Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Soyad değişikliği EKPSS ile atanmama engel olur mu?

MünevverR

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhabalar benim engelli raporum da farklı bir soyadim bulunmaktadir . Şimdi soyadım değişti . Engelli personel olarak sozlemeli kadrolu veya memuriyetlik atamam olabilir mi raporum süresizdi. Bana olmaz dediler TC aynı sonuçta dediler bir kısım ise raporu yeniden alman gerekmekte dediler bilemedim

Engelli raporunu beyan ederken soyadınızı değiştiğine dair ibare içeren bir belgeyi,eski soyadıda belirtir şekilde( mahkeme kararı v.s.) eklediğinizde sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum.

Ya bilmiyorum diyolar oran duser yada süreli verirler vs . Ama işte engelli atama sözleşmeli vs de olmaz diyolar

Engelli sağlık raporlarında esas olan T.C. kimlik numarasıdır; soyadı değişikliği raporu hukuken geçersiz yapmaz. Ancak kamu atamaları ve engelli personel işlemlerinde kurumlar, kimlik bilgileri güncel olmayan raporları kabul etmeyip raporun güncellenmesini isteyebiliyor. Bu genelde yeni oran alma değil, soyadı bilgisi düzeltilerek raporun yenilenmesi şeklinde olur ve süresiz rapor hakkı kaybolmaz. Sorun yaşamamak için raporu yeni soyadınızla güncellemeniz en pratik yoldur.

@MünevverR, Tam yılını bilmiyorum ama 2012/2013'den önce alınmış ise raporunuz oran değişme(düşme) ihtimali yüksek yenilemeniz durumunda. Engelli oran cetvellerinin değişmiş olmasından dolayı…

@sancar.da, peki raporu aldığım hastaneden mi yapsam iyi olur yoksa yaşadığım sehirdeki hastaneden mi
Bana en baştan baslamam gerektigi soylenildi soyadı degisikligi değil de

@s!gMa!, yo 2022 de aldım raporu

Size “en baştan başlaman gerekir” denmesinin nedeni çoğu zaman kurumsal pratiktir, hukuki zorunluluk değil. Tavsiyem: Mümkünse raporu aldığınız hastaneye başvurun; “kimlik bilgileri değişikliği nedeniyle raporun güncellenmesi” talebiyle ilerleyin. Kabul etmezlerse, yaşadığınız şehirdeki yetkili hastanede başvurun ama eski raporu ve kimlik değişikliğini gösteren belgeyi mutlaka ekleyin.

@sancar.da, çok zor çünkü Diyarbakır da almış idim şu an Eskişehir de yaşamaktayım.. çok teşekkür ederim bilgiler için

@WinstonSmith, evet dahil 2022 senesinde aldım raporu

@MünevverR,
TC kimlik numarası yeterli. Ancak soyadı değişikliğinin nedenini sorarlarsa gerekli belgeyi ibraz etmeniz gerekir

@sancar.da,
Böyle bir prosedüre gerek yok. TC kimlik numarası yeterli

Üst Alt