Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sözlü iletişim fonksiyonları sınırlı ALS hastası annem için ÖTV'siz araç almak!?

h1986

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim annem als hastası, solunum cihazına baglı. hastaneye sedyeyle götürüp zar zor engelli raporu aldık. zihinsel bir engeli yok raporda da yazıyor. %100 engel oranı var. simdi bayiye bu raporla gidince benden vekaletname istiyor ama annemin vekalet verebilecek durumu yok. cok nadir göz kapagını oynatıyor. anlamadıgım olay annem vekalet verebilse zaten gider kendi alır arabasını. hangi kanuna dayanarak benden vasi kararı ya da vekaletname isteniyor anlamıyorum. bu konuyu en son olmadı gidip trafik tescil büroyla görüsecegim. vasi davası kim bilir kac ay sürecek. neden bu kadar süründürüyorlar insanları anlamıyorum.

31.01.2018 Tarihli ve 30318 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan Araçların Satış, Devir Ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik'te açık ve net şekilde vekalet ya da vasi kararına gerek olmaduğı bellidir. Zorluga zorluk biraz daha üstelerlerse bayileri mahkemeye verecegim.

vasi atanması hakkında

merhabalar bir sey soracagım arkadaslar. benim annem yatalak, solunum cihazına baglı, peg ile besleniyor, konusamıyor. 66 yasında. 5 yıldır als hastası. ocak ayında hastaneden %100 engelli raporu aldık. ama akli dengesi yerinde raporda da sadece kronik tam bagımlı ve %100 engelli diyor.

simdi dogal olarak ben vasi olmak icin basvurdum. sorum mahkeme bizi tekrar hastaneye sevk eder mi cünkü annemi doktor doktor gezdirmek cok perisan ediyor kadını. ve vasi olarak beni atar mı hakim? tesekkürler.

Vasi kararları ilk duruşmada neticeleniyor diye biliyorum.

Üst Alt