Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sözde engelliye ayrılan seyyar satış noktaları..?

tremor

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar,,geçen yıl istanbul zabıta müdürlüğüne seyyar satıcılık(sabit noktasa simit satışı)için başvurduk,,başvuru yaptığımız arkadaş ortabetik engelliydi,,1 hafta içinde cevap geldi,,şu an belirttiğiniz noktalarda tüm alanlar doludur diye,,belirttiğimiz alanları bir araştıralım dedik,,satış yapanların hepsi sapa sağlam insanlar,,bununn arkasına başka yorum yapmayacağım ,,tüm dostlardan yorum ve eleştiri bekliyorum

arkadasım, engelli kişiler kendi haklarını kiralayabiliyorlar diyor biliyorum. Belki kiralamışlardır hemen kotuye yormamak lazım

ortopedik rahatsızlığı olmayıp engelli olan binlerce insan var ama belkide haklısın

Neye dayanarak sapasağlam olduğuna karar verdiniz merak ettim. Sadece ortopedik engellilere mi kiralanıyor? Birinin sakatlığı gözle görülmediği zaman sağlam mı sayılıyor?

buyucu;

kesinlikle katılıyorum... insanlar genelde sizin yapmış olduğunuz yorum gibi yorumluyor....gözle göremedikleri engellerin olduğunu bilmeyecek kadar düşüncesiz insanlar var malesef.

buyucu;
dilekçemize direk cevap,,engellilere yönelik böyle bir çalışmamız yok manasında,,ve benim oturduğum bölgede en işlek yerleri işleten (belediye ruhsatlı)simitçi,pilavcı vb,,engelli olmadıklarına % 100 emin olduğum insanlar,,bu benim birebir tespitim ,,de ,siz beni neden bukadar önyargılı olmakla suçladınız ona anlam veremedim,

FY71
kesinlikle katılıyorum... insanlar genelde sizin yapmış olduğunuz yorum gibi yorumluyor....gözle göremedikleri engellerin olduğunu bilmeyecek kadar düşüncesiz insanlar var malesef.
kesinlikle haklısın değerli dostum,,düşüncesizlik ettik,bende sanırım düşünce engelli biriyim en azında gerçekleri görmemi engelleyen at gözlüklerinden mahrum bir engelli..

tremor kardeşim bişey sormuş,demediginiz laf kalmamış,kendisini düşüncesizzlikle suçlamak biraz biraz agır bir itham olmuş,ve ben kendiisine hak veriyorum,türkiyede böyle işler biraz torpille dönüyo,bunu sizlerde biliyorsunuz,herhangi bir belediyede tanııdgınız eşiniz dostunuz varsa engelli olanda alıyor engelli olmayanda alıyor. ayrıca böyle engelli bir kardeşimiz burdan yer aldıysa bişeyler satmak için,işinin başında kendisi duracak,bir başkasını koymak çokta etik bişey degil,tabiki işin başında duramayacak kadar engelli olanlara sözümüz yok,ama bazı şeyler fazla suistimal ediliyor.birazda igneyi kendmize batırmamız lazım bence...

işte kardeş sorunda burada zaten!!varlıklı olan için zaten tüm engeller minimuma indirilebilir,,ama ülkemizde yaşayan engellilerin büyük çoğunlu dar gelirli,,şükürler olsun devletimiz elinden geldiğince imkan sunuyor fakat çalışmak zorunda olan engelliler var ve işkur başvurularında talepte bulunan işvereninde engelli için kriterleri var,,çalışmak zorunda olupta çalışamayan engelliler için yerel yönetimler böyle bir proje hazırlamalı,,metrobüs, metro, kapalı alanlar vb.gibi yerlerdeki ayrılmış noktalar engelliler için öncelik tanınan noktalar olmalı,,1 kişinini yüzlerce ve hatta binlerce simit sattığı noktalar üç-beş engelliye tahsis edilebilir ,,dile getirmek istediğimi anlayan anladı

inşallah bununla ilgili taslak bir çalışmayı büyük bir imza kampanyası ile bakanlığa ulaştıracağız..

arkadaş benim duyduğum engelliler verilen yerleri engelli niye bekliyim simidin başında die kiraya veriyor bizlerde hata çok iyi niyeti suistimal etmede üzerimize yok

Üst Alt