Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sözleşmeli erim. F43.2 Uyum Bozukluğu yaşıyorum..?

can1933

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhabalar foruma yeni kayıt oldum ben askerliğimi yapmadan direkt sözleşmeli er olarak göreve başladım

4 ay eğitimim bitti toplam 7 ay görev yaptım fakat 2 aydır başımdan sorunlar eksik olmadı ailevi bi durum ve 6-7 senelik nişanlımdan ayrı düşüp onun evlenmesi bana ciddi bi travma yarattı uykularım düneklerim kaçtı hani işi gücü parayı kaldır çöpe at ben niye yaşıyorum gibisinden intihar düşünceleri sarmaya basladı beynimi günden güne daha da kötüleştim

durumumu komutanlarım ve arkadaşlarım farketti zaten kanuni izne yolladılar döndüğümde daha kötüydüm bırak askerlik yapmayı görev yapmayı normal sivilde bile duvarlar üstüme üstüme geliyor insanlarla konuşmak istemiyorum durumum kötüydü

rdm çıktım rdm beni kıta işlev formuyla hastane ruh hastalıklarına sevk etti kıta işlev formumda bölük komutanım karar kısmına personel sözleşmeli er olarak görevini yapamaz askerlik yapamaz yazdı bunun üzerine bana üç tane yeşil reçeteli ativan,selectra.. ilaç yazıldı 30 gün hava değişimi verildi

15 gün sonra hava değişimi sürem bitecek hava değişimi smk'lı değil fakat ben sivilde bile çok kötüyüm ilaçlarla yatıp kalkıyorum gün içinde başka yaptığım hiç bişey yok bırak mesleği askerliği ben sivil hayatta bile kendimi zapdedemez duruma geldim

birliğe dönmeden askerlik şubesinden sevk alıp hastanede muaf olmak istediğimi belirticem ilk hava değişimi veren doktora bunu belirttim fakat muaf veremiyeceğini ancak tskda görev yapamazı hastalık uyum bozuklugu kronikleşirse verebileceğini söyledi

bu durumumda süreç ne olur tecrübesi olan abiler kardeşler yardımcı olursa cok sevinirim kafayı yiyecem kimseyle durumumu paylasmak istemiyorum insanlardan uzaklaştım telefon bile kullanmıyorum kapatıyorum kendi halimde olmaktan baska hiç bişey iyi gelmiyor..

can1933
Psikolaga hic gittiniz mi? Bu durumları herkes yasayabiliyor,o yüzden bir süre psikolog tedavisi iyi gelebilir diye düşünüyorum.

Allah yardımcınız olsun sgurkan hanımın da belirttiği gibi psikoloğa gitmenizi öneririm.

maalesef zor bir durum.normal erlere bu rahatsızlıktan sonra terhis veriyorlar bunu bilin hocam

Psikolağa gittim arkadaşlar iyi gelme filan yok günden güne dahada kötüye gidiyor..Zaten eğer kronikleşirse muaf olabileceğimi söyledi psikiyatri doktorum fakat benim sorduğum soru şu birliğime gitmeden bu işi askerlik şubesinden sevk alarak halledebilirmiyim birliğe gidecek durumda değilim hani bu kafayla tek yaptığım uyumak kalkmak tekrar uyumak kendimi eve kapattım kendimle muhasebe yapmaktan baska hiçbişey iyi gelmiyo..

@sgurkan
Psikoloğa gittim ve dahada kötüye gidiyo durumum insanlarla konuşmak iyi gelmiyo kendi kendime konuşuyorum bazen sadece o iyi geliyo gün içinde içimde bi sıkıntı var sürekli ağlamaklı oluyorum insanlara saldırasım geliyo millet beni takip ediyomus gibi hissediyorum geceleri uyku diye bişey yok gündüz uyuyorum gece kalkıyorum odamın camlarına film çektim güneş almasın diye güneş ışığına çıkma isteğim bile yok hayatta beni bağlayan tutan bişey kalmadığını düşünüyorum hep size asıl sorum şu ben hava değişimi bitiminde askerlik şubesinden sevkle yaşadığım yerdeki ruh hastalıkları doktoruna durumu anlatıp raporumu gösterince bana yine hava değişimi verir mi yada sağlık kuruluna cıkarırmı benim birliğe gidecek bi kafada değilim askerlik filan yapamam

Arkadaşlar bilgisi olan yokmu yardımcı olun lütfen..

Sözleşmeli Er Uyum Bozukluğu Tanısı Durumlar Kötü

Merhabalar Uyum bozukluğundan yaşadığım ailevi problemler nedeniyle 30 gün istirahat verilip birliğimden eve yollandım ve sözleşmeli er olarak görev yaptığım birlik suriyeye kaydırıldı..

İstirahatımın bitmesine 1 hafta kaldığı için askerlik şubesinden sevk alıp hastaneye tekrar durumumu belirtip gidecek psikolojide olmadığımı intahar düşünceleri içerisinde olduğumu ruh halimi anlatmak için gitmek istedim yaşadığım yerde bağlı olduğum askerlik şubesi benim öğrenci olarak sistemde tecilli göründüğümü birliğimi asker veya söz. er olduğuma dair bir yazı yazmadığını o yazıyı yazdıktan sonra sevk verebileceklerini söylediler..

Bunun üzerine bölük ast. aradım bana o yazıyı yollayamayacağını suriyeye yeni gittiklerini direk hastaneye git rapor al vermezlersede çık kilis sınır kapısına gel seni suriyeye alıcaz ordan sevk alıp kilis devlet hastanesine gideceksin dedi..Ben bırak suriyeyi evimden dışarı cıkamıyorum duvarlar üstüme geliyor 24 saatin 20 saatini hapları içip uyuyarak geçiriyorum ruh halim ne o yola gidecek durumda nede bu süreci kaldıracak durumda yarın bulunduğum ildeki devlet hastanesine gidip 1 ay aldığım istirahatı ve kullandığım ilaçları ruh sağlığı doktoruna gösterip tekrar rapor isticem gidemiyeceğimi belirticem fakat vermezse ne kilise gitmeyi nede suriyeye gitmeyi düşünüyorum bölük ast. arayıp o yazıyı göndermesini yoksa gelmiyeceğimi sölücem ve gitmiycem sözleşme fesh oluyor firar sayılıyorum ve 1-3 yıl hapis diyolar + askerlik yapmadığım için

bide o var ben bunları kaldıracak psikolojide değilim durumum kötü böyle gitmeme gibi bi durum olduğumda prosüdür ne olur hapis cezası alırmıyım hiç bişeyi düşünmüyorum artık ne olursa olsun kafasındayım beni kimse anlamıyor 8 ay oldu göreve başlayalı yaşadığım sorunlar beni bu hale getirdi tedavim neyse olmak istiyorum gittiğimde hastanedeki doktorada belirticem gerekirse sağlık kuruluna cıkıp tanı almak rapor almak istiyorum o kamuflajı ve psikolojiyi bir gün bile yaşayacak durumda değilim oraya gitmeden bu işi çözebilirmiyim siz bilgili abilerimden kardeşlerimden yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

can1933

Sağlık gerekçesi ile iş akdinize son verilebilir. Bunun için görev yapamayacağınıza dair heyet raporu almalısınız.

Eğer böylesi bir raporla sözleşme fesih olursa, bu durumda bir hapis cezası da olamaz. Aynı şekilde, aynı hastalıktan dolayı askerlik işlemleri de muafiyetle sonuçlanacaktır.

Bu konuda sizi zorlayabileceklerini sanmıyorum. Sonuçta psikiyatrik bir hastalığınız var ve istediğiniz halde görev yapamaz durumdasınız. Hatta, siz isteseniz dahi tsk'da görev verilmemesi gerekir.

OturanBoğa

Fazlasıyla var hava değişimi bitiminde ruh sağlığı hastalıklarına hastaneye gittim durumu anlattım kafayı yiyorum dedim kendimi öldürücem dedim öylede dayanamıyorum artık sinir stres sıkıntı hayatıma son vermek her gün aklımdan her saat geçiyor bunun üzerine 10 gün tek hekim raporuyla istirahat sonrasında kontrolü uygundur yazdı ama raporu uzatmak için heyete çıkmak için askerlik şubesinden sevkle gelmen gerekiyor dedi sevk aldım gittim hastaneye başvurdum fakat başka psikiyatri doktoru denk geldi yarın ona anlatıcam bide durumu baştan insanlara kendimi anlatmaktan bıktım aynalarla konuşuyorum beynim dursa hissetmesem keşke nolacak bu halim bilmiyorum diyolarki kıta anket formuyla kıtanda 6 ay hava değişimini doldurup uyum bozuklugu kronikleşmesi lazım muaf olman icin fakat ben bu sürece katlanacak psikolojide değilim ne yemek yiyebiliyorum ne su içebiliyorum hiç bişey yapamıyorum insan gibi hissetmiyorum kendimi kıtam suriye elbab hastaneler caddesi asla oraya dönmücem gerekirse dönmem firardan fesih olur sonrasında mahkemedede durumumu anlatırım oda olmadı bi köşede kendime kıyarım dayanamıyorum artık

Bana akıl verin ben bu işten nasıl kurtulabilirim kıtama dönmeden heyetten rapor filan alamazmıyım gerekirse engelli özürlü raporu için filan başvurucam dayanamıyorum

Üst Alt