Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spastik Diplejik Serebral Palsi ile hangi oranda rapor verilir?

rivian37

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Başlıkta belirttiğim gibi Spastik Diplejik SP hastasıyım. Tutunmadan merdivenlerden inip çıkamıyorum .Vücudum kitlenip kalıyor. Düz yollarda desteksiz yürüyorum ancak zemin buzlu veya karlıysa yine vücudum kitlenip kalıyor ve desteksiz adım dahi atamıyorum. Merdiven dışında eğim, yükselti ve yüksek basamaklarda merdivendeki gibi benzer sorun yaşıyorum. Fizik tedavi ve Rehabilitasyon merkezinde tedavi de gördüm ancak değişmedi durum. Engelli raporu almaya gitmiştim 2021 yılında FTR doktoru %20 oran verdi. Nöroloji doktoru ise Serebral Palsi yazıp oran vermedi. Nöroloji doktorunun oran vermemesi doğru mu? Bunun dışında %20 oran az değil mi? FTR'cinin rapora yazdığını tanı bu:

SEREBRAL PALSİ TANILI HASTA YÜRÜMEDE GÜÇLÜK ŞİKAYETİ VAR TABLO 4.1 % 20 KISA MESAFE YÜRÜYEBİLİYOR EĞİM,YÜKSELTİ, BASAMAK VE UZUN MESAFEDE ZORLANIYOR.

Üst Alt