimle birlikte yaşıyor. Daha önce belirttiğiniz, hanede kişi başına düşen aylık gelir hesabında, benim ve eşimin gelirleri de hesaplanmalı mı?
Yardımınız için teşekkürler

fnrbhc yalnız kayınvalidenizin 2022 engelli aylıgından yararlanabilmesi için % 40 ve ustu engelli raporunun olması lazım. sizle yaşıyor ve ikameti sizdeyse hanede kim varsa herkesin geliri dahil edilir. tabi sizlerin geliri de.
ama kayınvalideniz 65 yaş üstü ise yaşlılık aylıgında eşinden başkasının geliri dahil edilmez. eşinden de boşanmışsa bu durumda hanede kimle kalırsa kalsın sadece kayınvalidenizin gelirine bakılır. ayrıca rapor da istenmez 65 yaş üstü ise.

Üst Alt