Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Soyisim değişikliği engelli kimlik kartı için problem yaratır mı?

martigen

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
%42 oranında sürekli raporum var. Raporda sadece eşimin soyadı yazıyor. Ama kimlikte hem evlenmeden önceki soyadım, hem de eşimin soyadı var. Bugün engelli kimlik kartı için başvurdum. Kabul edilmeyebilir dediler. Kimlik numarası yazdığı halde böyle bir problem çıkması saçma değil mi?
Ayrıca problem çıkarsa ve rapordaki ismi değiştirmem gerekirse tekrar heyete mi girmeliyim? Ekpss başvurusuna kadar yetişir değil mi?

Oyle sacmalikmi olur raporunuz gecerli bugun rapor aldiniz diyelim 1 hafta sonra evlendin onun ustune 1 hafta sonrada kimligini degistirdin ne yani kimlik no yazmasina ragmen 2 haftalik rapor gecerli olmayacakmi. Bos konusmuslar

Tabi ki geçerli..
Zaten kimliğinizin arkasında "önceki soyadı" yazıyor.
Ayrıca kimliğiniz ve soyadınız değişse bile T.C no aynı.

Kabul edilir ama içiniz rahat etsin diye sorunuzu da yanıtlayayım.
Yeni rapor alma süreniz bulunduğunuz ile göre değişir.
İstanbul Büyükçekmece 1 ayda ancak randevu verip çıkarabilrdi raporumu
Tokat Merkezden 1 haftada almıştım.

Dipnot: Benim raporumda da önceki soyadım vardı. Yeni soyadım yoktu
Ama şimdiye kadar kimse de bu geçerli değil demedi.
Engelli kimlik kartım da eski soyadım ve onu da her yerde kullanıyorum.
Yeni raporumu kamu için çıkardım.

Eğer geçerli diye ısrar ederlerse evlilik cüzdanınızı götürün.
O da kimlik yerine geçiyor ve eski soyadınız da var yenisi de
Öyle saçmalık mı olur

Kimliğime sonradan eklenen eşimin soyismi değil, benim evlenmeden önceki soyismim. Evlenirken başvurmayı unutmuştum 😊 Evlenmeden önce ceren güleç'ti. Raporda ceren doğan yazıyor. Şu an kimlikte ceren güleç doğan yazıyor. Ama sonuçta kimlik numaram aynı. Bana çok saçma geldi ama ordaki görevli ısrarla kabul edilmez dedi. Hatta hiç göndermeyecekti, gidin raporu değiştirin diyordu. Daha önce birinde buna benzer bir problem çıkmış. Biz çok ısrar edince başka birine sordu, o da gönder, bir problem çıkarsa zaten kabul edilmez dedi. Kimlik numaram olmasa tamam diyeceğim de, biri kimlik, biri de kaşeli resmi evrak yani. 15 gün sonra öğreneceğim sonucu. Umarım problem çıkmaz. En çok da ekpss için korkuyorum şu an 😔

Bu arada engelli kimlik karti hic bi ise yaramiyor bilgine.
Almaya degecek bisey degil yani

Bende engelli kimlik kartı almayı düşünüyordum. Uğraşmaya değmezmi faydaları yokmu.

Üst Alt