Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Söyle bir inceledim de EKPSS popülerliği hala bitmemiş...

Melodii

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
1
Selam canlar nasılsınız?
Amacım kimse ile alay etmek değil, ama sitede dolaşırken EKPSS sınavla ile ilgili ümitlerin hala devam ettiğini görüyorum.
Sadece kişisel fikrim şu ki bu EKPSS sınavı kadar saçma bir sınav yok, biz engellilerin ümitlerini kullanmanın en kolay yolu bence.
Neden derseniz? Hemen açıklayayım ; sınav yapılıyor, normal kpss eğitim durumlarına göre sayılar belirlenir ve her grup kendi içinde alım yaparken , bizde tüm gruplar bir tutuluyor. buda yetmezmiş gibi, alım sayısı dalga geçer bir sayı ile belirtiliyor, ve son olarak bizde iki yılda zoraki bir alım veya en fazla iki alım yaparken, KPSS de yılda 3 alım yapılıyor..

şimdi soruyorum EKPSS gözümüzde büyütmüyor muyuz?

Not, ben 2014 'de ilk ve son olarak girdim bu sınava, bence insanları at yarışı gibi kullanmak saçma, ve şuan özel bir kurumda iyi bir pozisyonda çalışıyorum
Kimsenin ümidini kırmak , amacında değilim, herkese başarılar, sadece bu konudaki düşünceleri merak ettim..:confused:

Melodii

Aynen katılıyorum. Bugün yks girmek için 210tl ücret ödemek zorunda kalıyorlar. Ücretsiz sınav yapsın eyvallah KPSS ayrı ücret, uzmanlık ayrı ücret bu paraları sınava giren kişi sayısı ile çarp çıkan rakam deli 💰💸😡

Ayrıca ülkede okumak para etmiyor. Alaylı olanlar daha iyi para kazanıyor. Örnek sen 20 sene bir şirkette çalış İstanbul'da ev bile alamazsın. Alaylı biri okumamış gidiyor bir cafe yada tekel bayii açıyor altında jeep en az 5 dairesi oluyor. İşin özeti el işinde çalışarak mal mülk sahibi olmak çok zor. İmkanı olan kendi işini yapsın. İmkanı durumu olmayan mecbur özel sektörde çalışmak yada kamuda memur olmak zorunda.

normal kpss ıle kıyaslamak yanlıs olur hem soru sayısı az hemde normal kpssye gore soruların zorluk sevıyesı düşük.Diğerlerinden daha zekısen işi yapabılırsın dıye atıyorlar, herkesı atıcak olsalar sınav yapmaya gerek kalmazdı zaten.Öyle böyle elicekler. Şimdi gittik sıra ekpssdede atanma şansı düşüyor cunku gıren saysıı artıyor kadrolarda kısıtlı adamlar en ıyısınden baslıyorlar almaya dogal olarak.Ekpssde atanamayan normal kpssde hıc atanamaz ekpss pozıtıf ayrımcılıga uyan bı sınav bence :)

Sizosalgun arkadaşım, ben zor yada kolay , basit yada zor ayrımı yapmıyorum, ben eşitsizliğin olmamasını dile getiriyorum. Engelsiz gruba yılda en az 2 atama şansı ver, engelli olan insana iki yılda bir mecburiyetten atama koy, ama sonra deki, biz sizinleyiz. o da yetmiyormuş gibi, benim can dostlarımın ümitlerini yok et. Yeteri kadar atama yapmayarak, 2018'de n 2020 ye kadar geçen dönemde kaç atama oldu bir düşünmek lazım, bence sınav saçmalığını bu kadar abartmamalı bence.

eşitsizliklere bakacak olursak cok seyler bulabılırız mesela bızım ulkede ruh saglıgı yasası yok başta ben olmak uzere deli arkadaslarımıza ozel yasa olmalı calısma kosullarımızda ıyılestırılmelı kafa sakatsa cektıgın zorluklar daha coktur hayatını daha zor ilerletebılırsın. :)

Sizosalgun
o yüzden diyorum, bazen biz de çok şeyi abartıyoruz..
Yine de herkese başarılar dilemek lazım...:)
herkesin gönlüne göre olur inşallah.

Melodii

Doğru diyorsunuz da normal kpssde de herşey güllük gülüstanlık değil ben normal kpss a kadro denerim yıllardır ve kpss ada da öyle sadece gy gk den oluşan dersler yok iktisat hukuk maliye muhasebe uluslar kamu yönetimi işletme gy gk duruma göre istatistik ve ekonometri bile var ingilizce yabancı dili saymıyorum bile kpss a dan belli bi puan alıyoruz bu kez kurumun kendi yazılısı oluyor yine yukarıda saydığım dersler ve ek olarak girdiğin kuruma göre mevzuatı güncel konular var zorlayıcı yani kurum yazılı sınavını geçsen bu kez de sözlü mülakat var onda da sınavına girdiğin kuruma göre saydığım konulara ek okarak mevzuat ve güncel konular var anlayacağınız baya var yani nitekim kpss a dan yeterli puanı alıp kurum yazılılarına girdim kimisinden geçtim sözlü mülakatlara kaldım sözlü mülakatlarda elendim biraz da referans işi tabi sözlü kısım yine normal kpss b sadece gy gk derslerinden oluşuyor aday sayısı fazla olduğu için mi ne tuhaf tuhaf sorular sürekli değişen müfredat yılda 2 atama olsa da ortalama olarak bölümden bölüme değiştiği için ortalama olarak diyorum 85 86 puanlarla kapatıyor son alımlar hele benim gibi kpss a sı iyi kpss b si yani gy gk dersleri çok iyi değilse imkansız atanmak yani ekpssde bölüm ayrımı yapıp yapmadıklarını bilmiyordum ya da nasıl olduğunu tam bilmiyorum hiç girmedim eminim kendine göre dezavantajları vardır ancak normal kpssde de dediğim gibi herşey güllük gülüstanlık değil yani evet

Bahtsızbedevi18 sizin kadar ben de biliyorum normal KPSSyi mutlaka zorlukları vardır, ama o zorlukları kendi eğitim grubu içindeki insanlar ile veriyoruz. Ekpss de tüm eğitim gruplara bir çuvalda seçiliyor örnek toplum 1000 kişi deniliyor, bunun içinde lise lisans ilkokul mezunu kardeşlerimiz oluyor KPSS kendi eğitim grubumuz içinde Kadro sayısı belirlenirken EKPSS bir sayı ortaya atılıp o dörde bölünüyor(grup olarak) her sistemde zorluk var tabi, ama bence fazla popülerlik abartı.. diyorum sadece.

Aynen siz de haklısın eğer dediğiniz gibi lisans önlisans lise ilköğretim gibi ayırmayıp yapıyorlarsa baya kötüymüş lisans ya da önlisanslar arasında bölüm ayırdımı da mı yok bi de ben şey soracam ben kpss a sürecini bıraktım yıldım artık mülakatlarla uğraşamam normal kpss b den atanmaya çalışacam ancak sevmiyorum matematik türkçeyi beni zorluyor daha kolay dedikleri ekpssye girmek için ne gerekli bilginiz var mı sizin şartlarım uyar mı diye karşılaştırma yapacam evet?

ben yıllar önce bir kez girdim o da meraktan. benim zamanda aile ve sosyal bakanına rapor ve diploma ile gidip, grup yazınızı alıyordunuz (genel, zihinsel gibi gruplar var sınavda, o kaydı yaptıktan sonra) ösym bürosuna gidip başvuru yapılıyor ve ücret yatılıyordu. Ama şimdi nasıl bilemem.

Şahsen görüşünüze katılmıyorum. Sınavı küçümsemişsiniz demeyeyim de sınavı itibarsızlaştırmışsınız. Olaya sınav açısından bakmayalım tamam. Bir engellinin ve tüm engellilerin devlet eli ile işe yani memuriyete alınması açısından bakalım; devlet sınav yapmasa tüm herkes nasıl işe girecek? atama puanlarına baktınız mı hiç? liseden atanmak çok çok zor bunu es geçelim ve liseden sınava girenlerin işi gerçekten çok zor.ama en azından açıktan da olsa bi 2 yıllık okul bitirip sınava girip 85 gibi bir puan alıp atananlar var. ilk alımda olmasa 2. alımda kesin gidiyorlar. yani demem o ki günde 2 saat ders çalışma ile memur olmak var. bence sınavı itibarsızlaştırmamanız lazım.

Siz belki özel sektörde iyi , rahat ve yüksek maaşlı bir konumdasınız ama diğer engelliler için şans size güldüğü gibi onlara gülmeyebilir. Özelde asgari ücret ile öğle arası vermeden , engeline uygun işte çalışmadan çok zor şartlarda çalışmak var. diğer yandan ekpss işe memuriyete atanmak var. hep derim : devletteki hizmetli kadrosu bile özeldeki en kral işten milyon kat daha iyidir.

EKPSS nin çok adil bir sınav olduğu söylenemez çünkü 18 yaşındaki engelli debizle aynı sınava giriyor 45- 50 yaşındaki adam da bizle aynı sınava giriyor hal böyle olunca atama yapılınca yığılma oluyor piyango kime vurursa işine dönüyor ondan sonra ...
bir diğer konuda atama yapılırken mülakat tarzı sistem olmalı resmi kurumlarda nerde ağır engelli çalışamayacak durumda adamlar var hep onları işe alıyorlar herşey yüksek puan almak demek değil...bu adam ne kadar işimize yarar ona bakılmalı yoksa bu gidişle biz bu ekpss ye daha çok girer çıkarız......

baştan söyleyeyim hiç bir x partisini eleştirmiyorum, siyasetten anlamam zaten. sadece düşünceleri paylaşıyorum.

@nostaljik gelelim sizin yazınıza, sınav sisteminin olmazı zorunluluk mu?
Siz insanlara okurlarsa olur izlemini veriyorsunuz, evet bende engelli grubun geçmişten gelmiş olan o ön yargıyı kırmaları için okumaları taraftarıyım. o doğru, ama bunun için imkanı olmayan engelli arkadaşlarımız da( bir çok sebepleri ) çoğunluk da
Bir bizim ülkede, sağlık sorunları ile savaşan arkadaşlar, onun yanında bu sınavlarla uğraşıyor, bir çok yurt dışı ülkesinde Engelliler 18 yaşına geldiğinde, devlet tarafından teklifler gönderilip, onlar arasından seçip, çalışması ve sosyalleşmesi sağlanıyor (bunun içinde tekerlekli sandalyedeki dostlarda dahil)
biz de büyük bir ülkeyiz istense bu sistem bize de yerleştirilebilir, yada çaba sağlanabilir, ama insanları sınava sokmak daha kolay oluşmuş bir sistem bizim için galiba, dostlarda bir şans diyerek, belki o parayı zor da olsa bularak giriyorlar ve sonuç çoğunlukla aynı.
bu yüzden bu sınav saçma diyorum aslında Türkiye'de olan bütün sınavların kendine göre saçmalığı var. o ayrı :)

@POWER_ o dediğinizde başlı başına tartışma konusu...:)

Melodii

Hocam yerden göğe kadar haklısın ben 2 kez girdim sınava 3 kez tercih yaptım atanamadim dediğiniz gibi boş umut hayallerden başka bir şey değil. Girebilen kazanan varsa tebrik ederim bu isler şansınıza artik

Bu sınavda atanmak artık şans işine döndü. Çünkü yüksek puan alsan bile atanamıyorsun. Atanan arkadaşlar her ne kadar kızsalar da durum böyle artık. Resmen piyango işine döndü. Bir de sahtekârları unutmamak gerek tabi. Yalandan kendilerini hastaymış gibi göstererek binbir numarayla rapor alıyorlar ve sonra atanıyorlar. Böyle bir sürü kişi var ve doğru düzgün denetim olmadığı için işlerine devam ediyorlar. Özellikle de 2020 sınavına ilk kez girenlerin çoğu böyle. Sahte ya da süreli rapor alıp sinav sinav diye tutturdular ve atandılar. 2018 sınavına girenlerin 3.atamasını da yediler. Allah onları bildiği gibi yapsın. Kul hakkına girdiler.

İstorika katılıyorum. ben 2016 girdim sınava sadece, ve iyi k,; de bir daha peşine düşmedim. zamanım değerli şahsen ben uğraşamam. sınava giren arkadaşlara da başarılar dilerim sadece.

Aslında EKPSS çoğu engelli dostun tek tercihi olmasa, belki sıradan gibi davranırsa belki bu sistemde en azından alım farklı olabilir ama o da zayıf ihtimal...
Hayırlısı Artık herkes için.

Melodii

Ben maalesef bu sınava girmeye mecburum. Çünkü maddi durumum iyi değil ve özelde de iş bulamıyorum. Pek çok engelli arkadaşım da benimle aynı durumda. Şartlar başka olsaydı asla bu sınavı kafaya takmazdım..

Sınav olmasa herkes engelli sağlık durumuna göre memur olsa yani ortopedik engelli masa başı bir iş , görme engelli santral memuru olsa. Yani herkes engel ve mesleğine göre sınavsız memur olsun diyorum. Zaten ağır engelli çalışamayacak ve bakıma muhtaç olana devlet 1.800tl yakın evde bakım maaşı veriyor. Peki iş bulamayan engelli 2022 maaşı alıyor yani buda 600tl yetmez arkadaş bu para yazık bu engelli vatandaşlara yapılan haksızlıklar...🤔

Valla arkadaşlar bu sınav tek çaremiz çoğu arkadaşımızın umudu özelde iş bulmak torpil olmuş özelde işe girmek daha zor ön yargılı davranıyorlar çünkü yaşadım çünkü engelli maaşı alamayan yararlanmayan arkadaşları saymıyorm bile yada ufak tefek kriterlerde kaybedenlerden bahsetmek bile istemiyorum o yüzden çalışalım ve ek atama istiyelim bn girmedim hiç ama şunu biliyorum ki 83 puanla atama olmuş kendi yaşadığım bölgeye tabi şans mı artık ne bilmiyorum demek ki 83 değil 90 alıcaz işi garantilemek lazım buda bizim elimizde tabi istisnalar saymıyorm anladınız siz onu... :confused:

Toplumumuzda özellikle ruhsal ve duygusal olarak olrk yada zihinsel engelli kardeşlerimize hiç iş yok gittiğim çoğu firma yapacağım işten çok içtiğim ilaçları sordu ama engelli alımı yapıyordu ne vahim bir durm.. :confused::(

Muharrem77

ha piyangodan lotodan toto dan para çıkmış ha ekpss ile atanmıssın arada hiçbir fark yoktur...
keza çevremde yüksek puan alıp atanamayan nice adamlar var ...
insanların umutlarıyla oynamaktan başka hiçbir işe yaramayan sınav....

tapasya kendinizi ek atama ile kandırmayın, 2012'den öce olun deseydin kabul ederdim, ama şuan ancak, rüyanda görürsün kardeş, gerçekler var sonuç da, sistem üç atama yapmazken EKPSS''den sen bir de ek diyorsun inşallah olur rüyanız derim ve susarım.

Biraz gerçek yaşama dönmek gerek, yada ben çok gerçekçi yaşıyorum bu dünyayı...:)

İstorika dedim ya can dostum mecburiyetler var, herkese bu yüzden başarılar dilerim..

Umudunu kesme derim arkadaşım ama sonuçta bir sınav var ve eleme yapacaklar diğer istisnalara girmiyorum bile 😉ama şunu gördüm 83 ile kapatmış bilmiyorum tabide bıranş sıralama önemli ve inanıyorm ki ne zaman biraz daha çabalarsak başarılı olucazz eminim buna elden birşey gelmiyorsa madem işssiz madem ayaklarımız üzeride durmamız gerekiyorsa neden olmasın neden yapmayalım ki değil mi umudunu kaybetme evet okuyorum burda ek atama ek atama diye üzülüyorum gerçekten bir haksızlık var ortada sonrada istihdam derler ne garip değil mi &#128521 Melodii herkese başarılar ama bn şimdiden başladım ünkü biliyorum ki o sınav zor olacak adı üstünde en azından ekimden geleni yaptım diyeceğim eb azından pişmanlık duymucam neden çalışmadım diye bunalıma girmik istemiyorum çünkü diğer arkadaşlarada başarılar zaten vakit çok iş yok güçyok aileye yük zaman desen tek kar çalışmak için hepimnize başarılar 😉☺️☺️☺️
Melodii

Ekpss aslinda bir engelli icin guzel bir sinav.Ancak yillar icinde bu sinavin eksiklikleri artmaya basladi.Bu eksiklikler cozulmedigi icin cok fazla yigilma meydana geldi.2 yilda yapilan bu sinava nerdeyse 95 uzerinde giren engelli var.Ayrica onune gelen rapor almaya basladi.Tabiki engelli olanlara birsey dedigimiz yok,sonucta bende engelliyim.Ama bu kisiler yuzunden malesef bizler magdur oluyoruz.Bu konuyu cozmek icin kimse ugrasmiyor.Sadece gostermelik bir sekilde biz sizin icin ugrasiyoruz diyorlar(engelli dernekleri,fedarasyon,konfedarasyon vb).Umutlar bir yaprak gibi dusuyor,sadece izlemekle yetiniyoruz...

tapasya ben bu sınava ilk ve son kez 2016 girdim. Ve bir daha da sınava girmedim. Düşünmüyorumda. Onun yerine kendimi geliştirdim örn: iki üniversite bitirdim ,iki yabanci dili anna dili seviyesinde konuşmak gibi, evet uzun süre işsizdim kimi zaman askeri ücret ile çalıştim ama şuan şükür çok iyi konumdayim.
Demek istediğim şu ki; ben girmiceğim sınava, giren arkadaşlarada rabbim en iyisini nasip etsin...
Ama abartıldığıda bir gerçek ...

Üst Alt