Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sözleşmeli olarak çalışmak EKPSS'den atanmaya engel midir?

Didemdeniz

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Ekpss ye yeni girdim fakat önceki normal kpss puanım
şuan ki atamaları yetiyo olursa sözlesmeli atanıyorm

Fakat sorum şu ark

Sözlesmeli atansamm calısıyorken ekpss terchleri belli
olunca istifa edip basvurabilir miyim

Öncelikle sorunuzu pek açık anlayışılır şekilde dile getirmemişsiniz. Bir kaç defa okuyarak anladığım kadarıyla cevap veriyorum işinizden istifa etmenize gerek yok ekpss başvuru yapmışsınız tercihler açıklandığında tercih işlemlerini ösym web sitesinden yapabilirsiniz. Nasip atanmanız gerçekleşirse yinede az sabır istifa etmenize gerek yok sınavı kazanmak ve tercih vermek tercih sonuçları açıklandığında kurumlar göreve çağırmaları bazen 6 ay zaman ala biliyor. Kısa öz istifa etmenize gerek yok şimdilik atandığınız zaman kurumunuz sizden evrak talebinde bulunduğu gün ozaman sözleşmeli olduğunuz iş yeri ile yollarınızı ayırırsınız.

siz sözleşmeli atanın bence garantiyse. Ekpss bence garanti değil. Olur da ekpss atamanız da çıkarsa sözleşmeliden ayrılır ekpss memurluğu daha garanti olduğu için ona yönelirsiniz.

suat65
Aslında net ama siz anlamamşsnz hocam bnm 2016 dan KPSS
puanım var smdi sözlsmeli bir alım oluyo normalden atanıp calıssam
sözleşmeli olarak EKPSS de terch acıklayınca istifa edip geçiş yapablr miyim diyorm

ENGELSİZGÜNLER
Bu atandıgın yerde 6 yıl kalma süreci sözlesmelilerde var mı

öğretmenlerde 6 yıl süreci var, sağlık memurlarında 4 yıl çalışma zorunluluğu var, sözleşmeli garantiyse önce onu deneyin, ekpss tayini çıktığında oraya atanırsınız.

suat65 size birşey sormak istiyorum. farz edelim ki atandık ve evrakları teslim ettik. sonra güvenlik soruşturması bekleyeceğiz sanırım. Güvenlik soruşturmasında da problem çıkmadıysa kurum işe başlama tarihimiz mi söylüyor? benim özel sektörde ihbar sürem 56 gün. kurum beni 56 gün bekler mi? nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Güvenlik soruşturmasında nelere bakılıyor? olumsuz olma durumu olabilir mi?

tato78

Arkadaş cevap vermiş ama bide şöyle bir durum var Güvenlik soruşturması kurumdan kuruma değişiyor atandıktan sonra kurum sizden evrak ister atanma bilgileri diploma vesikalık vs bunlar birde Sabıka kaydı güvenlik soruşturması dediğin budur sabıka kaydında herşey yazar adına bir sıkıntı yoksa kuruma verirken kontrol ediyor herşey normalsa tamamdır diyor göreve başlama için seni ararız yada bakanlıktan cevap gelecek ondan sonra size geri dönüş yaparız. Güvenlik soruşturması en sıkıntı olan kurumlar adalet kurumlar emniyet falan adına birşey olmasada sülaleni sorgular kusur yoksa tamamdır. Ben üniversiteye atandım üniversiteyi aradım bana ddiler ösymden daha bize evrak gelmedi gelsin ararız seni beni 1 hafta sonra aradılar evraklarını getir bende ertesi gün gittim işim yoktu zaten kuruma evrak teeslimi yaparken tabi küçük bi mülakat olur hoş geldin falan tanıyalım seni evraklarımı kontrol ettiler sabıka kaydı falan tamam dediler ne zaman başlayayım sordum Rektör yardımcısı vardı dediki istersen şimdi başla :) ben dedim hazırlıksızım kurban bayramına 1 ay vardı dedim bayramdan sonra başlayacam 2 ay sonra başladım sorun yok dediler başlamak istediğin tarihi yazdır benim böyle oldu tabi üniversiteler kendi başına bir kurumdur bakanlıklara bağlı değil keyfi yerinde karar konusunda diğer kurumlar toplu bakanlık onayı olabiliyor bu nedenle işlemler uzun sürer.

Üst Alt