Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sözleşmeli işci ne kadar rapor alabilir?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşalr yaşadım ciddi bir rahatsızlıktan dolayı bir hafta rapor aldım.Raporumu uzatmak istediğimde ne kadar kullanma hakkım var ve iş yeri bunu göz önünde bulundurarak sözleşmemi yenilememe gibi bir hakkı varmı?

İster sözleşmeli,ister kadrolu,özel ya da kamu kimsenin rapora karşı bir yaptırımı söz konusu değildir.
Haa özel sektördür ve sık sık rapor alınmasından dolayı işçiden verim alamamaktadır ve başka bahanelerle ya da bahaneye de gerek yok işten çıkarır o başka.

Rapor alınma sürecinde bir ayı geçtikten sonra heyete girme zorunluluğu varmı?

20 günü aşan rapor için sağlık kurulu kararı gerekmektedir.

Ben özel sektörde çalışıyorum ameliyat oldum 2 ay rapor aldım,ayrı ayrı 21 gün,15 gün,15gün,1 haftada kafa izini aldım,sadece maaş almıyorsun raporlarını ssk ya götürüyorsun maaşını oradan alıyorsun.
Çalıştığınız kurum yada özel sektör sanmıyorum sağlık bu rapor göze batmaz durumunuzu biliyorlardısa eğer sorun yaratmazlar.
Benim durmum belliydi biliyorlardıda zaten patronumda hastalık ve sağlığa önem birisi olduğu için sorun çıkmadı,bilmiyorum gerçi patronumun haberide varmı yokmu ama personel müdürümüzün haberi vardı vizite kağıdını hazırlıyor.

Üst Alt