Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spastik paraparezi ile malulen emeklilik için başvurdum, başka doktora yönlendirdiler

Eserin79

Yasaklı Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
İmkansız bi işemi giriştim ben ya sgk ara kararla hastaneye sevketti 😐 2012 yılından sonra bacaklarımda güçsüzlük ve tabiatıyla yürüme bozukluğu hasıl olmaya başladı önce ortapedi doktorlarına muayeneler sonra noroloji derken doktor , doktor dolaşmaya başlayarak bu günlere geldim şimdi tek koltuk değneğiyle zar zor gidebiliyorum bütün taramalar temiz çıkıyor ama bacakta güçsüzlük ayak tabanında yanmalar ve uykusuz geceler hazır işsizken rapor işlerine bakayım dedim 1 ay önce numune hastanesi %60 engelli raporu verdi sgk ya gittim malulen emekilik için üniversite hastanesine sevketti herşeyi tamamladım heyete girdim rapor kuruma gitti şimdi fizik tedaviden görüş istiyorlar

Eserin79

Sevk ettikleri şekilde muayene olmanız şart.

Ama bir bacaktaki kısıtlılık ile malulen emeklilik çok mümkün değil. Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olmalı

Sıkıntı 2 bacakta ama tek koltukla zar zor gidiyorum

Spastik paraparezi

OturanBoğa haklı çıktı tek ekstremiteden maluliyet vermediler %40 ta kalmış daha doğrusu her iki bacakta güç kaybı var lakin tek dirsek altı bastonla Notlar alınınca işimiz olmadı bu ne saçma iş ya sevkettikleri üniversite hastanesinde 1 tane uzman hekim görmedi beni yeni mezun arkadaşlardı , SGK sağlık kurulu ayrı hikaye sen raporu gönder oranı ben yaparım gibi bi saçmalık var zaten bi bilseler bu illetin hayatı ne kadar yaşanmaz hale getirdiğini.

İlk işe giriş tarihim ocak 2004 rahatsızlığım 2012 belirdi ve yavaş yavaş giderek ilerledi ,2018 mayıs ayında %de 60 engelli raporu aldım 3954 gün sigortam var ve 4000 güne tamamlayıp vergi indirimi alsam ne zaman emekli olabilirim.ve SGK tekrar hastaneye sevkedip kendi sağlık kuruluna sokarmı ?

Eserin79 mrb malulen emeklilik çok zor bir süreç kurum emekli etmememk için elinden geleni yapıyor
2004 sgk girişiniz ve %60 rapor+2 derece vergi indirimine göre 4000 gün ve 18 yıl hizmet yılına tabisiniz
2022 yılında hizmet yılını tamamladığınızda emekli olabilirsiniz.

Merhaba umut2135 ,Sonradan engelli olmak durumu değiştirmez değilmi birde vergi indirimi için maliye yada emeklilik aşamasında SGK tekrar rapor için hastaneye sevk edermi raporum sürekli ama ( psikolojisi kötü de )

emeklilik

İlk işe giriş tarihim ocak 2004 rahatsızlığım 2012 belirdi ve yavaş yavaş giderek ilerledi ,2018 mayıs ayında %de 60 engelli raporu aldım 3954 gün sigortam var 2018 nisan ayında işten çıkarıldım ve prim yüksekti 2022 ye kadar asgari ücretten sigortam yapılsa emekli maaşım düşremi ,ayrıca vergi dairesi indirim belgesi aşamasında, SGK emeklilik aşamasında tekrar hastaneye sevkedip kendi sağlık kuruluna sokarmı ?Sonradan engelli olmak durumu değiştirmez değilmi birde vergi indirimi için maliye yada emeklilik aşamasında SGK tekrar rapor için hastaneye sevk edermi raporum sürekli ama ( psikolojisi kötü de )teşekkürler.

Eserin79 dün sorularınızı cevaplamıştım sgk vergi indiriminize bakar emeklilik tarihinde tekar sizden yeni rapor istemez 18 yıl hizmet yılı ve 4000 güne tabisiniz
2022 yılında emekli olabilirsiniz 2 derece vergi indirimine göre

teşk ederim @Zorro
ben babam vefat ettıkten sonra yetım maaşına başvurmadım.2022 ye başvurdum direkmen ve o zamanlar engellının gelirine bakılıyodu maaş bağlanmıstı sanırım 2015 de aile gelirine bakılmaya geçince gelir yüzünden maaşım kesıldı bende yetim maaşına başvurdum ve yetim maaşı almaya başladım 6 ay kadar sonrada bakım maaşına başvurdum şuan hem yetim hem bakım maaşı alıyom.

bu herkese uygulanıyo engellıymıs uygulanmasın denılmıyor.baanda çıkmıstı 60 lira ile başlandı 200 lira cıvarıan kaldar çıktı.yetim maaşı bağlanınca üzerimden prım ödeme kalktı ama o vakte kadar birikenleri faiziyle istediler daah sonra yapılandırma çıkınca fazini ödemeden sadece ana parayı ödeyerek sistemden çıktım
işin olsun olmasın bu gss yı yaptrımak mecbur ve bildirilen gelir mıktarını geçersen senden prım alıyolar paran var yok bakmıyolar ödemezsen faiziyle birikiyor

Yok zorunlus saglik sigortasi var

siz bu gss yi ne zaman yaptırdınız ve Gelir Tespiti Sonucu ne çktı

11/06/2018 ERSİN SERİN KONYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 33- SAĞLIK KURULU MALÜLÜYET SERVİSİ Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 11/06/2018 4:41 PM İSMAİL RÜŞTÜ ÇEVİK
5681686 08/06/2018 SAĞLIK KURULURAPORU KONYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 916- 6. EMEKLİLİK SERVİSİ (MALULİYET) Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 12/06/2018 2:17 PM MUSTAFA AKTAŞ
6265078 21/06/2018 ERSİN SERİN KONYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 33- SAĞLIK KURULU MALÜLÜYET SERVİSİ Giden Evrak Kayıtlı 21/06/2018 10:08 AM İSMAİL RÜŞTÜ ÇEVİK
6265078 21/06/2018 ERSİN SERİN KONYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 5. SELÇUKLU SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ Gelen Evrak Kayıtlı 21/06/2018 10:09 AM İBRAHİM KÜÇÜKKIRLI
6327734 21/06/2018 ERSİN SERİN KONYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 916- 6. EMEKLİLİK SERVİSİ (MALULİYET) Giden Evrak Kayıtlı 22/06/2018 10:23 AM MUSTAFA AKTAŞ
6265078 21/06/2018 ERSİN SERİN KONYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 916- 6. EMEKLİLİK SERVİSİ (MALULİYET) Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 25/06/2018 10:16 AM MUSTAFA AKTAŞ
8295281 19/07/2018 ERSİN SERİN YSK İTİRAZ KONYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 916- 6. EMEKLİLİK SERVİSİ (MALULİYET) Giden Evrak Kayıtlı 19/07/2018 12:00 PM MUSTAFA AKTAŞ
8084493 17/07/2018 KONYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 916- 6. EMEKLİLİK SERVİSİ (MALULİYET) Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 23/07/2018 8:54 AM MUSTAFA AKTAŞ
8498777 23/07/2018 İTİRAZ EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Gelen Evrak Kayıtlı 23/07/2018 9:56 AM ADEM DEMİRCİ
8498777 23/07/2018 İTİRAZ EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MALULİYET VE SAĞLIK KURULLARI DAİRE BAŞKANLIĞI Gelen Evrak Kayıtlı 23/07/2018 10:36 AM MEHMET KAYA
8498777 23/07/2018 İTİRAZ EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL SİGORTA YÜKSEK SAĞLIK KURULU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gelen Evrak Kayıtlı 23/07/2018 11:24 AM ELİFE KARABINAR
8498777 23/07/2018 İTİRAZ EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZET KARAR SERVİSİ - 1 Gelen Evrak Beklemede [GEREĞİ] [Varide No: 8498777]
(Gereği görüldümü ki )

Yüksek sağlık kurulu

Selamlar

Spastik paraparezi den maluliyet talebim reddedilmişti o yüzden YSK ya itiraz etmiştim
23.07.2018 tarihinde itirazım yüksek sağlık kuruluna ulaşmış ve EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZET KARAR SERVİSİ - 1 gelen evrak beklemede

diyor bende bekliyorum ne kadar sürerki?

Eserin79

özet karar servisi durumun değerlendirildiği anlamına geliyor. Henüz neticeye bağlanmış bir karar yok. 15 gün sürmeden neticelenir diye düşünüyorum

OturanBoğa Yanlış yaptım galiba dilekçeyi kısa yazdım sağlık durumumu arz etmedim ayrıca uzman doktor dinlemesi istemeliymişim

Evrak bugün kımıldadı : hazırlanmış olan evrakın onaylama ve düzenleme işlemleri yapılır.

[GEREĞİ] [Varide No: 11275192] ERSİN SERİN [ERSİN SERİN İL MÜDÜRLÜKLERİ ELİFE HANIM TEBLİGAT] Ersin'e söyleyin olmadı demek galiba

14 gün gazi üniversitesi tıp fakültesinde yattım ve cuma taburcu oldum spastik paraparezi için bos yapıldı çeşitli tahliller ve gene herşey temiz hastaneler rapor ve maluliyet için gittiğimde ya senin tanın Yok ama biz genede şöyle yardımcı olmaya çalışalım felan deyip yolluyorlardı gene başa döndüm gelde yaşa şimdi.

OturanBoğa

üstat çıkmayabilir dediler genetik bakılmalı onada uğraşma dedi hastane

Gene ara karar verdi Sgk te Allahım ya elimde birsürü rapor var tanı Yok diyorlar:

@OturanBoğa : üstat mesaneden özür oranı yanlış değilmi cevap verirseniz çok sevinirim satırı buraya güzelce yapıştırırsınız lakin ses yok

Son düzenleme:
Eserin79 Benim profili mi incelerseniz yani foruma yazdığım evvelki mesajı mı okursanız SGK'nın nasıl iş çevirdiğini çok iyi anlaya bilirsiniz sevgilerimle...

Size önerim SGK İle uğraşmayın direk olarak bir Hukukçu avukat ile anlaşıp dava açmanızı tavsiye ederim.

Yakın zamanda malulen emekli olanlar

Heekese selamlar : 18.10.2018 de maluliyet için sevk edildim sgk ara kararla tekrar 03.12.2018 de tekrar sevk etti ve 24.12.2018 de sgk sağlık kurulu olur verdi
maaş bağlama tarihi 01.01.2018 olarak görünüyor
maaş günüde 22.01.2018 birikmiş maaş olur mu yoksa 22 ocakta 22 günlük maaş mı alacağım

hayırlı günler.

Eserin79

Maaş 1 Ocak itibarı ile başlayacak. (emekliliğe temel olan raporun tarihini takip eden ay başı itibarı ile başlar)

OturanBoğa,Teşekkür ediyorum peki elime 22 günlük maaşmı geçer yoksa 1 ay +22 günlükmü

Son düzenleme:
Bende askerlik borçlanmasını 1 ay yapabilirmiyim

Eserin79
Yapmış olduğunuz askerliğin istediğiniz bir miktarını borçlanabilirsiniz, tamamı zorunlu değil.

Ufukalp :teşekkür ederim şu anda malulen emekliyim ve engelli olarak emeklilik şartım 18 yıl 4000 gün 2022 ocak ayı ve benim 3994 gün sgk var

Eserin79 tekrar çalışmayı düşünmüyorsanız tekrar işe girip emekli maaşını kestir, sonra yeniden vergi indirimi ile emekliliğe başvur falan gerek var mı ?

Ufukalp Vergi indirimini aldım sadece askerlik ödemesi konuyu yürütmezmi

Üst Alt