Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sözleşmeli er olarak sağlık kurulunda 53B1 maddesinin rapora yazılması ne anlama geliyor?

PoseidonJ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba, Deniz ve hava kuvvetleri sözleşmeli er başvuru sürecimin fiziksel mülakat kısmını başarıyla geçtim. Sağlık kurulu sürecinde tüm branşlardan sağlam alırken, üroloji kısmında başıma şöyle bir olay geldi. Önce Ultrasonografide ''Sağ böbrekte kortikal düzensizlik ve yer yer parankimal incelme mevcuttur.'' bulgusu çıktı, sonra bunun üzerine sintigrafiye yönlendirildim. Sintigrafi sonucunda ise ''%58 Sol böbrek %42 Sağ böbrek'' gibi bir durum ortaya çıktı. İdrar ve kanıma bakıldı ne bir taş, kum veya kist hiçbir şey bulunmadı her iki böbreğim de gayet sağlıklı. Küçükken idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğim için sağ böbreğimde %8'lik bir incelme görüldüğü için doktor muayene fişime 53B1 yazdı yazmadan önce de: ''Sana şimdi öyle bir tanı yazacağım ki hangi babayiğit geçirecek görelim. Yüksek ihtimalle kalırsın hatta 6 ay yükümlü askerliğinden de çürük yersin'' dedi. Bu durum için itiraz etsem yeni hastanede geçer miyim veya ne gibi bir yol izlemem gerekiyor? Asker olmayı çok istiyorum bunun için aylardır emek veriyorum. Gece rüyalarıma giriyor.

@PoseidonJ,

Doktor neden açık açık böyle bir şey söyledi ki? Doktorla tartıştınız mı yoksa?

@berke26,

Hocam kalır mıyım geçer miyim bu bölümden diye sordum bunu da her doktora soruyorum normalde işimi garantiye almak için hepsi bana geçtin mesele yok dedi bu arkadaş da tutup ''Ben senin yaşın kadar bu masada oturdum çok soru soruyorsun, sence geçer misin kalır mısın?'' dedi ben de geçerim herhalde hocam bir ağrım yok çünkü ama yine de sizin takdiriniz dedim cins cins güldü bana yanındaki sekreterine bakıp sonra dediğim şeyi söyledi işte.

@güllerin efendisi, Vallahi sırf bu yüzden zorunlu askerlik için muayene olan epilepsi hastası birine inadına çürük raporu vermeyen doktor biliyorum.

Üst Alt