Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SoundBite İşitme Cihazı Kullanımı hakkında Bilgi

jonturka

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
2
Forumdaki birkaç arkadaşın isteği üzerine bu cihaz hakkında bir yazı yazmak istedim;

SoundBite işitme cihazı kemik yolu ile iletim sağlayan ve bunu diş vasıtasıyla yapan, ameliyatsız bir cihazdır. Amacı esasen tek taraflı işitme kaybı olan hastaların duyma kapasitelerini arttırmaktır. Bu cihaz ile duymak için dış kulak yoluna veya orta kulağa gerek yok.

Kısaca parçalarına bakarsak;

Cihazın mikrofonu, işitme kaybı olan kulağın arkasına şu şekilde takılıyor. Bu kulak arkasındaki ekipman; alıcı, kablosuz iletici ve mikrofonu barındırıyor. Buradan toplanan sesler kablosuz bir şekilde dişinize takılı olan cihaza iletiliyor. Burada mikrofon doğal akustiği sağlamak ve kulak kepçesinden yararlanmak için kulak içerisine yerleştirilmiş durumda. Alınan ses ince hortum vasıtasıyla kulak arkasındaki alıcıya,alıcıdan da kablosuz ileticiye iletilerek ses dişe doğru yol almaya başlıyor.

product-image-4.jpg

Ağızda üst tarafta olmak üzere, en arka dişin arkasına iki yönden sıkı bir şekilde takılan titreşim temas plakası yer alıyor. Kulak arkası mikrofondan alınan sesler buraya kablosuz bir şekilde iletiliyor ve buradan da kemik yoluyla iç kulağa iletilmiş oluyor. Bu parçayı yerleştirmek için dişe bir operasyon yapılması gerekmiyor. İstenildiği zaman çıkarılıp takılabiliyor ve ağzınızı king kong gibi açmadığınız sürece görülmüyor.

product-image-2.jpg

Kimler Kullanabilir:

- Tek taraflı işitme kaybı yaşayanlar (sensörinöral). Eğer tek kulağınız iyi işitiyor, diğer kulağınızda büyük oranda veya total işitme kaybı var ise bu cihaz sizin için uygun olabilir.

- İletim tipi işitme kaybı olanlar.

- Yalnızca 18 yaşından büyükler kullanabilir.

- Cihazı kullanmak için diş sağlığınızın yerinde olması ve yanyana iki azı dişinizin olması yeterli.

- Cihaz 2 ila 4 hafta arasında hazır hâle geliyor.

Bazı Ayrıntılar:

- Cihaz diş yapısına göre, kişiye özel yapılıyor.

- Cihaz pil kullanmıyor. Bildiğiniz şarj aletiyle şarj ediyorsunuz. Dişe takılan ekipmanın şarjı 6-8 saat arası gidiyor. Kulak arkasındaki ekipman ise 15-18 saat arası gidiyor. Size iki çift batarya veriliyor. Birini şarj ederken diğerini kullanabiliyorsunuz. Cihazları tamamen şarj etmek 2.5 saat alıyor.

- Cihaz 12000 Hertz frekans'a kadar duyarlı.

- Her yemekten sonra cihazı temizlemeniz gerekiyor, cihaz bozulmayabilir ya da performansı düşmeyebilir ancak bundan emin olmak için temizlemenin yapılması gerekiyor.

- Cihaz FDA onaylı. (En baba onay kurumlarından birisi)

- Cihaz Amerika Menşeli, Avrupa Pazarı'na yeni yeni açılıyor. CE onayını almak için çalışmaları sürdürdüklerini söylüyorlar (belki de almışlardır). Ancak Amerika'da bile geniş bir market ağları yok.

Kullanan Bazı Kişilerin Yorumları:

- Denek olarak kullanılan bir arkadaş: Cihaz ile birlikte yemek yiyebiliyorsunuz ancak biraz zor oluyor. Ben yememeyi tercih ediyorum. Uzun süre takıldığında rahatsızlık veriyor. 1 - 2 saat boyunca takmayı tercih ediyorum, sorun olmuyor. (Test deneği olarak kullanılan bir arkadaş)

- Cihazı satın alan ve kullanan biri: Ses kalitesi mükemmel. Daha ilk taktığımdan itibaren bağımlısı oldum. Biri konuşurken kafamı çevirmek zorunda kalmıyorum. Hafif ve rahat, kullandığımı farketmiyorum bile. Yukarıda kullanan arkadaşın aksine ben cihazı bir hafta boyunca günde 14 saat kullandım. Hiçbir rahatsızlık duymadım. Gözlük yada diş teli takmak gibi birşey, orada olduğunu biliyorsunuz ancak gerçekten rahatsızlık vermiyor. Yeme işi başlarda zordu, biraz pratik gerekti. Alışmak 1 hafta fln sürdü. Şu an çıkarmak için yemeklerin %90' ını yiyebiliyorum. Biftek gibi çok sert çiğnenmesi gereken şeyler azıcık zorluk yaratıyor. Çiğnemek için çok şiddetli ısırdığınız zaman feedback (ötme) yapabiliyor. Bu cihaz ile hem yemek yiyip hem sohbet edebiliyorum. Düşük frekanslı sesler kısılabiliyor, ancak yüksek frekanslı seslerde hiçbir sorun olmuyor. Grubum ile birlikte müzik yarışmasına katıldım, cihazı hiç çıkarmadım, zorluk da çekmedim. Ses kalitesi çok iyi ve konuşmalar çok net geliyor. Cihaz ile uzun süreli hiç uyumadım ama birkaç defa kestirdim bir sorun olmuyor.

Dezavantajları; araba gibi kapalı ortamlarda feedback yapabiliyor. Kontrole gittiğim zaman ince bir ayarla düzeltilebileceğini düşünüyorum. Bir de şarj konusu sıkıntılı, şarj zamanlarını iyi planlamanız gerekiyor.

Soru sormak isterseniz yukarıdaki arkadaşın maili: paul.getsy@gmail.com

Son olarak birkaç resim daha ekleyeyim;

image-product-1.jpg
image-product-2.jpg
image-product-3.jpg

image-product-itm.jpg
image-product-itm-side.jpg
image-product-itm-back.jpg

image-ear-device.jpg
image-product-bte.jpg
image-product-bte-table.jpg

Yazdıklarım umarım kafanızdaki soru işaretlerine cevap olabilir.

Aramaya devam :D

Bilmeyenler için yararlı olacak bir paylaşım.. Teşşekkürler...
Ancak bir şeyi merak ettim, kulak arkası kemik yolu cihazları ile bunun arasındaki fark ne..
Tamam; birisi dişten iletim sağlıyor, birisi kulağın arkasındaki kemikten ama birbirine üstünlüğü var mı?

Örneğin; diş iletimli olan cihaz, kulak arkası kemik yolu ile iletimli cihazdan daha iyi ses veriyor diyebiliyor muyuz?

cok cok tesekkurler jonturka isitme kayiplilar icin pek bilinmeyen yeni bir cihazi iyi bir sekilde yazip isitme kayiplilar icin umit etmeye bir imkan

sevgili antioksidan
bu cihazin artilari bence
12000 hertz frekans ki bu hicbir gelismis cihazda kulak arkasi olsun kulak ici olsun analog cihazlarda ki bu cihaz dijital bu kadar iyi bir sekilde karsilayan cihaz yoktur diye biliyorum
ameliyatsiz enfeksiyonsuz istersen cikarip baska bir cihaz takma olanagi var bu cok iyi birsey her ameliyatin riski var
cihaz neredeyse gorunmez buda takintili olanlar icin iyi bisey
bi eksisi fakir fukara icin
birde biraz sabirli olursak belki ucuzlayabilir herhes icin ulasilabilir olabilir kemik yolu isitmede analog cihaz kullanmak zorunlulugu tarih olabilir

sevgili Shukufe açıklamaların için teşekkürler...
eğer söylediğin gibiyse gayet iyi...

ama tek farkı fiyatı sanırım.. :)
ilerde ucuzlarsa havayolu kapalı olanlar için alternatif bir umut olabilir, denemek lazım...

sevgili antioksidan arkadas diyo ki sensorinoral kayiplar tek kulagi total olanlar diyor ilk kemikten isitme olanlarqa ilaveten
gel biz bunu iyi bi minciklayalimmi site olarak:) vermeyen allah neler vermez
biz gibi cok ileri kayiplara olamasada pek belki ses duyulur en azindan
zatende ses dedilmi bizim en istedigimiz sey
ben sabirli bi sagirim ses askiyle olebilirim :) bi avrupada yerini belli etsin iyice soundbite ilgilileriyle haberlesemesekte yabanci dil engeli yuzunden kimbilir bu isi yapacak bi babayigit cikar belki diye umit ediyorum

Anti Oksidan;

Gözlük tipi cihazımın iletim plakasını dişime dayadığım zaman çok yüksek ve net bir ses alıyorum. Kafamın her yerine değdirdim bu cihazı en iyi sesi dişten aldım :)

Üst Alt