Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spastik annesiyim, normal emekliliğime 1071 gün var. Ne zaman emekli olurum?

VOLKANO

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
05.11.1962 doğumluyum, internetten emeklilikle ilgili isorgulama yaptığımda 2.529 prim gün sayım var. sigorta başlangıcım 1980 senesi. kalan gün sayım 3600 - 2529 = 1071 gün olarak hesaplıyorum.
şu an isteğe bağlı sigortalıyım. 27 yaşında %95 özürlülük oranı olan oğlum var. yeni yasaya göre ne zaman emekli olabilirim?
sanırım indirimden yararlanabilme durumum varmış?
cevabınızı merakla bekliyorum. bana yol göstermenizi rica ederim, nereye ne şekilde başvuru yapmalıyım

teşekkürler

1071 / 4 = 267

Yani, 860 gün prim yatırdığınızda, buna (860 / 4 =) 215 gün de devlet tarafından eklenecek ve yatırdığınız prim (860 + 215 =) 1075 olarak hesap edilecek.
Yani, 215 gün az prim ödeyecek ve 215 gün erken bir zamanda emekli olacaksınız.

Not: Bu hesaplama, 1 Ekim 2008'den sonra yatırılan primleriniz için geçerli. Öncesindeki primlere dair hiç bir avantaj söz konusu değil.

ÖNCELİKLE CVP İÇİN ÇOK TŞK EDERİM...
Peki benim engelli annesi olduğumu sigortaya ne zaman ne şekilde bildirmem gerekecek ki ben indirim hakkından yararlanabileyim ? bunun prosedürü nedir, şimdi mi başvurmalıyım emekliliğe yakın mı ?

Mesajınızdan 2 sene 4 ay sonra emekli olacağımı anladım affınıza sığınarak teyidinizi rica ederim..

saygılar,,

Sanıyorum emeklilik zamanınız geldiğinde SGK'na oğlunuzun raporunu beyan edeceksiniz. Kurum da gerekli hesaplamayı yapacak...

Eğer bu avantaj olmadığında 1071 gün sonra yaş ve prim günleriniz dolup emekliliği hak edecek idiyseniz, evet, bu düzenlemeyle 215 gün avantajınız olacak. 215 gün erken tarihte ve 215 gün az prim yatırarak emekli olabileceksiniz

Sevgili oturan boğa yardımınız için tşk ederim.minnettarım.

Üst Alt