Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal yaşamda anlamsız sorunlar...

darkjusticer

Yasaklı Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
iyi günler...

Ben bir üniversitede yaklaşık dört aydır çalışan Aday memurum. Yaşım 35, Memurluğa işitme engelli (EKPSS) den katıldım. Genel olarak sakin bir yapım vardır, laubalilikten hoşlanmayan ve iş yapmaktan da asla kaçmayan bir insanım lakin hiç kimseye de asla saygısızlık yapmayı da düşünmem.

Benim küçük yaşlardan itibaren sosyal fobim var, beni tanıyan insanlar içine kapanık ve fazla konuşmayı sevmeyen biri olarak görür ama ne yazıki ki beni tanımayan insanlar ise nedense beni hep kendini beğenmiş, içten pazarlıklı herkesi küçük gören biri olduğumu sanır. (Benim içimde olmayanı bana yakıştıranlar, umarım bana yakıştırdıkları şeylerden beter olsunlar !) Bizim toplumumuzun bir kültür yapısımıdır bu acaba, bilemiyorum. Arkadaşlar özel hayatını bir insanın kendine saklaması suç mu ? Dedikodu yapmamak, her önüne gelenle ahbap olmamak kabahat mi ? Bir insan her sıkıntısını herkesin önünde paylaşmak, herkesle sohbet etmek zorunda mı? İnsanlarla seviyeli bir sosyal hayat yaşamak neden bu kadar zor oluyor anlayamıyorum. Neden birileri bir insanın her hareketinden mana çıkarmaya çalışır da o insanın hakkında yanlış düşünmeden o insanı olduğu gibi kabul etmek istemez ?

Bizim insanımız ağırbaşlıları sevmez.Aynı sıkıntıları ben de yaşıyorum.Bu konuda söylemek istediğim çok şey var ama neyse :)

Bizim insanlar girişkenleri severlerde ondan ağır olanları pısırık sessiz sanarlar sende sallıcan takma boşver

Millete kendini ispatlamaya mecbur değilsin

Teşekkür ederim cevabınız için..

Ben bazı insanların bana mobbing uygulamasından çekiniyorum. Bir insan bence olduğu gibi görünmeli yada göründüğü gibi olmalı...
istesem de iki yüzlü davranamıyorum ne yapayım. Neden insanlar olduğu gibi kabul edilmiyor :(

flora19
Teşekkür ederim. Bende tıpkı yazdıklarınız gibi düşünüyor ve öyle davranıyorum lakin hayatta pek çok şey düşündüğümüz gibi olmuyor maalesef

Aynen bende sinir oluyorum

Düğüne gidyoz mesela sap gibi oturuyom bilmiyom oynamayı kuvırmayı kaksan bitürlü otursan bitürlü:D

Eve oturmaya gdyom çene illallah millette arada bikatılıyom hiç konuşmuyo demesinler diye:D

Böle ite sıkıla itiyom kendimi napım

flora19

Bizim toplumumuz maalesef dedikoduya çok meraklı ve kendileri gibi olmayan birilerini de karşılarında gördüklerinde huzursuz oluyor ve karşısındakilerini de ister istemez huzursuz ediyor maalesef...

Okumayan ama okuyanlarında canına okuyan bir millete sahibiz !

Ya salla gitsin arkadaş patlat yumruğu göm kafayı ne o kadar düşünüyosun çevrendeki insanları. Herşey geçici. Seni üzeni sen de üz. Sorun çok küçük ama sen büyütmüşsün hatta bunun için konu açmışsın. Ben senin gibi insanları severim ama çevrendekiler benim 10 yıl önceki lisedeki şerefsiz arkadaşlarima benziyormuş. Bana göre hatalı taraf %51 ile sensin çevrendekiler %49 luk etkisi var bu moral bozukluğunda

Ben de senin gibiydim pis pis şeyler yaparak kurtuldum neler yaptigimi anlatmaya gerek yok görüyorsunuz anlatmaya gerek yok çünkü görüyorsunuz mükkemmel anlatmaya gerek yok hahahaahhah

Sosyal yaşam üzerine (Lütfen yardım.)

İyi günler diliyorum...

Ben ekpss ile (İşitme engelli) bir üniversitede memurum, yaklaşık bir buçuk ay oldu. Engelli arkadaşlarımız arasında engellilerin yaşamış oldukları türlü türlü sorunlar olduğunun farkındayım, aynı zamanda bu toplumda herhangi bir fiziksel engelli olmadığı halde insanlıktan özürlü kişilerinde bu toplumun çeşitli yerlerinde bulunduğunun da çok iyi farkındayım. Bence esas engelliler insanlıktan nasibini almamış kişilerdir, toplumdan dışlanması ve aşağılanması gereken kişiler bu kişilerdir.

Ben toplumda asosyal olarak görülen biriyim, bilmiyorum belki işitme engelli olmamın bunda bir etkisi olabilir. Çevremde beni tanıyan insanlardan bana ağırbaşlı olduğumu, beyefendi olduğumu söyleyenler, bana baba diye lakap takanlar olduğu gibi arkamdan kendini beğenmiş asık suratlı, odun diye tabir edenlerinde olduğunu iyi biliyorum. Bizim toplumumuzdaki sosyal hayatta; insanların birbirleri ile gereğinden fazla laubali olması, aynı kamu kuruluşunda olan kişilerin sanki büyük bir aileymiş gibi rahat davranması, insanın bana göre kendine özel olduğunu düşündüğüm konularını diğer insanlarla rahatça konuşabilmesi bana çok abes geliyor. Kaldı ki bir ailede kardeşlerin bile birbirleriyle tamamen zıt görüşleri farklı dünya görüşleri olabilir burada önemli olan medeni bir şekilde saygı duymak, ortak müştereklerde buluşabilmektir.

Kimi insan yalnız kalıp kafa dinlemeyi, hobileri ile gereğinde de sadece işi ile meşgul olmayı, kimi insanda devamlı birileri ile oradan buradan sohbet etmeyi, dertleşmeyi, şakalaşmayı sevebilir lakin herkesin herkesi kendisi gibi görüp te aradığını bulamaması bazı sorunlara yol açıyor. İnsanlarla karşılıklı saygı çerçevesinde arasına bir mesafe koymak isteyenler insanlar, herkesle kaynaşıp dost olabileceğini sanan insanlar tarafından bencil, egoist olarak algılanıyor. Bizim toplumumuzun çoğunluğu galiba fazla sıcakkanlı ve kendileri gibi olmayanları düşman olarak seçiyorlar. Benim izlenimim genellikle cahil ve adabı muaşeretten payını almamış insanlar çoğunlukla bu kişiler.

Arkadaşlar sizlerden bilenlerden ricam ne olur yardım edin, kamuda hangi illerde ya da hangi sektörlerde benim gibi düşünen insanlar çoğunlukta acaba? 36 senedir bıktım usandım artık… Ben kaplumbağa değilim ki sözüm ona kabuğumdan çıkacakmışım ??? Her insanı olduğu gibi kabul etmek gerekir.

boşverin kafanızı takmayın böyle şeylere
iş hayatında hele ki kamuda çalışansanız görevlerinizi yapıyorsanız gerisi teferruat.

bir de özel sektörde olsaydınız daha çok zorlanırdınız
bahsettiğiniz amiyane deyimle yalakalık, laubalilik prim ediyor burda.

siz işinizi doğru yapın, standart çalışanlar arası iletişim, oryantasyon ilişkilerini koruyun yeter.

Eğer Mobbing e marız kalıyorum diyorsanız delilleri toplayıp Alo 170'i arayıp hakkınızı arayabilirsiniz.

darkjusticer

Ben senin tam tersin bir memurum insanlar benim de çok konuşmamdan şikayetçiler arkamdan demedikleri kalmıyordur eminim. Kısaca sen kendin gibi ol sen kendin gibi olmayıp yapmacık bir samimiyet te göstersen aynı tepkileri gösterecekler. Ki kaldı ki kamuda çok konuşan adamı kimse sevmez.

Prayer

Yanıtınız için size çok teşekkür ediyorum.

Benim izlenimim şu yönde: Sanki sürüden ayrılmış koyun gibi tuhaf tuhaf bakıyorlar, ilk geldiğim günde el şakası yapan oldu, kırk yıllık ahbap mış gibi rahat rahat hareket eden oldu. :confused:

Bandırma Onyedi Eylül üniversitesi bir köy muhtarlığı sanki ? Kendimi 80 li yılların Türkiye sindeymiş gibi hissediyorum.

Daire başkanı odada kahvaltı veriyor, katılmak zorunda mıyım ? Katılmayınca yanlış anlaşılıyor. Öğrenci işleri dairesindeydim burum böyle idi, İdari mali işleri gittim burası daha ciddi dedim durum yine aynı ...Ben sadece işime odaklanmak istiyorum.

Şimdilik bir saygısızlık yada mobbing durumu olmadı ama benim korkum fırtına öncesi sessizlik yaşıyor hissine kapılıyorum. Herkesin herkesle çok koyu bir ilişkisi var, sanki resmi bir kurumda değil de bir kahvehanedeyim. Bu nasıl bir üniversite ? Bazı kişileri çobanlıktan terfi etmişler sanki...

darkjusticer

Benim çalıştığım yerde de saçma sapan kahvaltılar yapılıyor hiçbirine katılmadım bugüne kadar. Hatta bir çok defa 40 yaşında insanlara pastalar alınarak koskocaman insanların doğum günleri kutlanıyor. Bu tip cıvık cıvık vıcık vıcık etkinliklerden ben de hiç hoşlanmıyorum. Yalnız sizi bu tip etkinliklere katılmaya zorluyorlarsa bu sosyal bir paylaşım değil aksine mobbingtir.

ekonomist79

Ben hakkı olmayan kişiye torpil yapmayı sevmem. Daire başkanı diye o kişi yalakalık yapmam. Bulunduğum yerde tam tersi insanlar varsa ister istemez kötü kişi siz oluyorsunuz. Arada saygı ile bir mesafe olması gerekirken galiba istenmeyen diğer kişi siz oluveriyorsunuz.

Üç beş kişi toplanmış bir şeyler konuşup aranızda sizi görmeyince daha sonrada tuhaf tuhaf size bakınca ister istemez bir paranoyaya kapılıyor insan.

darkjusticer

Maalesef kamu kurumlarının çoğunda durum aynı haketmeden bir yere gelmiş ve yerini hazmedememiş kişilerle dolu.

Yanıt veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Elleriniz dert görmesin inanın yüreğime su serptiniz.

Üst Alt