Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sözde 3 gün işe gitmediğim gerekçesiyle işten atıldım..?

Arıkan

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
işten atildim fakat gerçekte atilmadim beni tahminin 3 gun işe gelmedi deyip çikarttik yapacaklar fakat kapinin onune kendileri koydu bu nasil bir duzen nasil bir sistem hakkim ne var ne yok bimerden sikayet ettim bakalim fakat bisey cikmaz olan bana olur gibi geliyor asil dava acarsam diyorum o da mahkemeler o kadar uzun suruyorki insan bikiyor

4857sayılı İş Kanunun 25/II-(g) Maddesi:
[FONT=Trabuchet MS]4857 sayılı İş Kanunun 25.Maddesinin II- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri bendinin (g) alt bendine dayanılarak karar verilmektedir. [/FONT]
''İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.''
Açıklamak gerekirse;
1.)İşçi İzin almadan yada haklı ,geçerli,inandırıcı bir sebebe dayanmadan,
2.)Ardı ardına 2 İşgünü ihlal etmesi,
3.)Bir ay içinde 2 defa herhangi bir tatili gününden sonra başlayan ilk iş günü,
4.)Bir ay içinde arka arkaya olmadan üç iş günü işe gelmemesi,
[FONT=Trabuchet MS]Bu şartlar karşısında işveren haklı nedenle iş akdi feshini gerçekleştirebilir.[/FONT][FONT=Trabuchet MS]
[/FONT]

Kardes ben diyom lahana sen diyon misir ben zaten atildim fakat is veren beni halen calisiyor gosterip ben atmadim 3 gun ise gelmedi diyecek diyorum anladinmi kanunu koyarlarken bu donme dolaplari ni ye dusunmemisler

Resmi olarak bir bildirim yapmadıysa işveren, işinize gidin. Hatta tanıdığınız bir avukat ve bir şahit ile gitmeniz daha da yararlı olur. Özel sektör işi kılıfa uydurmakta iyidir.

işten atıldım diyorsunuz sonra gerçekten atılmadım diyorsunuz tahmin yürütüyorsunuz o zaman işinize gidip ihtar veya çıkış yapılacaksa zaten size bildirim yaparlar

bildiğimiz kadarı ile yardım etmeye çalışıyoruz ama lahana mısır nedir yaa biraz yazdıklarımıza dikkat edelim hepimiz birbirimize yardım etmek için varız burada

Tamam arkadaşlar ben tam 1 ay kadar geçmeden bu durumu bilemiyeceğime göre evet tam da dediğim gibi oldu işveren 22 sinde beni güvenlikler eşliğinde performansın bize uymuyor dedi bahane tabi uğurladı tanınmış bir iş yeri tüm türkiyece ve çıkışımı 25 i göstermiş sgk da 3 gün gelmedi her yere şikayet ettim sonuç çok haklıysan mahkemeye git oldu yani kurumlar hiç bir şey yapmadı
Bir de söylemek istediğim kanun 3 gün gelmezsen ataılırsın diyorda bunun kötü amaçla kullanan işverene niye birşey demiyor ben nasıl o iş yerine bi daha gideyim güvenlikler eşliğinde gönderiliyorsun ki bi daha gelemesin

Arıkan
Performans düşüklüğü bahanesiyle işveren iş akdini sonlandırabilir, bunu yaparken de işçinin kıdem ve ihbar tazminatı gibi tüm haklarını öder çıkışını verir.
İşverenin haklarınızı vermeden, resmi olarak çıkışınızı yapmadan sizi güvenlikler eşliğinde kapıya koyması yasalara aykırıdır.
Bu davranışla işverenin kötü niyetini anladınızsa ertesi gün noter kanalıyla işe gittiğinizi, çıkışınız yapılmadığı halde işyerine alınmadığınızı tesbit ettirebilirdiniz. O zaman işveren hayatta kurtaramazdı yakasını.

Ancak mahkemeye verirseniz bir sey cikiyor yoksa 170 alo sikayet hatti falan hic bir islem yapmiyor yapardim fakat henuz daha 1,5 aylik falandim performans hikaye o kadar sure icin de ne alacak olacakki mahkeneye odeyecegim notere odeyecegim masraftan yirtsam kaldiki isverenin 10 gun bildirme suresi var bu da yine isci alehine noterle kapiya gittin diyelim evet ben dun cikarttim der bildirme surem 10 gun der bisey yapamazsin kisaca o gune ayarlayverir bu ulkede isciye hak mak yok

Kardeş henüz 1,5 aylık çalışan isen neden düşüyorsun ki bu kadar üstüne.
Performans düşüklüğü de dese hak etmiş olduğun bir tazminat zaten yok neden dolambaçlı yollara sapma gereği duysun ki?
İşveren her işçiyi performansından memnun değilim deyip çıkarma hakkı var, tüm haklarını öder çıkarır kimse de birşey diyemez.
Sizin de henüz 1,5 aylık çalışan olarak hiç bir tazminat hakkınız yokken direkt çıkarma yerine neden yasal olmayan yollara başvursun ki?
Başka iş aramaya harcayın enerjinizi bence.

Neden mi tarafıma uygulanan psikolojik taciz den ve baskıdan dolayı şikayet etmemden baskıdan dolayı aldığım istirahat raporundan

özel sektörde sözleşmeler genelde 2 ay deneme süresine tabidir. Sen 45 günlük çalışansın işveren istediği gibi sözleşmeyi fes etme hakkını sahip. Senden yararlanamayacağını düşünmüştür yoksa işten atmazdı. Neden atsın ki 2100TL ceza ödeyecek her ay engelli çalıştırmadığı için.

ben lahana dolması ıstıyom yıyen varmı :)

Üst Alt