Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spastik hemipleji ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Furkan68

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba iyi günler benim annem 24 yıl önce beyin kanaması geçirdi şuan sağ tarafı felç olarak geçiyor sağ kolunu elini hiç kullanamıyor bu ortopedik olarak geçiyor sanırsam ama oranı %76 bu yüzden alamıyoruz

Birde yanlış mi hatırlıyorum bilmiyorum ama %90 üzeri dediginiz gibi 1. Derecede yakınları araçları kullanabiliyor

%90 altındaki kişilerde alabiliyor ötv siz araç alabiliyor ama o kişiden başkası 1. Derece yakın olsa dahi kullanamıyor diye yazılar okudum

Annemin raporunda ortopedik yazmıyor ama görünüşe bakılırsa annem sağ elini kolu hiç kullanamıyor otobüslere binerken tek elini kullanabildiği için otobüs hareket ettiğinde düşme pozisyonlarına geliyor

Peki bunu raporuna ortopedik olarak onaylatabilme şansımız var mi

Bu raporunuz ehliyet için işe yaramayacaktır. Tekrar hastaneden rapor çıkartmanız gerekir buna da ortopedi tarafında değerlendirmeyi doktorlar yapacaktır. Şahsi fikrim felç için ortopodek bir değerlendirme yazdırmanız zor gibi ama buna doktorlar karar verecektir. Belki forumda sizin durumunuza benzer arkadaşlar var ise bilgilendirebilir. Hastaneye danışmakta fayda var.
Furkan68

@Furkan68

Anneniz sürücü belgesi ya da %90 ve üzeri rapor almadan araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız

Fotoğraf aticaktim ama yapamadım

Raporda
Teşhis bölümünde : spastik hemipleji

Ağır özürlü bölümünde : evet yazıyor

Birde babamın raporunda
Rapor kullanım amacında vergi indirimi yazıyor bu ötv babamda olur mu

Tamamdır raporda kas ve iskelet sistemi işaretli
Yani ortopedik yazarsa oranın önemi yoktur dediginiz gibiyse eğer

Üst Alt