Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spastik ve yanlış Botoks sonrası yaşadığım zorluklar..?

Bayan32

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, ben 31 yaşındayım, sp'yim ve 4 ay önce kollarımdaki kasılmalar için nöroloji uzmanına gittim.
Önce bana Botoksa gerek olmadığını söyledi ve antidepresan ile kas gevşetici verdi, fizik tedavi önerdi. Bunlar iyi geldi.
2 ay sonra kontrol için gittiğimde bacaklardan Botoks yapalım dedi peki dedim, 2 gün sonra Botoks olurken kollardan da yaptı, niye diye sordum daha rahatlarsin dedi bu arada ilaçlara bi tane daha ekledi.

Botoxtan 4 gün sonra en çok kullandığım kolum aşırı yavaşladı, kaşığı zor tuttum. 1,5 ay sonra yani suan kol ve bacaklarım aşırı kasılip titriyor. Yemek yemekten çekinir oldum (ki bunun için dr.a gitmiştim) .

Psikolojik olarak çok çöktüm. Doktora gitmeden önceki halimden kötüyüm. Ilaclar da etki etmiyor 5 gün sonra tekrar kontrolüm var.

Lütfen benzer olayları yaşayanlar yazsın.

Merhabalar ben ve annem hsp hastasıyız ve botox anneme yapıldı, sadece titremesi vardı sonra yürümesi gittikçe yavaşladı. Annemi böyle gördükten sonra bana önerilen botoxu iptal ettim istemedim. Annem şimdilik kas gevşetici ve fizik tedavisi görüyor.

Ayfer1986

Öncelikle geçmiş olsun/olur umarım Ayfer.
Bende HSP rahatsızlığım sebepli önümüzdeki hafta doktorumla konuşup botoks yapıp yapmama konusunda karar vereceğiz. Siz ne yaptınız ? Eğer yaptırdı iseniz olumlu/olumsuz etkilerini ve annenizin son durumu hakkında kısa şeyler yazarsanız sevinirim.

Selamlar

Üst Alt