Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spastik paraparezi ile rapor alıp emekli olma şartlarım nedir?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
217
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar bazı kulaktan duyma lafları burda sormak istedim yüzde 40 vergi indirimi alırsan 1800 gün de emekli olunabiliniliyor dediler,tabi ben 2007 giriş o yüzden benim ki 4400 prim gün 20 yıl doldurmam gerek dedim bi araştır bizce olursun diyorlar doğrusu nasıl sizce,var mı 1800 primle yüzde 40 raporla emekli olan..

@sonbahar.44 böyle bir uygulama yok

%40rapor+3 derece vergi indirimine emekli olma kriteriniz 4400gün ve 20 yıl hizmet yılına tabisiniz

Malulen emeklilik farklı SGK sevki ile sadece 1 rahatsızlıktan en az %60 (maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde) rapor almanız gerek ve 10 yıl hizmet yılı ve 1800 gün şartı aranır.

Spastik paraparazi olanlar emeklilik durumu

Arkadaşlar spastik PARAPARAZİ rahatsızlığım var her geçen gün daha da zorlanıyorum özel şirkette çalışıyorum ama gelin bana sorun çalışmak çok zor zar zor işe git gel primim 3100 ler de bu durumda emeklilik çok zor yardımcı olurmusunuz ne gibi yol izlemeliyim emeklilik 3600 dan olmasi için..

sonbahar.44

Kolay bir yolu yok maalesef

2008_oncesi.PNG

Ya da maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olmalı. Böyle olursa hemen malulen emeklilik mümkün olur.

OturanBoğa başkan en azından yüzde 60 verilse 18 yıl dışımi sıkar 4000 bin prim günle seneyi beklerim evimde

Üst Alt