Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sözleşmeli olarak çalışıyorum. Engelli kadrolarına nasıl geçebilirim?

clsknmr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2016 mayıs ayında kpss ile kamuya sözleşmeli (4/b) mühendis olarak kamuya atandım. 2017 temmuz ayında ise üniversite eğitim ve araştırma hastanesinden ömür boyu geçerliliği olan %42 engelli raporu aldım . Ancak şu anda kamuda engelliliğimle alakalı hiçbir haktan faydalanamıyorum. Benim için en önemli olan husus bu durumda benim engelli kadrosuna geçiş hakkım var mı ?

bende raporumu aldım kuruma engelli kadrosuna geçmek üzere verme aşamasındayım. siz ne yaptınız vergi dairesine vergi indiriminden faydalanmak için başvurdunuz mu onlar kurumunuza yazı yazacaklardır. durumunuz hangi aşama da

Merhaba . Biraz geç bir cevap oluyor kusura bakmayın . ben vergi indirimi için başvuru yaptım ancak raporda iş gücü kaybı net belirtilmediği için yeni rapor istendi.
Engelli kadrosuna geçiş konusunda ise şuan için bir işlem yapmıyorum beklemedeyim ancak yakın zamanda başvuru yapıcam. Siz başvuru işine ne yaptınız ?
Bu konu ile alakalı size link gönderiyorum . Memurlar.net haber sitesinde sözleşmeli olan engelli bir memuru Onbudsmanlığın tavsiye kararı ile kadroya aldılar. Umarım size faydası dokunur.

https://www.memurlar.net/haber/872039/ombudsman-sayesinde-engelli-kadrosuna-gecti.html

Siz de kendi yaptığınız iş ve işlemlerle alakalı bana geri dönüş yaparsanız sevinirim. Ben tarım orman bakanlığında sözleşmeli ziraat mühendisi olarak görev yapıyorum

ben de aynı durumdayım son durum nedir ?

Hocam bende sözleşmeli personel olarak çalışmaktayım . Engelli kadrosuna gecemek mümkün mü . Geçen oldumu daha önce

İlk olarak engelim sol ayağımda çocuk felci olması. Sol ayağım normal olan sağ ayağıma kıyasla yaklaşık 4 cm kısa ve ciddi oranda daha ince bunun dışında sol ayak baş parmağı hareketsiz ve ayak bileği ile diz de hareket kısıtı var fazla tıbbi terim yazmaya gerek duymuyorum . Bu rahatsızlık bende 4 aylıkken başlamış ve malumunuz üzere tedavisi şuan için mümkün olan bir şey değil.
Arkadaşlar ben normal bir Kpss ile atandım burası çok önemli. 2016 yılında atandım 2017 yılında bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine üniversite hastanesinde heyete girdim ve %42 ömür boyu geçerliliği olan rapor aldım. Yani arkadaşım bana tavsiyelerde bulunmasaydı benim rapor alacğağım fln yoktu.
Şimdi gelelim vergi indirimi konusuna ben bir kere başvuruda bulundum. Gelen cevapta mevcut olan raporum üzerinden işgücü kaybının hesaplanamayacağı bunun içinde yeniden işgücü kayıp oranının belirtileceği bir rapor almam istendi bende bu işgücü kayıp oranı nasıl hesaplanıyor diye biraz araştırdım bir kaç doktor arkadaşımla görüştüm bana bir tablodan bahsettiler çok saçma bir şey ben o tabloya göre baya baya sağlam birisi çıkıyorum :)) . Çok ilginç doğrusu ayrıca bu gün tarihi ile memurlar.net maaş robotunda normal maaşımla vergi indirimli maaşım arasında ayda 75 TL fark ediyor bunun için uğraşmaya değmez .
Gelelim en önemli kısma . Arkadaşlar engelli sözleşmeli gibi bir durum yok bu bir . ikincisi sözleşmeliyken engelli olanın engelli kadrosuna geçişi ile alakalı yazılı bir kanun yönetmelik tebliğ artık aklınıza ne gelirse böyle bir şey de yok . sadece 2019/16976 başvuru numarası ile ombudsmanlığa yapılan bir başvuru var bu konudaki haberleri ''Ombudsman sayesinde engelli kadrosuna geçti'' şeklinde aratarak öğrenebilirsiniz.
Geç olsada burdan haberleşmeye devam edelim birbirimize yardımcı olmaya çalışalım

Kamu da engelli kadrosu diye bir kadro bulunmamaktadır. Kamu da çalışan kişi engelli ise engelli raporunu çalıştığı kuruma veya vergi dairesine ibraz eder bu durumda kamu da çalışan engellilere tanınan haklardan faydalanır. Tayin hakkı, erken emeklilik, lojman vb.

Üst Alt