Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spastik paraparezi için engel oranı yüzde kaç?

onder1010

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
spastik paraparezi engel oranı % kaçtır?
benim rapor %40 altında çıktı, ayaklarımı kaldıramıyorum ayaklarımı sürterek yürüyorum, %40 üstünü ben mi haketmiyorum yoksa rapor veren doktorlardan birini görmek mi gerekiyor!?

benimki 19 çıktı ellerinden gelse bana sağlam raporu verceklerdi yazıklar olsun benim gibi birisine tablo 4.1 den 19 verdiler..belediye otobüsüne biniyorum 50-60 yaşındaki insanlar bana yer veriyo bilmiyorum benim bu %40 almam imkansız..bunlara göre ben engellli değilim..

önder raporun ne için aldığınada bakıyorlar kardeşim aynı sorun bendede var banada yüzde 19 verdiler
sağlık raporu bölümünde çalışan görevli psioloji bölümüne de gönderdi bende şimdiye kadar yaşadığım tüm sorunları anlattım prozac ilacı kullandığımı belirttim 1 yıl süreyle %25 de ordan aldım
toplamda %40 oranı çıktı önder eğer psikolojiye muayene olmadıysan itiraz et benim gibi sıkıntılarını anlat biraz insaflılarsa yuzde 40 alırsın

evet dediğin doğru vergi indirimi için başvurmuştum bana raporu verdiler nasıl ispat edicem ki psikolojik problemim olduğunu ve bu raporun düzelmesi için tekrar dilekçemi vereceğim..

Bende de paraparezi var, sol düşük ayak, sağ ayak bileğide kuvvetsiz tablo 4 e göre %19 verdiler, bende omurilikten tümör ameliyatı olduğum için, onkolojide %10 verdi buna ilaveten üroloji tahlil raporunu bekliyorum, %40 zor gibi, görünüyor, ayaklardan emg cekilse belki daha farklı olur düşüncesindeyim.

aynı sorun bende de var ben de ayaklarımı sürüyerek yürüyorum, ayrıca tüm vücudum sürekli hareket ediyor, ilk gittiğim doktor cp quadreparezi var yazdı, onun oranı %39 dediler, fakat sevk edildiğim başka bir hastanede ise sende quadreparezi falan yok sağlamsın dediler, ben de anlamadım :)...

Ben de Spastik Tetraparezi'yim, işkur ve özürlü kimliği için rapor aldım %81 verdiler...

Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor verimesi gerektiğini düşünüyorsan, il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz edebilirsin. Başka bir hastaneye sevk ederler...

rapor oranım yükselmiş ne yapabilirim lütfen cevap

Selam arkadaşlar,
2009 10.ayda vergi indiriminden faydalanmak için rapor aldım hastalığım ailevi spastik paraparezi % 19
versiler tablo 4.1 e göre

uzun zamandır takip edemiyordum bana verilen %19 tablosu şimdi % 40 olmuş

şimdi ne yapablirim ankara bu oranı düşürürmü

5700 günlük ssk lıyım yaşım 35 1992 den beri çalışıyorum.

yine vergi indiriminden faydalamak için mi başvurucam yoksa itiraz falan mı yapıcam

mesela diğer haklardan da faydalanmak istiyorum.mesela ötv indirimi,paso gibi
şimdiden teşekkürler

Defterdarlığa gidip Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine sevk alacaksın... Süreç sonunda %40 ve üzeri rapor ve ona istinaden 3. dereceden sakatlık indirimi verilirse, erken emeklilik hakkını kazanmış olacaksın.

2008_oncesi.PNG

Tablo_4.1.png

Fizikten %40, nörolojiden %40 oran verdiler. Toplamda rapor oranım kaç olur?

Fizikten %40 nörolojiden %40 oranı verdiler heyete gireceğim

bu oran toplamda kaç olur ve tüm haklardan
faydalanmak istiyorum

heyette yapmam gereken bişey varmı

arkadaslar ben de 3 gün önce gittim vergi indirimi için vergi dairesi sevk etti 8 dr gözüktüm
hepsi bir seyler yazdı ama karsılarına oran yazmadılar neden bilgi verirseniz sevinirim
kac oran gelir bilmiyorum düşük oran gelirse itiraz edecegim
1.5 sene önce tekrar gitmiştim %30 verdiler bakalım bu defa kac gelecek inş yüksek gelir ya

hasandonmez;

merhabalar;
benim kardeşim doğuştan spastiktir yani bütün vücudu tamamen doğuştan spastiktir, biyoniktir, kasları güşsüz kuvvetsizdir. kardeşim 5 yaşında yürümeye başladı şuan yürüyor ama bizim gibi sağlam yürüyemiyor yoruluyor belirli mesafeden sonra. spastik olanlara ne kadar özür oranı veriliyor?

5700 günlük ssk lıyım yaşım 35 1992 den beri çalışıyorum

40+40 RAPOR aldım görüşlerinizi bekliyorum eczanede çalışıyorum bu şekilde emekli olup çalışabilirmiyim
veya tecrübesi olanlar sizce ne yapılabilir..teşekkürler

Üst Alt