Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spastik paraparezi olduğunda en erken ne zaman emekli olunabilir?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
217
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar nereye elimi atsam ters gidiyor
şuan çalışıyorum ama bi dier başlıkta belirttiğim gibi okul var ama gidemiyorum işyeri anlayışsız gece çalıştığım için 1 gün kendimi toplamak için dinlenmiş halde gitmek için mazaret izni ve hafta tatili 2 gün izin vermediler dilekçeme dair yine de cvp yok vermiyorlar,
yapacak bişe yok ya emekliliğe başvuracağım o şekilde okula devam yada işi bırakcagım...
şuan 2000 gün prim günüm var

sonbahar.44

Doğum tarihi?
İlk sigorta priminin yattığı tarih?
sakatlık oranı cetveli'ne göre alınan rapor ve ona istinaden defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirim oranı?
Primler ssk mı bağkur mu?

OturanBoğa

Başkanım teşekkür ederim ilk primim yattığı tarih 20,04,2007 ssk ...ilk girişe göre emeklilik için 4200 tamamlamam gerek yüzde 45 raporla

sonbahar.44

Aşağıdaki tabloda 18 numaralı kritere tabisin:

2008_oncesi.PNG

Başkanım 2007 girişle yüzde 45 raporla 18.nci kritere göre emeklilik şartları taşıyorum gibi görünüyor.başkan ben yani bu şekilde erken emeklilik için başvursam rahatsızlığımi göz önünde bulundurarak yüzde 60 rapor verilip emekli edilebilirmiyim ? Biraz zor gibi görünüyor ama Spastik paraparezi benim gibi olup emekli olan var mı acaba

özel şirkette çalışıyorum emeklilik için ne gibi yol izlemeliyim.

arkadaşlar özel şirkette çalışıyorum emeklilik için şansımı deniyecegim erken emeklilik yüzde 60 rapor alabilirmiyim bilmiyorum ama bakalım deniyelim,

özelde çalışan işyerinden yazı falan alınıyor mu,müdürlerle falan muhatap dahi olmak istemiyorum hep dışlanıyoruz ikinci plana itiliyoruz kafalarına göre bana sormadan etmeden bana benim gibi işçi olan müdürün yalakası yalakaya danışarak koskoca müdürler o yalaka karektersizin işyerinde benm adıma kararlar veriyorlar başkası içinde aynı durumları var tek bana deil yani kısaca bunaldım artık işyerinden...

Doğum tarihiniz
İlk SGK lı işe giriş tarihiniz
SGK prim gün sayınız

Bunları yazabilirmisiniz?

sonbahar.44

Hocam %60 ve üzeri malülen emeklilikte geçerli
1800 günü doldurduysan ve maluliyet cetveli'ne göre malül sayılabilecek düzeyde isen başvur.
Vergi indirimi için en az %40 ile alacağın raporla 2027 yılında emekli olabilirsin.

Spastik paraparezi olanlar için emeklilik şartları

Arkadaşlar spastik paraparezi olup emeklilik için başvuran emekli olan var mı, şuan benim rahatsızlıgım işyeri şartlarına uygun degil sağlıgımı çok etkliyor gittikçe zorlanmaya başladım baya bi sıkıntı yaşıyorum 2007 girişim var 2200 prim ,yüzde 60 rapor verilirmi,bu rahatsızlıgı olan arkadaşlar emeklilik için izledikleri yolu paylaşabilirmi emekli maaşı ne kadar alıyorlar olan varsa..

sonbahar.44

Bu konuda bir emsal mümkün değil. Rahatsızlığın yol açtığı kısıtlılık önemli. Maluliyet cetveli bu konuda çok sert. Kimse kolay kolay malul sayılmıyor...

Sağlığınızı zora sokuyorsa başka bir göreve geçmeyi talep edebilirsiniz. Ya da sağlık gerekçesiyle *kıdem tazminatını alarak- işten çıkış isteyebilir, başka bir iş bakabilirsiniz.

OturanBoğa başkanım bimere yazdım bu konuyu bana gelen cvp anlamadım ben işkur dan engelli istihdamından özel şirketteyim tam olarak burada yazanı açıklayabilecek varmı rica etsem.
Bimer başvuru no: Emekliliğiz ile ilgili başvurunuz incelenmiş olup normal emeklilik şartınızın 60 yaş 7000 gün olduğu özür oranınızın tespiti halinde vergi indiriminden emeklilik şartları hakkında bilgi verilecek olduğu tespit edilmiştir. Bilgilerinize rica ederim.

Son düzenleme:
OturanBoğa baskanim ben şimdi tekrar rapor çıkaracağım bu rapor yüksek olması gerek heralde..benim anlamadigim elimdeki iskur raporu geçersiz mi suan ben normal şartlarda mi çalışıyorum engelli görünmüyor um yani

sonbahar.44

Soruları anlamadım?

Eski rapor neden geçersiz sayılsın ki? Rapor geçerlidir ve kazandığınız haklar bakidir.

başkanım 2007 de işkur aracılığıyla engelli raporu aldım işe girdim bu rapor yüzde 45 ama ozamanki durumumla şuan ki durum farklı yani ilerledi rahatsızlığım, demek istedigim yüzde 45 rapora göre düşük vergi emeklilik belirleme raporu verirler eski raporum işkurdan aldığım raporu vermesem tekrar vergi dairesine gidip hastanede tekrar yüksek derecede rapor alsam olurmu...

sonbahar.44

çalışırken ha %45 olmuş rapor ha %95, hiç fark etmez.

Vergi indirimi açısından %60 ve üzerine çıkacaksa oran, o zaman avantaj sağlar. Bu avantaj beraberinde erken Yaşlılık emekliliği için de avantaj getirir.
Yeni rapor alıp vergi dairesine giderek o rapor üzerinden vergi indirim hakkı elde edilebilir.

başkanım bu rapor işleri çok yoruyor git gel bide ilçedeyiz merkeze 2 saat yol işten izin alamıyoruz sıkıntılı baya,rica etsem gitmeden önce karşıma çıkacak şuda lazım olur ugur şu ibareyide eklet diyebilceginiz bi şık var mı vergi indirimi için fazla seçenek eklemiyorlar heralde.

başkan kusura bakma kızdırmıyorum umarım,şimdi benim elimdeki raporu götürsem yine olur yani ugraşmaya değmez mi yani..

sonbahar.44

Rapor oranının %60mve üzerine çıkacağından eminsen, yeni rapor al tabii. Ama sınırdaysa, zahmete değmez.

Sgk emeklilik hesabı dogrumu

Arkadaşlar işkur aracılıgıyla işe girmiştim, vergi indirim raporum yok, sgk ya emeklilik hesaplattım şu durumda 4400 tamamlaman gerek diyor 2140 gün ssk tamamlamam gerekmiş bu süre çok uzun degilmi bide vergi raporu alırsam 3600 güne düşürürlermi rapor oranına göre..bilgisi olan arkadaşlar rica etsem

1 incisi iş kanununda mazeret izin istendiğinde iş veren izin vermek zorundadır.
2 incisi bu kurum muhtemelen burda emekli olmanı engelleme çabasında burda kötü emeller olabilir.
3 malülen hemen emekli olabilirsin amma diğer türlü 4400 prim doldurman lazım. emekli maaşınıda etkiler.

OturanBoğa @sedatgedik arkadaşlar emeklilik için vergi raporu soruma bimeren gelen cvp açıklaması yapabilirminiz
BİMER: talebiniz ile ilgili olarak ,gelir ve aylık bağlama sigortalılık işlemleri en son iş yerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğünce yapılmaktadır ilgili il müdürlüğü veya merkez müdürlüğüne yazılı müracat etmeniz gerekmektedir

sonbahar.44

şuanda çalışıyorsan iş yerinin bağlı olduğu sosyal güvenlik kurumuna yazılı müracat'ını yapabilirsin. iş yerine sor yada satın almada veya idari işlerde çalışan arkadaşlara sor hangi vergi dairesine bağlıyız diye oraya yazılı müracat et şayet insan kaynaklarından yazı için yardım iste yardımcı olmuyorsa da onu müdürünüze şikayet edin.

sedatgedik cvp için teşekkür ederim,şikayetlik bi durum yok sadece vergi raporu soruma bu cvp geldi. bimerin cvb ı ne alaka benim soruma bu cvp anlamadım.

Üst Alt