Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal yardımlaşma vakfından aldığım maaştan dolayı kömür yardımı yapılmıyor..?

bipolar

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
benim yüzde 44 oranında ve sürekli ibareli bir engelli raporu m var.
bu rapor haricinde yine sürekli ibareli çalışamaz raporum da var.
yaklaşık olarak 9 aydır vakıflar genel müdürlüğünden 411 tl muhtaç aylığı alıyorum.
bunun haricinde adıma kayıtlı taşınır veya taşınmaz gelir getiren hiçbir mal varlığım yok.
ben kirada oturuyorum ve vakıflar genel müdürlüğünden aldığım muhtaç aylığımla ev kiramı ve elektrik faturamı ucu ucuna karşılıyorum.
bu nedenle sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına kömür yardımı talebinde bulundum. tek gelirimin vakıflardan aldığım 411 tl muhtaç aylığı olduğunu beyan ettim. bu gelirimle de ev kirası ve elektrik faturamı ancak karşılayabildiğimi dolayısıyla da yakacak masraflarını karşılayamadığımı belirttim. ayrıca çalışamaz raporumun da bir nüshasını kendilerine verdim.
ama bana kömür yardımı yapmadılar. aylık 250 tl nin üzerinde gelirim olmaması lazımmış. oysa kendi evinde ikamet eden ( kira ödeme zorunluluğu olmayan ) nice ailelere gıda ve yakacak yardımı yapılıyor.
ben bunu emsal gösterip sosyal yardımlaşmaya itirazda bulundum.

bu kez mütevelli heyeti yine reddetti. üstelik bu kurum kira yardımı dahi sağlayan bir kurum. kira yardımı sağladıkları ailelere hem gıda hemde yakacakta sağlıyorlar. hal böyleyken nasıl oluyor da benim gibi çalışamayan ve bütün gelirini ev kirasına ödeyen birine ayrımcılık yapabiliyorlar. üstelik mütevelli heyetinden biri kendinden o kadar emin ki nereye itiraz edersen et yönetmelik bellidir diyor. onlara göre yalnız yaşamak lüks mü görünüyor bilmiyorum. yada kalabalık bir evden fazla oy alırız düşüncesi mi var. veya benim ille çoluğum çocuğum veya eşimin olması mı lazım. ben tek yaşıyorsam ve aile kuramadıysam bu bir kusur mudur. ben bu konuda haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. büyük bir ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum. yukarıda yazdığım gibi kendi evinde oturan insanlara bile kömür yardımı yapılıtyor. kendi evi olmayana hem kira yardımı hem gıda hemde yakacak sağlanıyor. bense bütün gelirimi kiraya harcıyorum. bu konuda mahkemeye mi başvurmam gerekiyor yada mahkemeden önce başvurabileceğim bir bakanlık veya kurum varmı yardımcı olursanız sevinirim. saygılar.

[FONT=Times New Roman] [/FONT]Arkadaşlar ben Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından kömür yardımı talebinden bulunmuştum. Bu kurum tarafıma kömür yardımı yapmadı. İkinci kez aynı kurumun Mütevelli Heyetine itiraz ettim ancak yine kömür yardımı talebim reddedildi. Gerekçe olarakta aylık gelirimin 250 TL den fazla olduğunu söylediler ve yoksul aileler arasında ayrımcılık ve haksızlık yapamayız dediler.

Benim aylık gelirim engelli raporum sayesinden aldığım 410 TL dir. Bunun haricinden hiçbir gelirim yoktur. Şimdi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının ve aynı kurumun Mütevelli Heyetinin yoksul ailelere ne kadar adil ve eşit davrandığını kısaca anlatmak istiyorum. Kendi evi olan ve kira ödemeyen bir vatandaş düşünün. Bu vatandaşın aylık geliri 250 TL olsun ki yoksulluk sınırı buymuş. Ve evi olan benim gibi kira ödemeyen bu şahıs Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfından kira yardımı hariç diğer her türlü yardımı alabiliyor. Mesela yakacak ve gıda yardımı. Ve bu şahısın cebinde hala 250 TL si oluyor.

Şimdi bana karşı eşitliğe ve hakka uygun davrandığını savunan Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfının ayrıca Mütevelli Heyetinin ne kadar adil davrandığını anlatayım. Benim aylık gelirim 410 TL dir. Ben kirada oturuyorum. Ve bunu ilgili kuruma ispatladım. Kira ödedikten sonra bana 80 TL para kalıyor. Yani kendi evinde oturan bir vatandaşın cebinde hala 250 TL si varken bende ise kira ödedikten sonra 80 TL kalıyor. Ben bu hesaplama ölçütünün yanlış olduğunu ve adil olmadığını savunarak BİMER aracılığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne itirazda bulundum. İşte bana gönderdikleri cevap aynen şöyledir ;

BİMER'e 30.11.2013 tarihinde gelen talebiniz Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce değerlendirilmiştir.

Genel Müdürlüğümüzden ayni veya nakdi herhangi bir yardım yapılmamaktadır. Vatandaşlarımızdan gelen her türlü yardım talebi il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Mütevelli Heyetlerince verilen karar doğrultusunda karşılanmaktadır. Mütevelli Heyetlerince verilen karar kesindir ve Genel Müdürlüğümüzün bu kararlara müdahale etmesi, değiştirmesi mümkün değildir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Bu şehirde ki Mütevelli Heyeti Ak Partili Milletvekillerinin desteği ve önerisiyle seçilmiş olan kişilerdir. Mütevelli Heyetinde olan bu kişiler Parti üyesi olup ayrıca esnaflık ve işletmecilik yapan iş adamlarıdır. Dolayısıyla bu kişiler resmi memur olmadıkları gibi ( Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü veya memuru olmadıkları gibi ) tamamen kendi insiyatiflerini kullanabilen kimselerdir. Bu kimselerin kararı ne kadar yasaldır ve kendilerine nasıl bir görev verilmiştir ki bunların kararına Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü dahi müdehale edemiyor. Ve bunların kararı kesin sayılıyor. Takdiri sizlere bırakıyorum. Ama şunu da söyleyim yanı başımda kendi evinde oturan ve ekonomik durumu benden kat ve kat daha iyi durumda olan aileler bu takım yardımları yapıyorlar. Bu yüzden ödediğim vergileri asla helal etmiyorum.

Gelen Maile aynen şu cevabı gönderdim ;

Benim yanıbaşımda kendi evinde oturan ve ekonomik durumu benden kat kat daha iyi durumda olan ailelere bile bu yardımları sağlıyorsunuz. Ve ben kira ödedikten sonra aylık gelirim 80 TL iken, aylık geliri 250 TL olan kimselerden beni varlıklı sayıyorsunuz. Ayrıca asıl mesleği esnaflık veya işletmecilik olan, bana göre hiçbir resmi memuriyeti olmayan esnaf ve iş adamlarını mütevelli heyeti sayıp bunların kararlarını kesin sayıyor ve benim gibi insanların kaderini bu insanlara teslim ediyorsunuz. Genel Müdürlük olarakta bu heyetin kararına bağlı kaldığınızı söylüyorsunuz. Eğer burada bana karşı bir eşitsizlik ve adaletsizlik varsa ban asla hakkımı helal etmiyorum. Bilginize.

Üst Alt